2023. 09. 25., Hétfő
Eufrozina,Kende névnapja

Kicsi a bors, de erős! (Sport)

Kicsi a bors, de erős! (Sport)
2015-08-08
Gokart  BW Cup, Rhein-Main Cup
Daniel Gregor – Tony Kart
 
Németország déli és nyugati pályáit öleli fel a BW Cup és a Rhein-Main Cup 2 bajnoksága, ahol egy fiatal magyar tehetséges lurkó is szeli a köröket nem kis eredményekkel.

Igaz, a neve nem ezt tükrözi, de anyai ágon magyar vér csörgedezik a 9 esztendős Daniel Gregor ereiben. Bár a német ellenfelei az egész éves tesztelési lehetőségük miatt előnyben vannak Danival szemben, az ifjú titán mégis egyre szebb dobogós és vezető pozíciókat könyvelhet el az idei esztendőben is.

Március végén két 1. hellyel kezdett a pole pozíciós rajtja után, majd Hahnban, 2 héttel később a 3. helyről rajtolt. Sajnos 2 kicsúszás miatt csak 8. és 4. helyre iratkozott fel a ranglistára, majd a közepén szépített Wackelsdorf in Bayernben egy 3. és egy 1. helyezéssel. Június 3.-ik hétvégéjén pedig Urloffenben folytatta a küzdelmeket, ahol a 2. és a 3. befutó újabb értékes pontokat hozott a pilótának. Július közepén és augusztus utolsó napjaiban még két versenyhétvége vár Danielre, aki egyelőre vezeti a ranglistát az összetettben a "Bambini" kategóriában (8–12 év) a hétfordulós, fordulónként két futamos bajnokságban.

Jövőre remélhetőleg az ADAC Cupban láthatjuk viszont továbbra is a Team Zinner csapat színeiben. Mint minden versenypalántának, neki is a benzingőzből állnak a mindennapjai, és lelkesen vázolta fel céljait, miszerint szeretné majd a Junior-kategóriában folytatni 16 éves koráig, majd utána, ha „n a g y l e s z”, akkor az az álma, hogy a Formula vagy a GT irányába folytathassa pályafutását.
 

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda