2021. 09. 19., Vasárnap
Vilhelmina névnapja

Kineziológus szemmel a felelősségről (Krősz Zsuzsa, kineziológus tanácsadó)

Kineziológus szemmel a felelősségről (Krősz Zsuzsa, kineziológus tanácsadó)
2014-08-14
A saját életem alakulásáért én vagyok a felelős. Csak is és kizárólag. A felelősség, amikor nem fogom másra a dolgok alakulását, amikor elismerem, hogy mindent én teremtettem. Amikor nem a szüleim, a gyerekeim, a politika vagy a körülmények, nem a volt férj, a szomszéd, egy népcsoport, stb., hanem azért mert én ezt vártam el.
 
Amikor felismerem, hogy én ezt így vagy úgy tettem, vagy nem tettem. Amikor hajlandó vagyok megtenni dolgokat azért, hogy boldog legyek, hogy jobb legyen az életem és a körülöttem lévőké is. 

Krősz Zsuzsa, Budapest
 
 

Ha történik valami az életemben, ami nem tetszik és én nem változtatok rajta, akkor én úgy döntök, hogy kiengedem a felelősséget a kezemből, akkor bármi, ami történt az én hibám. Nem harcoltam érte, nem tettem semmit. Persze ez nem gond, viszont fel kell, hogy vállaljam azt, hogy ez rajtam múlott! Hazudhatok magamnak, elmenekülhetek egy elkerülésbe, a megoldatlan probléma akkor is ott bujkál bennem és végül bűntudat képében a felszínre tör. Ha döntök az kihatással van másokra. Ezt tudni kell, viszont nem másra hivatkozva kell döntenem. Meghallgatom mások véleményét, osztok-szorzok, végül nekem kell kimondanom a végső szót. A legfontosabb kérdés itt az, hogy mit is akarok én valójában?

Te tudod, hogy mit akarsz? Ha egy elakadt élethelyzetben találod magad, hatékony segítséget nyújthat a kineziológia. 
 
 
A kineziológia egy stresszoldó módszer, amelynél látszólag a kar izmaival dolgozunk, de valójában az aggyal kommunikálunk. Mivel fizikailag nem férünk az agyhoz, ezért közvetett úton dolgozunk a karral, mert ahogy az agyban is, úgy a kar izmaiban is sejtek vannak és tudjuk, hogy a sejtjeink milliárdjai kommunikálnak egymással. Megfigyelték, hogy ha valakivel rossz hírt akarnak közölni, akkor leültetik, ugyanis elgyengül a lába. Ha viszont egy ülő emberrel váratlanul jó hírt közlünk, pl. nyert a lottón, felugrik mert megkeményednek az izmai. Ez azt példázza, hogy a negatív információ elgyengíti, a pozitív pedig megkeményíti az izmokat.
 
A módszer lényege, az izomtesztelésre épül, melynek alapja az, hogy bármilyen stressz, negatív gondolat változást idéz elő a testben, így az izmokban is és ez az, amit a kineziológus izomteszteléssel érzékel. Életünk során gyakran érnek lelki traumák. Ezeket a negatív eseményeket keressük vissza a múltban és a hozzájuk kapcsolódó negatív érzelmeket oldjuk fel.
 

Mikor fordulj kineziológushoz?  
  • ha állandóan feszült, stresszes vagy
  • ha tartósan rossz a hangulatod, félelmeid, fóbiáid vannak
  • ha pánikbeteg vagy
  • ha kapcsolati problémád van
  • ha nincs elég önbizalmad
  • ha bármilyen negatív érzelmi problémád van, amit nem tudsz feldolgozni

Csillag Ösvény Jósda