2022. 10. 02., Vasárnap
Petra névnapja

Itt a Balkánon ez a divat

Itt a Balkánon ez a divat
2019-03-19

"Két oltás miatt fogjuk elhagyni a hazánkat, mert nem akarok több gondot a gyerekeimnek."

"Leírtam, hogy hogy jártunk és ezzel szemben mit kapunk, aki vette a fáradságot és végig olvasta, láthat egy elcseszett helyzetet. Ez van, nem kitaláltam, nem vagyok semmilyen bérenc."
 

 

Facebook-kivonat egy oltáselleneseket cinikusan gúnyoló csoportból: Nagy Sándor (Naleksz)

Apa Elmentek a sunyiba! Gusztustalan ez a propaganda már.
Egy oltásellenessé lett szülő vagyok.
Az hogy az oltásnak van/lehet mellékhatása, el kéne ismernie a kedves orvostársadalomnak. Az Aspirinnek is van. De a kötelező oltás más.
Nos mind a két gyerekem oltáskárosult lett, amíg nem jöttek össze ezek a dolgok, nem voltam ellenes. De ezek után nem hiszek nektek.

RJ Engem komolyan érdekel, milyen típusú oltaskárosodásról van szó?

Apa MMR vagy BCG. Eléggé vitatott mind a két anyag. Utánkövetés nuku. Csak tolják ész nélkül.

Aki felhördül ellene, azt lelövik, tuti nagy lóvét szakít valaki ezekből.

Apa Autoimmun eredetű gondok. több is lett (diabetes+cöliakia).

Dr. NH Kedves Apa, semmi köze ezeknek a vedőoltáshoz, ha nincs védőoltás, akkor is léteznek ezek a betegségek.

BL Hmm, a diabetest véletlenül nem a túlzásba vitt jutifali okozta? Egy II. típusú diabetes nem jön csak úgy magától, meg a védőoltásoktól, sokkal inkább a cukortól és sütiktől.

Apa Igen, ezt próbálják beadni, de az oltás után 1 hónappal 30+os cukorral feküdtünk az intenzíven, és nem csak mi.

A védőoltás beleszól az immunrendszer működésébe, és vannak esetek, amikor túlműködés léphet fel, ezt lehetne előre szűrni, de drága (vagy legalább után követni, hogy ne a szülő könyörögjön, hogy nézzük meg, nem lett-e mondjuk cukros a gyerek, mert lehet tőle...)
Egyértelműen bizonyítani itthon nem lehet..
Az osztrákoknál több ismerős kapott erről papírt, de a hazai orvos szerint az osztrákok kuruzslók, főleg hogy nincs olyan ott, hogy kötelezőoltás.
És már 200 féle járványban ki kellett volna halniuk. ;)

Apa BL, 1. típusú jött 1,5 éves gyereknél. Nem nagyon kapott jutifalatot a gyerek, mert túl rágós lett volna neki, de csokit cukrot sem.
Ez a gondom pont, hogy volt olyan orvos aki megkérdezte, hogy meggyógyul?
Vagy: a lisztérzékeny gyerek akkor rozskenyeret ehet?
És hasonló kérdések orvosok szájából. Nagyon oda a bizalmam.

Apa Dr. NH, Igen. Csak az oltástól 0.1% hogy lesz maradandó mellékhatás. Ha a gyerek elkapja mondjuk a kanyarót (60% legyen az esélye, mert a románoknál járvány van) utána 0.05% hogy lesz maradandó szövődmény. Melyiket választod a gyerekednek???

Ha tudsz róla hogy lehet szűrni az oltásokra való érzékenységet (itthon nem, mert a Balkánon nincs mellékhatás, szövődmény).
Mitől van a '90-es évektől annyi ételallergiás, cukros, hiperaktív gyerek?
Két oltás miatt fogjuk elhagyni a hazánkat, mert nem akarok több gondot a gyerekeimnek, és nem mindenhol van kényszeroltás, a semmire.
Az a nagy büdös helyzet, hogy nem dokumentálják le a mellékhatásokat, mi nem erősítjük a statisztikákat, hogy lenne mellékhatás, mert csupán véletlen egybeesések áldozatai lettünk, de az különös, hogy nem csak mi, és nem vagyunk kevesen.
Az oltásellenesek nagy része hasonlóan járt, mint mi. Oké, vannak tényleg szélsőséges idióták is. Ezekkel nyomják el azoknak a hangját, akik tényleg beszopták. ;)

OSZ Apa, kíváncsi vagyok melyik európai országban nincsenek kötelező védőoltások, de tényleg? Ja, vagy másik kontinens a cél? Minden oltásnak lehet mellékhatása, ezt a beadó orvos is elmondja, azt is, hogy melyiket lehet a másikkal egyszerre. Sajnálom, hogy egy szerencsétlen véletlen, egybeesés miatt ilyen ívű következtetést von le.

