2022. 10. 05., Szerda
Aurél névnapja

Kis adventi éji zene

Kis adventi éji zene
2016-12-24
....Rákász Gergely verbális képességei hasonlóan kiválóak, mint a hangszeres tudása...
 
Cikk és fotók: Emma Paradigma

A hideg sötét adventben van e lélekemelőbb egy szép kis éji zenénél? Ha pedig az a Kis éji zene Mozart-szerzemény és a kitűnő koncentorgonista Rákász Gergely előadásában hallható, akkor elmondható, hogy már jöhet a Karácsony, mert mi már ráhangolódtunk.

Az igazat megvallva számomra Mozart és Beethoven zenéje leginkább zongorán élvezhető, de egy vérbeli orgonavirtuóz előadásában is kifogástalan élmény.
 
Mégis mikor a repertoárba becsempészett Bach darab megszólalt, akkor érezhető volt, hogy ennek a hangszernek a legeslegnagyobb mestere Johan Sebastian Bach és hozzá képest mindenki csak műkedvelő templomi orgonista.
 
A tehetséges előadóművész Rákász Gergely verbális képességei hasonlóan kiválóak, mint a hangszeres tudása és a közönsége figyelmét majd két órán keresztül képes lekötni. Az orgonajátékot és a zenetörténeti előadást ügyesen ötvözve szórakoztatta a komáromi református templomban teltházas közönségét december 16.-án este.
 
Aki még nem döntötte el, hogy mi kerüljön a karácsonyfa alá, annak jó választás lehet egy szép koncertzenei cd Rákász Gergely orgonaművész előadásában, ahol Mozart, Gershwin, Bach, Debussy, Handel és más világhírű zeneszerzők művei hihetetlenül profi módon szólalnak meg.
 
 

Csillag Ösvény Jósda