2020. 08. 11., Kedd
Tiborc,Zsuzsanna névnapja

Karmatengely váltás - Konfliktusok és forróság jön

Karmatengely váltás - Konfliktusok és forróság jön
2014-03-04
Mindannyian rendelkezünk időgéppel, amely vagy visszavisz minket a múltba (ezek az emlékek), vagy előre repít a jövőbe (ezek pedig az álmaink). Ki ki eldöntheti, melyikre vágyik inkább... (Jeremy Irons)

 
Krősz Zsuzsanna, Budapest
 
 
A Karmatengely, az év elején még a Skorpió-Bika jegyekben járt, és arra tanított minket, hogy érdemes hátrahagynunk a fizikai javak bűvöletét (Bika Leszálló holdcsomó) és sokkal inkább a spirituális értékek felé kell fordulnunk (Skorpió Felszálló holdcsomó).

Február 18-án, azonban a tengely jegyet váltott, és ezáltal megváltozik a karmikus hangsúly is. A Leszálló holdcsomó belép a Kosba, a harcok és háborúk jegyébe, a Felszálló pedig a hűvös, tetszeni vágyó, értelmes, kompromisszumokat kereső Mérlegbe kerül.
 

Mit jelent ez számunkra a hétköznapokban?

A mély érzelmek és a családi elkötelezettség helyett a következő évben az egyensúlyteremtésre és az értelmes párbeszédre kell koncentrálnunk. Arra tanít bennünket, hogy tegyük le a fegyvert és törekedjünk az egyensúlyra, a békességre. Erre nagy szüksége lesz a világnak, a közelgő tranzitok háborús konfliktusokat helyeznek kilátásba.

Az évtized keresztkvadrátja lesz áprilisban, amelyet a Kos-Uránusz, a Rák-Jupiter, a Mérleg-Mars és a Bak-Plútó alkotnak. A legintenzívebb időszak, április 17-27-e közötti napok lesznek.

A forradalmak (Uránusz) és a gyökeres változások (Plútó) mellett a Mars véres harcokat, gyűlölködést és háborút jelez, a Jupiter pedig mindent felnagyít, de egyben segít a hitünket megtartani egy szebb jövőben, bármi megtörténhet. Bárhol fellángolhatnak fegyveres konfliktusok.

A Szaturnusz, amely a nehézségek, feladatok, karmikus életleckék, a korlátok és az idő égi teste, idén is egész évben a Skorpióban jár, ami miatt  nagy tömegeket érintő titkok kerülnek napvilágra, erősödnek a hatalmi harcok. A Jupiter július 16-án elhagyja a család centrikus, érzelmes Rákot és a tüzes Oroszlánba lép. Az a jegy, ahol a Jupiter halad szerencsével, hittel és optimizmussal telítődik. Ugyanakkor a Jupiter eleme azt is megmutatja, miből lesz túl sok a világban. Tavaly a víz uralta a híreket (Jupiter a vizes Rákban), az évtized  árvizét éltük át, idén a tűzesetek Jupiter tüzes Oroszlán) fognak megszaporodni. A két sorsbolygó, a Jupiter és a Szaturnusz és a Halakban járó Chironm (karmikus sebek és a teljes gyógyulás kisbolygója) az idén létrehoz egy trigont. Ez az egyik legjótékonyabb trigon, amely áldást, beteljesülést, megbocsátást és karmikus lelki sebeink gyógyulását hozza. Érdemes kihasználni, mert a következő trigon 2026-ban lesz. Ez a fényszög állás május 19-27-e között lesz.
 

Magyarországra milyen hatásai vannak a Karmatengely váltásnak?
 
Mivel az évtized legfontosabb fényszöge az Uránusz-Plútó kvadrát, idén érezteti a legerősebben a hatását, ezért tele lesz feszültséggel és hirtelen változásokkal. Uránusz a robbanásszerű változások, a szabadságvágy, a káosz bolygója, a Plútó pedig a teljes átalakulást jelképezi. Amikor ez a két égitest összekerül, drasztikus, feszültségekkel teli változások jönnek létre és ez 2015 tavaszáig fog tartani. Mivel hazánk képletében a Mars a Mérlegben tartozkodik vele szemben pedig a Kos-Uránusz, ez a fényszög az év első felét meghatározza és nem sok jót ígér, annak ellenére, hogy a Rák-Jupiter az MC-én áll, amit pozitívan értelmezhetünk, áldás és hit a jövőn (akár külföldi segítséggel).
 
Ha ezt a fényszögállást lefordítom a karmaasztrológia nyelvére, akkor az idei év első fele harcokkal, konfliktusokkal (Mars) lesz tele, váratlan ellenségek bukkanhatnak fel, kiszámíthatatlan változások, amelyek hatalmas feszültségekkel járnak (Uránusz), mindenkinek gyökeresen át kell alakítania a gondolkodását (Plútó-Merkúr). 

Csillag Ösvény Jósda