2020. 07. 05., Vasárnap
Sarolta,Emese névnapja

Kim Dzsongun üdvözli Korea barátait a világon

Kim Dzsongun üdvözli Korea barátait a világon
2017-01-18
Észak-koreai barátainktól kaptuk Korea Legfelsőbb Vezetőjének újévi gondolatait. Észak-Korea normalizálná a kapcsolatait azokkal, akik tiszteletben tartják és barátságosak vele, még ha a múltban ellenségesek is voltak - tolmácsoltuk már korábban Kim Dzsongun gondolatait, amelyet egy az Észak-Koreától kapott tudományos munkában olvastunk.

A Tisztelt Olvasóink ezúttal a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságtól kapott újévi gondolatokat olvashatják.

A teljes szövegből a rövidített összefoglalót fordította:
Molnár F. Árpád
 
A Tisztelt Legfelsőbb Vezető, Kim Dzsongun (Kim Jong-un) a beszédében üdvözölt minden koreait és minden haladó embert, barátot a világon.

Méltatta a 2016-ban elért eredményeket, a Koreai Munkapárt és az ország teljesítményét.

Az elmúlt évben tartották meg a Koreai Munkapárt (angol rövidítése: WPK) 7. Kongresszusát, amely olyan volt, mint egy nagy politikai fesztivál, köszönhetően minden párttag, a kiszolgáló személyzet és az emberek nagy forradalmi lelkesedésének. A 7. Kongresszus büszkén tekintette át a WPK dicsőséges történetét, kiemelten az elnök Kim Il Sung (Kim Ir Szen) és a vezető Kim Dzsong Il bölcs irányítására, amely megnyitotta az utat a Kimilsungizmus-Kimjongilizimus nagy tervének megvalósításához.

Egy új áttörés történt az ország gazdasági fejlődésében. Egy hatalmas szocialista ország jött létre, a kor új szellemében bizalom a Pártban, hit a szocializmusban.

Kim Jong-un (hangul: 김정은; handzsa: 金正恩) hangsúlyozta annak szükségességét, hogy a 7. Kongresszus határozatában foglaltakat végre kell hajtani. Minden erőfeszítést a nemzeti gazdasági fejlődés ötéves stratégiájának végrehajtására kell koncentrálni. A sikerekhez hitre is szükség van.

"Gyorsítsuk a szocializmus győztes haladását, az öngondoskodás és az önfejlesztés nagy szellemében, amely dinamikus erő!" - mondta. Ezt az Újévtől, mint militáns szlogent kellene fenntartani a haladáshoz.

Az ötéves stratégia végrehajtásához minden ember aktivitása számít.

A tudomány és a technológia rendkívül fontos. Kiemelt a hangsúly a helyi alapanyagok termelésében, az üzemanyag és a felszerelés biztosításában. A villamos energia, a fém és a kémiai területein kívül a szénbányászat és a vasúti közlekedés területén a legtöbb elsőbbséget kell adni, hogy az igények minden területen kielégíthetőek legyenek.

Fontos gyorsan fejleszteni a gépipart.

Gyökeres fordulatot kell végrehajtani a könnyűiparban, a mezőgazdaságban és a halászatban. Így nagyobb előrelépések történjenek az emberek életszínvonalának javításában.

Az építkezésben a legfontosabb a Ryomyong Street, továbbá fókuszálni kell az erőfeszítéseket a fontos projectekben, valamint további oktatási és kulturális létesítmények, valamint lakóépületek fognak épülni.

A nemzetgazdaságnak az összes ágazatban és egységben kiemelt a termelés és takarékoskodás, amennyire csak lehetséges, az öngondoskodás és önellátás szlogenjében, és ekképpen teljesíteni az indexet minden idei tervre.

A kultúra minden frontján a friss forradalmi hullámot kell hozni, hogy fokozzák a magasan civilizált nemzet épületét. Így az oktatás, a közegészségügy, a sport, az irodalom és a művészetek terén.

A szocializmus politikai és katonai helyzete mint legyőzhetetlen erőd kell megszilárdult legyen.

Minden szakembernek, és az embereknek közös gondolkodása és lélegzete kell legyen a Párt seregében, a gondolkodás és a cél terén, keményen dolgozva az ország jólétéért.

Határozottan meg kell törni az ellenség aljas és gonosz mozgását, amik visszafognák az emberek Pártért való tiszta és szenvedélyes vágyát, és elidegenítenék őket.

Fontos a katonai képességek nagy fellendülése is.

Győzelem vagy vereség a Koreai Munkapárt 7. Kongresszusának határozata végrehajtásában.
 
 
A kapcsolódó irodalomból:
 
 
 

Csillag Ösvény Jósda