2022. 10. 03., Hétfő
Helga névnapja

Kiszámoltuk! Minimum a tízszereséből építené fel a déli kerítést a Fidesz, mint amiből kihozható volna!

Kiszámoltuk! Minimum a tízszereséből építené fel a déli kerítést a Fidesz, mint amiből kihozható volna!
2015-07-08
Miközben sokan még mindig azon vitatkoznak, hogy szükség van-e kerítésre az illegális bevándorlók visszatartásához, vagy legalábbis lelassításához, a kormány viszonylag gyorsan bedobott egy összeget, amiből szerintük fel lehetne húzni, egy megközelítőleg 175 km-es védelmi rendszert.
 
Az ex has médiába böfögött, majd azóta nagy jajveszékelések közepette mélybevésett 22 milliárd forint azonban, több mint tízszerese annak az összegnek, mint amennyiből bármelyik kerítésekkel foglalkozó vállalkozó, mennyiségi kedvezmény nélkül(!!!) összedobná hozzá az alkatrészeket, de közben ne felejtsük el azt sem, hogy a közpénzkormányok mindig hazudnak és a beruházások végére rendre kétszer vagy inkább háromszor annyiba kerül egy buli, mint azt elsőre "kikalkulálják". 

Villámcikk: Domján Tibor, Budapest
 
 
Mivel nem szeretnék senkit sem cégszinten reklámozni, annyi marketingérzék pedig egyik kereskedőben sem volt, hogy mondjuk ezzel csináljon reklámot magának, nagyjából összeszámolgattam, hogy ha utcáról besétálgatnék egy találomra kiválasztott kereskedésbe, akkor vajon mennyiből tudnám felhúzni azt a bizonyos déli falat?
 
 
Kezdjük stílusosan felülről, mint ahogy Mek-mester is építi a házat a mesében, az egyszerűbb számolás érdekében bruttó összegekben:
 
  • NATO tüskésdrót a tetejére: kb. 1000 Ft/m,  ami 175.000 m-re vetítve, mintegy 175 milliót kóstálna
  • Kerítéspanel festett, horganyzott, stb. (2*2m magas, 2,5m széles táblákban) 8890 Ft, mivel ebből 70.000 db kell, így 622.300 millióba kerül
  • Betonoszlop, vagy fém: kb. 1000 Ft/db (2,5 méterenként) szintén 70.000 db, az összesen 75 milliócska
  • Kerítésépítésre számoljunk 1000 Ft-ot méterenként nagylelkűen, mindez 175 millióba fájna
  • Alapbetonozás az oszlopoknak, durván 10.0000 Ft/m3 - kb. 25.000m3  (1/3 m3/oszop) 250 millió
 
Mielőtt néhány szaktudós nekem esne nyilvánvaló, hogy szükség lesz még egy csomó mindenre, kőre, segédmunkásokra, szerszámokra, gépekre, lyukfúrókra, csavarokra, meg mindenféle egyéb kacatra, de számításaim szerint most járunk, felfelé kerekítve, nagyjából 1,3 milliárd forintnál. Namármost, képzelje el a kedves olvasó, ha mindezen alkatrészeket az ön üzletében vásárolná meg az állam és mondjuk ön 30-35 %-os árréssel dogozik, akkor vajon mennyi kedvezményt adna belőle? 15-öt? 20-at? Hülye lenne, ha nem adna, ráadásul ekkora tételben, ön is sokkal nagyobb kedvezménnyel kapná a beszállítójától, nem beszélve arról, ha mindezeket, pl. ön gyártja. 
 
Adjunk az államnak csak 25 %-kedvezényt, mindjárt jóval 1 milliárd alatt vagyunk, ezért nyugodtan szétszórhatunk még 1 milliárd forintot azok között akik a helyszínen segítenek, ásnak, követ hordanak, betonoznak, hegesztenek és persze, nem utolsó sorban azok között, akik segítenek visszatartani azt a néhány száz degenerált hungarofóbot, akik csak azért vennének ki fizetett szabadságot a jól fizető munkahelyükről, hogy valahogy akadályozni próbálják az építést, vagy rongálni a már kész kerítést, náci, fasiszta, kirekesztő stb. jelszavakat skandálva. 
 
A projekt, ennél többe gyakorlatilag nem kerülhet. Amivel viszont mégis többe kerülne az adófizetőknek, az az a pénz, amit a jól bevált módszerekkel, egész egyszerűen ellopnak, vagyis a korrupciós hálózaton keresztül, magánzsebekbe vándorol.
 
Mindezek alapján lehet is borítékolni, hogy mennyi "sikerdíjat" számít fel egy nemzetinek nevezett kormány, ha végrehajt egy olyan intézkedést is, amely valóban a nemzet (vagy túlzások nélkül inkább) a lakosság biztonságát tudná szolgálni. Első információk szerint mindezért, kb. 20 milliárd forintot raknának zsebre a vezető Fideszes politikusok és a kapcsolódó közpénztechnikai szervezetek.

Csillag Ösvény Jósda