Apa OSZ, Ausztria?

Apa Tessék utánajárni. (Nagyon nagy a zavar, az oltások betegtájékoztatóját nem kapod a kezedbe, nem is tudhatod, mi jöhet. Az interneten a nébih honlapján más van fenn, mint a gyártó a szerre vonatkozó tájékoztatója. A gyártó a trehány természetesen és csak viccből van benn az autoimmun panasz a tájékoztatójukban.)

Én sajnos a baj után tettem. Időben hordtuk a gyerekeket, minden vizsgálatra, oltásra. És mikor ott a baj, pszichológushoz küldenek cukormérés helyett. És azt sem ismerik el, hogy benne van a pakliban. Kicsit aggasztó. Van olyan az oltásrendünkben ami nyugaton még csak nem is adható.

LR Én is cukros lettem, de semmi köze az oltáshoz. Szerencsétlen immunrendszer nem működött jól. Semmiféle oltást nem kaptam előtte.

Apa LR Nekünk közvetlenül az oltás után sikerült azzá válnunk és nem vagyunk egyedül.

Nem gyakori az eset, de mindenképp furcsa, hogy kivizsgálás során nem vettek vért, szövetmintát, de még fényképet sem a gyerektől.
Tudod nem lenne gyanús, ha nem ütközne az ember ebben a témában mindenhol összeráncolt szemöldökű, meg sem nézem emberekbe.
Mind a két fél roppant szélsőséges.

Részemről nem zárkózom el az oltásoktól, de korrekt tájékoztatást, rendes utánkövetést, percíz kivizsgálást elvárna az ember. Ezek hiányában, nem szeretném a gyermekeim további beavatkozásnak kitenni.

RJ Az, hogy egy alapvetően genetikai betegség (lehet immun is de genetikai is) mindkettő gyereknél jelentkezik azért erősen felveti a gyanút hogy inkább öröklés lesz a dologban... A BCG-t pár napos korban adják azzal összefüggésbe hozni 1,5 éves korban jelentkező betegséget szintén meredek. Ne értse félre sajnálom a gyermekeket. Az én családomban is volt autoimmun gond (GB szindróma) ami egy vírusfertőzés szövődménye lett, ismeretségi körömben is van 1. típusú diabetes, ami influenza szövődménye. Sokkal inkább ilyen okot kellene térképezni saját maguk megnyugtatására.

Apa RJ megtörtént, semmi...

Az oltás válthat ki ilyen reakciót, nagyon ritka esetben. Sajnos ismerünk többeket is, akiknél ez a gyanú, hiteles cáfolatot és megerősítést itthon nem várhatunk...
Igen vannak akiknél okozhat gondot, egy genetikai térkép után ezt előre ellenőrizni is lehetne, ha rögzítenék az olyan eseteket, mint a mienk. Nem láttatlanul elutasítanának. És megelőzhető lenne a baj.
Vagy befognák a pofánkat, annyival, hogy kiáll valaki és megmutatja a vizsgálat eredményeit korrekt módon, vagy beismeri, hogy mi vagyunk a járulékos veszteség. De semmi ha szólsz, hogy hahó kibasztak velünk!? Akkor szemét tömeggyilkos, ostoba oltásellenes leszel.
De valami nem kerek, a baj a nyakamban és 10+ éve tüskével a szívemben viszem a gyereket minden vizsgálatra, kötelező oltásra.
Főként azért, mert félrediagnosztizált nagyon sok orvos, és olyan kérdéseket tesznek fel, amit a laikusok többsége sem, mert tudják hogy baromság.
Nem lenne oltásellenes, ha nem hagynának magunkra sokunkat. Tényleg csak pár fényevő lenne, kik tiltakoznának.
Sajnos többször hallottunk olyat orvostól, hogy a szülőnek igaza volt, elnézést. (Félrediagnosztizálások után, akkor az oltásrendszerben és hatékonyságában mitől lenne rend.)

