2020. 11. 30., Hétfő
András,Andor névnapja

Kirúgták Bajusz őrnagyot, mert beszólt a TEK-nek, pedig valójában Orbánnak szólt be

Kirúgták Bajusz őrnagyot, mert beszólt a TEK-nek, pedig valójában Orbánnak szólt be
2014-04-12
Bajusz Ferenc rendőr őrnagy, a VIII. kerületi körzeti megbízottak alosztályvezetője, még 2011-ben fakadt ki a Facebook oldalán, hogy miközben a kapitányságon, néha még WC papírra sem telik, addig a TEK-i katonák azt sem tudják, hogy melyik Q7-esbe pattanjanak, ha le kell ugrani tejért a sarki boltba, miközben legalább háromszorosát kereseik a mezei zsaruknak. 
 
A rendőrtisztet, miután bocsánatkérésre kötelezték a TEKintetes Hajdu János főigazgató úr színe előtt, a botrány némi altatása után, nemrég mégiscsak kirúgták az állásából, a hivatalával össze nem egyeztethető viselkedésére hivatkozva, a valóságban azonban,  ismét inkább Orbán Viktor, pitiáner bosszújáról lehet szó.

Domján Tibor, Budapest
 
 
Bajusz Ferenc ellen, - aki munkáját, egyébként felettesei legnagyobb megelégedésére végezte - méltatlansági vizsgálat indult és mert a munkájába nem tudtak belekötni, ezért azt vizsgálták, hogy civilben, vajon méltóan viselkedik-e hivatásához? Természetesen az eredmény az lett, hogy: nem. A mérlegelésnél nem igazán számított, hogy Bajusz Ferenc, szolgálatteljesítés közben számos veszélyes bűnözőt elfogott a VIII.kerületben. 
 
Öt Facebook-bejegyzésemet vizsgálta a rendőrség, s úgy találták, hogy azok nem összeegyeztethetőek a hivatásommal, ezért megszüntették a szolgálati jogviszonyomat. Ez ellen panaszt nyújtottam be a belügyminiszter úrnál, mert igazságtalannak tartom, de ha ott sem kapok kedvező választ, jogi útra terelem az ügyet.
 
Blikknek nyilatkozó őrnagy, a kérdéses bejegyzésekről nem akart beszélni, de a lap erősen megkérdejőlezhető értesülései szerint, az egyik a melegfelvonuláson készült fotóval volt kapcsolatos. Bajusz, az egyike volt a rendezvényt biztosító rendőröknek, amelyről készült fotók egyike alapján, egy ismerőse viccelődve kérdezte tőle, hogy mit keres ott, mire az őrnagy azt válaszolta: a kamionon már nem volt hely. Egy másik bejegyzésben pedig az olvasható: túl meleg volt a helyzet.
 
 
A valóságban azonban szó sincs semmiféle melegfelvonulásról, meg méltatlan megnyilvánulásokról, talán még arról sem, hogy esetleg Hajdu János vette vona a szívére az igazságot, ahogy a Blikk próbálja tovább altatni a sztorit, hanem inkább a sértődékeny Orbán Viktor pitiáner bosszújáról,  akinek Bajusz Ferenc, korábban egy nyílt levelet címzett, amely aztán néhány sajtóorgánumban is megjelent, még  2011-ben, amelyben a következőket írta:
 
"Tisztelt" Miniszterelnök Úr!

Jó lenne ha felébredne és kicsit körbenézne, valamint abbahagyná a ködösítést!!! Pont olyan semmirekellő mint az elődei voltak, akiket annyit pocskondiázott! Mit papol itt közbiztonságról??? A sok birka meg beveszi, csak nekik nincs rálátásuk a dolgokra.
...
Mint azt az egyetlen valamirevaló tábornok le merte írni, a végeken nincs pénz semmire (értsd: papír, WC papír, tolmács, szakértő) a maga által létrehozott TEK nevű semmirekellő társaság meg Q7-es Audikkal furikázik! VÉRLÁZÍTÓ amit művelnek!!

A helyi szerveknél az őrmesterek 80-100 ezer forintot keresnek (ebből éljen meg a sok megélhetési politikus mint a Lázár haverja) amiért elvárják, hogy friss, fitt, művelt, pihent és mindig hadrafogható legyen.

A TEK-nél pedig ugyanezen őrmester annyit keres, mint a helyi szervnél egy alezredes alosztályvezető. Közben pedig SEMMIT NEM CSINÁLNAK!!! Ne feledje, ezek az emberek közülünk mentek oda és elmesélik, hogy egész nap sportolás, uszoda, lézengés a program. Hiába akarják befogni a szájukat, hogy mennyire titkos a tevékenységük!!! VICC!
 
Na ez a magyar közbiztonság !
 
Az üggyel kapcsolatos kérdéseiket,  a Blikk munkatársai, állítólag elküldték az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletére is, de az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló, 2011. évi CXII. törvényre hivatkozva megtagadták számukra a választ, azonban korábban, az Orbánnak címzett nyílt levél kapcsán, a következőképpen reagáltak: 
 
"Magánvéleményének közléséhez valamennyi rendőrnek joga van, mindaddig, amíg a megfogalmazott vélemény stílusa és tartalma nem teszi méltatlanná hivatása gyakorlására"

Csillag Ösvény Jósda