2020. 08. 11., Kedd
Tiborc,Zsuzsanna névnapja

Kim Jong Un világsajtóban való megítéléséről küldött nekünk összeállítást Észak-Korea

Kim Jong Un világsajtóban való megítéléséről küldött nekünk összeállítást Észak-Korea
2019-04-01

Korea Legfelsőbb Vezetője a világsajtóban. Az Észak-Koreai barátaink által küldött egyik új cikkből idéz néhány mondatot a dokumentum magyarra fordítója, Molnár F. Árpád, aki a Hírháttér Multimédia és a HírAréna Online főszerkesztője. (Szögletes zárójelben, dőlt betűkkel Molnár F. Árpád megjegyzése.)

Az észak-koreai dokumentum, amely a világ médiaorgánumaiból szemléz, sok egyéb mellett idézi, hogy a KNDK Legfelsőbb Vezetője, Kim Jong Un egyre népszerűbb a nemzetközi közösség körében. 2019 év eleji újévi beszédét a médiumok világszerte bemutatták; így pl. Kínában, Oroszországban, Kubában, Iránban, Indiában, Nagy-Britanniában, Franciaországban, az Egyesült Államokban és Japánban. A világsajtó részletezte, hogy a Vezető elegáns öltönyben, hangulatos, könyvekkel halmozott szobában, lágy, kifinomult hangon beszélt.

A világ médiái sokat foglalkoztak a kínai útjaival, valamint kiemelték a béke iránti elkötelezettségét.

A világsajtó Kim Jong Unt a diplomácia kiemelkedő mestereként mutatta be. [Tegyük hozzá: Észak-Korea diplomáciája egyébként is a világ legszínvonalasabb és leghibátlanabb diplomácia az összes közül, amivel e cikk szerkesztője a Föld bolygón találkozott - a szerk.]

Kim Dzsongun a 2010 szeptemberében kezdett hivatalos debütálása óta a világ reflektorfényébe került; a világ 10 legjobb férfija közé választották, 2012-ben pedig az év leghíresebb személyének. Olyan megállapítás is született, hogy a világtörténelemben nem volt még olyan államfő, aki ilyen rövid idő alatt tűnt volna fel világvezetőként.

A 2018-as esztendő legjelentősebb hírei pedig a KNDK-USA csúcstalálkozó, és a Kim Jong Un kezdeményezésére tartott megbeszélések voltak.

A The Hill közvélemény-kutatása szerint az amerikaiak számára Kim Jong Un és Donald Trump találkozója a "legfőbb hírek" és a "legfontosabb események" közé tartozott 2018-ban.

A Koreai NDK Vezetője meghatározó a globális függetlenség és a béke terén, a diplomáciában újításokat és modernizálásokat vezetett be, és többoldalú módon, új korszakban, új módszerrel bővíti a diplomáciai tevékenységeket.

Sok ország politikusa és médiaszervei a "rendkívüli döntés emberének", "bátor és határozott vezetőnek", "kiemelkedő diplomatának", "kifinomult államembernek, aki önbizalommal irányítja a politikai világot" és "kompetens stratégának” nevezik.

Csillag Ösvény Jósda