LL Tehát két, azonos szülőktől származó testvéren kijött két genetikai betegség, ezek közül az egyik az I. diabétesz, ami másfél évesen jött ki, alig másfél évvel a BCG után. Ugyanezen az alapon nem gondoljátok, hogy az anyatejtől lett cukros? Azt tovább kapta, több értelme lenne. Vagy nagymama puszijától? Gondolom, azt még mindig kap, nem szép dolog.
Nem lenne egyszerűbb és elegánsabb elfogadni, hogy "ezt dobta a gép", mint a másfél évvel a diagnózis előtt kapott, csak az oltástardok által amúgy sokat emlegetett BCG-re fogni? Miért jó ezen szenvedni, ezzel stresszelni, tönkretenni a gyereket? Miért KELL hibát, és ha már azt kerestek ahelyett, hogy ezt az energiát a gyerekekre fordítanátok, miért nem fordultok legalább nagyjából reális irányba?
Az oltásoknak is vannak mellékhatásaik. SOHA SENKI nem mondta, hogy nincsenek. De önmagában attól, hogy a gyereknél öt éves kor alatt diagnosztizálnak valamit, még nem lesz oltáskárosult.

Apa LL, az első gyereknél kétféle autoimmun a másiknál egyféle autoimmun gond jött. Közvetlen az oltás után. A diagnózis, semminemű orvosi, genetikai (vagy bármilyen) vizsgálat után véletlen egybeesés hivatalosan. Önszorgalomból ezeket az örökletes betegségeket teszteltettük magunkon, minden negatív. Ellenben sok olyannal találkoztunk akik hasonló helyzetbe kerültek. Magamtól nem fogom elengedni, mert a gyerekeim egy életre meg lettek károsítva. Hivatalból nem is vizsgálnak semmit csípőből kapod, hogy hülye vagy, nem is dokumentálják, hogy ezt beszopta...

Tehát senkinél nem volt ilyen, mert nem, csak vaklármát jelentettek, nincs köze hozzá. De benyelném, ha lenne bárki, aki kiáll és bemondja. Tudod ez kemény dolog.  És ha meg lehet előzni miért nem csináljuk? Miért van az, hogy a szülő dogmatikusan idióta és mitől van sok véletlen egybeesés? A másik oldalról pedig vakaróznak, hogy mitől ennyi a az 1-es cukros kisgyerek, csecsemő (jellemzően 1.5 -2 évesek, vagy 16-17 évesek). Az oltásokat nem nézzük, mert azok jók, a genetikai öröklődés kizárva. Ez az orvostudomány jelenlegi álláspontja. És aki ezt kétségbe meri vonni, az eretnek népírtó sorosista oltásellenes lesz...
Ez a gondom. Plusz mitől van ennyi ételallergia a térségben?

HH OSZ, http://www.ketezeregy.hu/oltas/olteutab.html segítségül egy térkép.

Apa HH, és hiányzik az a térkép ahol számos oltásellenesek által kifogásolt gondokat látunk, mert az oltásellenes idióta barom. ;)

OSZ HH, értem. Szerintem Ausztria is benne van, amit Apa említett. És nagyon sok, sok ország... Tehát nem értem ez mit bizonyít? Arról nem is beszélve, hogy az idézett oldal nem túl szakmai, plusz nagyon sok ország, így Ausztria is az oltások beadatása mellett van tavaly óta, még az időpontokat is előrébb tolják.

OSZ Apa, vannak kötelezővé váló oltások Ausztriában is. Tessék utána járni... Abba az irányba haladnak, nem véletlenül.

Apa OSZ: Nem mindegy mennyi és mikor (6 hónaposan, vagy 10 évesen kapja meg a víruskoktélt a szervezet. Nálunk eléggé korán megy minden. És tényleg minden)... ;)

És nem mindegy, ha már van valami baj, akkor utána mennyire óvatosak, vagy mennyire szarnak bele.. ;)
És nem kívánom, hogy olyan helyzetbe kerüljön, hogy keresse az igazságát, ami miatt céltáblát ragasztanak a hátára.
Tessék a BCG után olvasni, kicsit (a legtöbb országban nem is választható).
És a táblázat tetején elolvasni az értelmezést. Pirossal van jelölve ami kötelező, Ausztriában nem látok pirossal jelölt tételt. ;)
És mégsem csüngenek a határon a járvány elől menekülők. ;)

UZS Apa, mi bizonyítja hogy a betegség az oltástól alakult ki?

