2020. 08. 03., Hétfő
Hermina névnapja

Ki fogja megállítani Bankárbérenc Bucsek Gábor r. dandártábornok ámokfutását? És mikor?

Ki fogja megállítani Bankárbérenc Bucsek Gábor r. dandártábornok ámokfutását? És mikor?
2015-06-12
Most úgy tűnik, hogy Bucsek Gábor Budapest Rendőrfőkapitánya, illetve aki az Ő nevében rendezvényeket tiltogat, vagy nem tud olvasni, vagy nem tudja megérteni az egyszerű bírósági indoklásokat.
 
Szerző: Póka László

 
 
A bíróság egyszer már világosan kifejtette, hogy egy rendezvény nem tiltható meg csupán azért, mert kicsit nehezebb lesz miatta közlekedni. A hatályos törvények szerint csak akkor van helye tiltásnak, ha a rendezvény lezár egy közterületet, és más útvonalon a közlekedés nem valósítható meg.   
    
Ugyanez a bíróság azt is kifejtette, hogy törvényesen előzetesen nem lehet az miatt tiltani egy rendezvényt, mert a bejelentés szerinti megvalósítás esetén oszlatásnak lenne helye. A bíróság úgy gondolta, hogy meg kell várni, hogy valóban van-e oszlatásnak helye, és akkor legfeljebb oszlatni kell. De előre nem lehet megtiltani.       

A 2015. június 19. napjára tervezett „Gyere ki az utcára, hogy ne kerülj utcára!” elnevezésű rendezvényt a rendőrség szintén megtiltotta. A tiltó határozatot ismét Bucsek Gábor jegyezte.

Az indoklás szinte szó szerint megegyezett a 2015. május 7. napján tartott, de előzetesen tiltott rendezvény tiltásának indoklásával. Akkor azt a rendőrségi határozatot a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság hatályon kívül helyezte. Bízunk benne, hogy most is ugyan úgy lesz, és végre a bíróság helyre is teszi a rendőrséget.

Úgy gondolom, hogy nem lehet véletlen, hogy a SeVizahitelezés témakörében tartott rendezvényeket Bucsek Gábor előszeretettel kaszálgatja.

Kicsi adalék az első számú uzsorással, illetve az uzsorás csicskáival való kapcsolatára:

Bucsek Gábor korábban több alkalommal dolgozott a Nemzeti Nyomozóiroda munkatársaként. 2012. szeptembertől 2014. júliusig annak vezetője volt. Szintén a Nemzeti Nyomozóiroda vezető munkatársa volt korábban Gera Antal, és Vörös Gábor, akik most az OTP bankbiztonsági osztályt vezetik. Ezeknek nagyon fáj, ha a kifosztottak kimondják a véleményüket.
 
A tiltó határozatban többek között olyan elmés indoklásokat olvashatunk, miszerint hogy egy belvárosi rendezvény miatt az M3-as autópálya az M0-ásig fog torlódni, és hogy a turisták a tiltakozó SeVizahitelesek miatt nem tudják használni az Erzsébet téren az óriáskereket
 
Sokan úgy gondoljuk, hogy mindenképpen lesz útzár. Legfeljebb szabályt sértünk. Így talán még izgalmasabb lesz.
 
A tiltó határozat, és a felülvizsgálati kérelem >>> ide kattintva <<< olvasható.

 
 

Csillag Ösvény Jósda