2022. 12. 06., Kedd
Miklós névnapja

Kibújt a szög a zsákból! A Fidesz kormány bankárkormány

Kibújt a szög a zsákból! A Fidesz kormány bankárkormány
2015-09-25
Egy parlamenti felszólalás, jelen esetben Apáti István (Jobbik) miniszterelnökhöz intézett azonnali kérdése jól mutatja a diktatúra berendezkedését. Amikor egy bankvezető a törvények felett áll, sőt, a törvényekkel szemben miniszterelnöki védelemben részesül, az a jogállamiság megszűnését jelenti.
 
Cikk: Vincze Krisztián


Apáti István kérdését a teljes magyar gazdaságot és közéletet hosszú ideje mérgező jelenséggel, a korrupcióval kapcsolatban tette fel kérdéseit. Említette benne Tiborcz István helyezkedési szakértő közvilágítási üzletét, Andy Vajna offshore-guru nyerőgép- és kaszinó kiváltságát, valamint a Csányi Sándor főuzsorás zenélő marhatelepére folyósított állami támogatást. Javasolta felszólalásában az uzsorás Csányi ellen indítandó vagyonosodási vizsgálatot is.
 
A felszólalás itt megtekinthető:

 
A kérdésre Orbán Viktor, az oligarchák hű vazallusa, akit méltán neveznek az Európai Unióban is diktátornak, válaszolt is, meglehetősen idegesen. Minden igyekezetével és a törvényesség felrúgásával próbálta megvédeni az uzsorást, kislánynak degradálva a kérdező képviselőt. Javasolta, hogy ha konkrét ügyről tudnak, tegyenek feljelentést. Nyíltan és félreérthetetlenül kelt az uzsorás Csányi védelmére egy parlamenti válaszban.
 
Eddig ismerős, naponta ismétlődő esetről is beszélhetnénk. A diktatúrát kiszolgáló ügyészség úgyis elkenné az egész ügyet, amint tették már számtalan esetben. Bezzeg, ha politikai indíttatású ügyekről van szó, nagyon aktívak tudnak lenni az ellenvéleményüket kifejezni merészelő emberekkel szemben.
 
De ha a háttérben húzódó folyamatot nézzük, szembeötlik, hogy valakiknek vesztenivalójuk van. A pártkassza és a magánzsebek ellátásának érdekében ugyanis az említett személyek a kifosztó rendszer számára szent tehénnek számítanak, mert elég jól hozzájárulnak annak működéséhez, cserébe kapnak megfelelő politikai befolyást.
 
Amennyiben uzsorás Csányi ellen vagyonosodási vizsgálat indulna, annak következményei széles kört és a vele összefüggésben álló cégeket is érintenék. Az elmúlt két év során évente 15 milliárd forinttal gyarapodó vagyona növekedése okán azonnal kiderülne az OTP csoport által elért árfolyamnyereség is, amely a magyar gazdaságot és a lakosságot egyaránt kizsigerelő deviza alapú, hozzávetőlegesen egy évtizede folyó csalássorozat eredményeként könyvelhetett el.
 
Valószínűleg ez még csak a jéghegy csúcsa lenne, mert egyrészt ebben a csalássorozatban nagyon sokan vettek részt és a résztvevők közötti átfedések is újabb lavinákat indítanának el, másrészt a közvetlen résztvevők mellett népes a haszonélvezők tábora is, ráadásul a parlamenti padsorokban sokan ülnek közülük.
 
Mivel csalás nincsen áldozat nélkül, a csalássorozat áldozatainak viszont tetemes összegű kártérítések járnak, politikai konfliktusokhoz vezetne a folyamat. Ezek eredményeképpen a jelenlegi, a közösség kifosztására épülő és az egyének jogait sárba tipró rendszer alapjaiban rendülne meg, sőt könnyen az összeomlásához vezetne.
 

Csillag Ösvény Jósda