OSZ Apa, az nem egy szakmai oldal, nem is tartom relevánsnak, plusz megváltozik ez pár hónapon belül ott is.

Apa OSZ, pár éve változott a mi fajtánknak jó irányban. Én sem vagyok szakmabeli, és ez nehezíti a talált infók feldolgozását, de botrányos, ahogy a hazai orvostudomány kezeli ezt a kérdést. Nálunk az MMR és a BCG olyan oltások, amiket nem szeretnénk megkapni. Nem azért mert barmok vagyunk, hanem felelősen mérlegelve inkább vállalnánk a mumpsz vagy a rubeola kockázatát, mint az oltóanyagét, mert a mi genetikánk keveredésénél nem oké valami ezzel. Ezt így buta laikusként. Szerintem emberi jogom megtagadni akár életmentő műtétet is, ha olyan a helyzet, sőt van aki vallási alapon nem kaphat vért. Akkor e tekintetben miért nem vállalhatom a felelősséget a saját döntésemért, amikor ez Európa számos pontján is lehetséges? A gyereket erőszakkal elvihetik beoltani, és addig le is sittelhetnek, ha nem engedem. Értem, hogy van pár hóbortos, aki ész nélkül mindentől elzárkózik, de az oltáskritikusok többsége nem ilyen, hanem személyesen érintett. Jelen esetben úgy érzem, hogy az orvosok vannak lemaradva, hibáztak és el kell tussolni, szerencsére pénz van rá. Mi meg csak pislogunk. :( Közben Romániában 10 éve kanyaró járvány van, pedig oltanak feszt. Persze az a pár százalék tehet róla, aki nem akar oltatni.

Bill Gates olyan oltóanyagot támogatott afrikaiaknak, amelynek a mellékhatása nagy százalékban okozott meddőséget...
Az ember nem is gondol ilyesmire, amíg egyszer csak nem kerül a sötét oldalra, és utána már, ami tényleg frankó, azt sem hiszed el.

OSZ Apa: sajnálom, hogy így látja, a tények mást mondanak. Mindettől függetlenül kívánom, hogy boldoguljanak ott, ahol jónak látják.

NT Az ilyen oltásellenes elmebetegek közveszélyesek, az egész társadalmat veszélyeztetik, egy életre le kellene csukni az ilyeneket.

Apa OSZ, nincsenek tények, ez a gond. ;) Demagógia van. ;) Nincs olyan kimutatás, amit kérnék, mert elutasítanak minden potenciális adatot, amiből statisztikázni lehetne.. Itthon sok-sok éve 1 oltáskárosodott embert jegyeztek be, hogy tényleg az, és sok-sok tízezer véletlen egybeesés. Ami nem statisztikai adat, mert reklamáció elutasítva. És nem veszik figyelembe. Ez olyan, mint hogy itthon 250.000 az átlagkereset. ;)

Apa NT, te is böfögöd vissza, amit hallasz. 
Bazzeg kívánom, hogy szívd meg te is, és rájössz.
De a fenébe, a gyereked nem tehet róla, hogy írástudatlan tuskó vagy.

NT Nem csak a saját gyerekeiteket veszélyeztetitek, hanem mindenki másét is a csoportimmunitás megtörésével. Beoltatlan emberekben tudnak mutálódni a vírusok, hogy utána már az oltottat is megfertőzi, illetve veszélyeztetitek azokat, akiket a koruk vagy valamilyen egyéni helyzetük miatt nem vagy még nem lehet oltani...

Apa NT, nem attól mutálódnak a vírusok, hogy olyan emberek járnak, akiben mókolt vírus törzsek vannak. És emiatt egyre ellenállóbb az ember és a vírus alkalmazkodik. Az tehet róla, aki nem kér cukorbajt, hanem inkább vállalja a 2 hét lázat, megnézi, hogy 1 hétig hogy vakarózik a gyereke...

Sok oltásnál nem vállalnám a rizikót, mert az veszélyesebb, mint ami ellen oltanak. Nyilván ha járványveszély van, változik a képlet. És nyilván egy tetanusz-t beadatok, mert abba még nem halt bele senki, de a HPV oltást már nem annyira szeretném, ha megkapná a gyerekem. De olyan oltóanyagokat kötelezően belepumpálni mindenkibe, aminek a mellékhatásait soha senki nem szedte össze, mert attól nem lehet, szerintem nem korrekt.

OSZ Apa, egy, csak egy kicsit szakmaibb infó, végre megtaláltam. Vannak kötelező oltások
http://epa.oszk.hu/02900/02987/00009/pdf/EPA02987_egeszsegfejlesztes_2018_1_072-076.pdf 
*

Apa OSZ: személyesen ismerünk olyat, aki kimenekült. Számos vizsgálat után, megkapta hogy nem oltható és elkezdték kúrálni a gyereket...
Itthon el volt könyvelve, hogy véletlenül összecsúszott a gyereknek oltások után ilyen laza cukorbetegség, siketség, Crohn betegség kombó...
A sógoréknál kaptak róla papírt, hogy ez ettől, az attól lehet. Itthon kiröhögték. Amikor hazajöttek a papírjaikat intézni, elvitték a gyereket oltani. Erőszakkal.
Végül megúszták, és azóta osztrák állampolgárok és a gyerek már tud mozogni. És kinn nem oltják tovább, ha kéri sem. Itthon kinyírták volna. Velük párom tartotta a kapcsolatot. Nem az antalvali-n olvastam... ;)

OSZ Apa én nem fogok ezen vitát nyitni, más az életünk, gondolkodásunk, ennyi. Szép napot!

LL Egy kérdés még: ha már ennyire személyesen érintett vagy évek óta, ennyire sokat jársz utána állítólag nem altalvali szintű oldalakon, miért pont az antalvali szintű félinformációk alapján laikus aggyal, nulla tényleges utánajárással kikövetkeztetett baromságokat csattogtatod, amik tipikusan az ilyen helyekről, tipikusan ilyen emberektől jönnek? 
Bizonyos oltások, bizonyos helyeken egyébként azért nem kötelezőek MÉG, mert náluk MÉG nem tízből kilencszer tardok akarnák ezen az úton kijátszani a rendszert, akarom mondani a háttérhatalmat. Azért amint a mellékelt ábra mutatja, a legtöbb helyen eddig választható oltásokat is kötelezővé tettek mostanában, vagy tervezik a közeljövőben - sajnos nem véletlenül.

RZS Apa a cöliakia genetikusan hordozott hajlam (én is az vagyok) ez az autoimmun betegség aztan hajlamosit más betegségekre pl I. típusú cukor, Crohn stb...
A túltenyésztett gabonák az oka a megbetegedések számszerű ugrásának. A cöliakiára genetikailag hajlamos emberek szervezete a gabonák megnövelt sikér (glutén) tartalmát nem tudja tolerálni, ezért kialakul a betegség. Amennyiben kapcsolatba hozták ezt az oltásokkal, tévedtek. A cöli pedig sajnos hozza a többi autoimmun dolgot.

Apa Autoimmun eredetű is lehet.

Apa LL, ahham jó hogy Ön is szaki... Nem koptatom tovább a billentyűm, mert felesleges, leírtam mindent amit akartam. Pocskondiázásból nem kérek, van elég bajom.

BSZ Az oltás mellékhatások mindenki számára elérhetőek a betegtájékoztatón kategorizálva vagy az orvos/gyógyszerész is elmondja. Pont, ahogy az aszpirinnél, csak jóval kevesebb eséllyel. Milyen oltásoktól, milyen oltaskárosodást szenvedtek a gyermekei?

Apa BSZ: BCG, egyértelműen, azóta változtatták a betegtájékoztatót. De nem mond semmit a gyógyszerész a lepedőnyi papírról, hanem beadja, kész viszlát, kötelező letudva. Elkérni sem lehet, általában. És nem rögzítik a bejelentéseket, mert véletlen egybeesésekre hivatkoznak, így nem is fog bekerülni a rendszerbe, hogy van valami gond. ;) De hadd ne írjam má' le még1x. ;) És egyértelműen odaköthető egy 1.-es diabetes (mérési adatokkal tisztán látható, fogyott a gyerek, 4 pszichológiai beutaló a magas cukrok miatti kiborulások után...)
A 2-ből 2 gyereknél cöliákia is lett, ezt nem tudjuk bizonyítva 100%-ban odakötni, de az élő felmenőknél nem volt se ez, se az. Dédnagyszülőkig (nem 100%-ban ugyan), ki lettünk vizsgálva. Így a genetikai öröklődést kizárták. És a kialakulása a gyerek állapota és a felfedezés közt eltelt idő, nagyjából adja az oltás idejét.
A kivizsgálásra, amit kértünk semmit nem kértek a gyerekekről, majd küldték, hogy véletlen egybeesés. És nem vagyunk egyedül ezzel.
Volt olyan orvos aki próbált segíteni, azokat zömmel elásták, kinevették.

JB Apa mi az hogy "oltáskárosult", mitől?

NT Oltástól nem leszel cukorbeteg, te nagyon ostoba... És a szóban forgó betegségek nem "csak egy kis lázzal" járnak...

AB Apa Fiam és én Németországban élek. Itt született! Tény, hogy nincs BCG oltás, de attól függetlenül, hogy mindenki saját maga döntheti el, hogy beoltatja-e gyermekét vagy sem, ettől még erősen ajánlják! Pozitív dolog, ha az ember maga döntheti el, hogy mit kaphat a gyermeke és mit nem. De nem azért nem kötelező az oltás, mert ezzel elismerik azt, amiben Önök hisznek. Ez csak a szabad akarat gyakorlása!

JB Ne fogjanak mindent az oltásra olyanok, akik a tescokból vásárolt ételeket esznek. Előbb a monsatonak járjanak utána... Majd szépen csendben szálljanak magukba. Javaslom olvasásra Ib Borup Pedersen tudományosan is gyakorlatban is megalapozottan alátámasztott hadjáratát. Előadásainak anyaga elérhető angol és német nyelven is. Járja a világot, hogy megértesse végre, hogy ha az ételeink nyersanyagát tönkreteszik a műtrágyával, permetezéssel, génmódosításokkal, akkor annak az emberi szervezetben milyen következményi vannak. Nem a kötelező oltások azok, amiktől be kell itt tojni...Tessenek egy kicsit járni a világban másfelé is... Mindjárt csendesebb lesz a magyar...

JB Dr. NH pontosan igy van.

Apa NT, én is ezt hittem ;) Egészen addig, amíg...
Voltam mumpszos, rubeolás és élek, semmi bajom. A gyerekeimet beoltották ellenük és lett gond. Az oltások ingerlik az immunrendszert, és előfordulhat, hogy a szervezet nem jól reagál rá és önmaga ellen is elkezd védekezni, ez az autoimmun betegség, amiből lehet asztma, hyperaktivitás, cukorbetegség, lisztérzékenység és millió féle csúnya allergia, mondjuk mogyoró... Ezek mind mint lehetnek autoimmun eredetű gondok, amit válthat ki védőoltás..
De nem akarok meggyőzni senkit, én nem szeretnék pár oltást a jövőben beadatni a gyerekeimnek, erre itthon nincs lehetőségem.. Megyünk kalandvágyból oda, ahol skippelhetem, amit nem akarok, ami azért jó mert a gonosz sorosista nyugaton még csak nem is adhatóak azok az oltások amiktől tartunk.. ;)
Leírtam, hogy hogy jártunk és ezzel szemben mit kapunk, aki vette a fáradságot és végig olvasta, láthat egy elcseszett helyzetet. Ez van, nem kitaláltam, nem vagyok semmilyen bérenc.
Veszem a gyerekeimnek a 3.000 Ft/kiló árú kenyeret, veszem az inzulinos szerelékeket, egyelőre nagyon támogatva így csak negyedévente 50.000-ért... és jár az emelt családi 2 gyerekre 27.000 Ft. Ezen felül egy idióta barom vagyok, mert utána jártam annak, hogy lehet-e annak köze hozzá, hogy a gyerekem közvetlen az oltás után beteg lett tartósan. Utána mentem, hogy lehet-e összefüggés, mindenhol elküldtek az anyámba.. Én ezt igennek veszem, lehet összefüggés.
Ha nem lenne, akkor nem az anyámba küldenének el, hanem kapnék egy brossurát, és a szükséges háttéranyagot megtalálnám simán. A bejelentést ki sem vizsgálták, csípőből elküldtek. Plusz eddig bármi bajunk volt az orvosok félrekezelték a gyerekeket szinte mindennel.
Legutóbb egy laza gyomorfekélyt nem sikerült észrevenniük. Szimulál a gyerek, nem akar suliba menni. Ja, 2 hónapig folyamatosan mímeli, hogy zokogva fetreng a földön. Oké, itt a dilidoki.
Ez a legfrissebb: 2 heti könyörgésre vettek mintát és jéé, a szülő ezt honnan tudta???
Ilyen állapotok közt ne adjanak be semmit a gyerekemnek, nekem sem, a kérésem nélkül.
Szerintetek minden rendben és nem lehet olyan, amit leírtam, akkor bocsánat és egészségben sikeres életet kívánok.

JB Apa, nem hülye vagyok, csak pontosan szeretném tudni melyik oltás okozott problémát...1? 2? Vagy több egyszerre? Milyen időközönként kapta a gyerek?

Apa JB: az MMR és BCG amiknek érdemes utána nézni.
De a HPV oltás is érdekes az újabb influenza oltás körül már végre nem volt botrány (de ettől függetlenül kihagyjuk, amíg lehet).
El kell olvasni a hivatalosat, meg kell nézni az elleneseket, sok a kamu sajnos, mind a két oldalon.
A hivatalos hatástanulmányok nem igazán meggyőzőek...
Kérdem én, ha egy anyagról nem tudják meddig véd (amire kitalálták azt sem tudják hogy mennyire hatékony...), akkor honnan tudhatnák pontosan, hogy mik a nem várt mellékhatásai???
Ha valaki jelzi, hogy itt bibi van, azt miért küldik el a fenébe?

ZZ NT: ön nem túl tájékozott, de okoskodik - az autoimmun betegeknél pláne fokozott az elővigyázatosság az oltásokkal - általában nem is engedik oltani őket, vagy ha igen, akkor is mérlegelve és nem egyszerre, késleltetve és akkor is egyesével, vagy nagyon figyelve, - a felnőtt autoimmunosoknak sem ajánlott, de sok háziorvos ezeket nem mérlegeli, nem küldi tovább az esetet és olt - hmmm, vagy épp rábeszél! Orvosok sincsenek egy véleményen, lehet nem is tájékozódnak megfelelően, ennek a beteg látja kárát - egy gyerek - főleg kisgyerek esetében meg nagyon körültekintőnek kell lenni, és ha ez nem így van, akkor igenis a szülő legyen, ha van rá esélye... Az autoimmun állapot már magában egy olyan alaphelyzet, hogy óvatosan kell mindenféle kezelést, gyógyszerezést adni... Ha valaki ezzel nincs tisztában, akkor tájékozódni kell kedves Norbert, de ha nem is autoimmun beteg, de van egyéb súlyos betegsége akkor is ugyanez a helyzet. Esélyt kell adni a szervezetnek, hogy az immunitás kialakuljon megfelelő mértékben-nagyon örülhet, ha nincs önnek vagy a családjában valakinek ilyen problémája...

JK ZZ: Az egyetlen okoskodó itt maga, holott össze-vissza zagyvál. Egy másodikos gyerek fogalmazókészsége átláthatóbb és értelmezhetőbb. Mellesleg a világról is több fogalma van, mint "kiskegyednek".

LL Kedves Apa, abban ugyan biztos vagyok, hogy te túlélted a felsoroltakat, meg még húsz "gyerekbetegséget", ugyanakkor a saját hülyeségedet is, a gyerekeid ellenben csak a saját leírásaid alapján már a hülyeséget is jóval szarabbul bírják :/ lehet, hogy nem raknék rá még egy kis gyermekbénulást is, mert apu picit paranoiás, meg szereti különlegesnek érezni magát :/

JB Mi a nevetséges ezen kedves nevetős? A butaság nem nálam leledzik.

LL Azért ezt én így ennyi világtitkai szintű igazán tard megosztással nem mondanám :D

Apa LL, szíved joga...
Mint írtam, eszembe sem jutott korábban kérdőre vonni a gyógyszeripart, és az orvosokat, sajnos olyan lapokat dobott a gép, hogy oda a bizalom, ha tudsz olvasni és rendelkezel minimális empatikus képességgel akkor te mint laikus nem ekézel.
Jópolgár voltam, idő van, vittük a gyereket ahová kell. Amikor megtörtént a gond, hirtelen szálka lett az ügyünk sokak szemében és mint egy szardarabra úgy néztek az orvosok (kivéve a diabosok). Ezek után te sem vinnéd oltani a gyereket.
Az oltási rendünk EU szinten a legagresszívabb. Fél éves gyerekekbe kombó vakcinát tolni, esztelenül, nem biztos, hogy jó ötlet. ;) Legyen védett a gyerek. Oké, de nem lehet azt a 3-4 anyagot egyesével bevinni??? Értem, kényelmesebb 1 szuri 3-4 vírus, amik különböző területeket támadnak a szervezetben.
Ha azt hiszed, hogy full oltásellenes vagyok, akkor tanulj meg olvasni. Köszi.

RZS Apa tőled örökölték a gyerekek a hajlamot. Lehet az oltásnak hatása az immunrendszerre hiszen immunválaszt vált ki de cöliákiát nem okoz. Javaslom a családszűrést, ha még nem történt meg, mert a szülők közül 1 biztosan hordozza a betegségre való hajlamot, de lehet hogy tünetmentesen beteg is és később komoly szövődménye lehet. Pl. vékonybél eredetű vagy nyirok daganatok, cukor, Crohn. Azért, mert most nem vagy rosszul, még lehetsz te is beteg. 
Erre figyelj jobban és felesleges az oltást hibáztatni. Lehet hogy hozzájárult hogy akkor és ott tünetelt a gyerek, de előbb utóbb bekövetkezett volna.

Apa RZS: írtam feljebb, megvolt, negatív apa, anya és a nagyszülők lelete is. ;)
Okozhat ilyet a védőoltás.

LL Micsoda szerencse, hogy a nagyszülőknél távolabbról nem örökölhetnek semmit. Nem oltásellenes vagy, simán csak tájékozatlan laikus egy tapasztalt szakorvos magabiztosságával. Nem biztos, hogy jó kombó.

Apa LL: Többet olvastam a témában az elmúlt 10 évben, mint sok orvos. De nem érdekel a véleményed, mostantól skippelem, mert csak unatkozol és trollkodsz ;)
Tudod amikor egy orvos megkérdezi, hogy a gyerek kinövi-e a cukorbajt (volt rá példa, de nagyon ritka). Vagy hogy a cölis gyereknek rozskenyeret, adhatunk-e.
Az azért kemény. ;)
A fekélyes sztorinkat is leírtam zanzásítva. Szóval kicsit oda a bizalom az orvosokban. Nyilván a hajlam megvan, 1 gyereknél gond lett, ezek után a következőt nem lehetne megóvni ettől? Hát nem. És én leszek a szemét szar, mert nem akarom hogy minden gyerekemnek baja legyen, elég ha csak 2-nek van baja..

LL Ha feleannyit olvastál volna, amennyit illett volna a sztorid alapján, fele ennyi orbitális hülyeséget sem írtál volna :/ a gyomorfekély is az oltástól lett? Nem lehet, hogy kicsit izomból nyomjátok szerencsétlenekre ezt a dolgot, és nekik már kicsit elég?

Apa LL: az nem is attól volt, az külön történet. 6 hónapig küzdöttünk vele, amire megállapították...
mert az ultrahang nem mutatta ki, hisz az levegővel telt részekbe nem lát be. Pszichológushoz küldtek vele.
És fél évet kellett könyörögni egy biopszia miatt, több oldalról (egy főorvos innen, egy másik onnan telefonál a dokinak, hogy csinálja már meg amit kérünk...) megnoszogatva sikerült csak elérni és a végén az jött ki, hogy nem gondoltuk volna a szülőnek igaza volt. Simán letudtak volna dilidokival, miközben a gyerek szenved. És én, mint szülő, ne tudjam már, hol keressék a bajt, ők nem találtak, akkor nincs. Na ez a hozzáállás jellemző sajnos.
És az ilyenek miatt oda a bizalom. ;) Az oltásoktól autoimmun eredetű gondunk lett csak. ;)
Amit nem vizsgáltak ki az első gyereknél (vittük időben mosolyogva), megkapta a második pulya is (azt már nem akartuk) nála is lett gond, de én vagyok a hülye, ha nem engedem a következőt. ;) Ha kell erőszakkal beoltják, ha gond van én etetem, kezelem és meg sem vizsgálják rendesen...
ennyi... Kurvára nincs utószűrés, mert attól nem lehet... Hiába áll ott több 1000 szülő és veri az asztalt. Ők nem léteznek. Közben mutogatnak pár fényevőt, hogy azok az oltáskritikusok. 
Tudod, aki itthon elbírálja, hogy valaki oltható-e, az kijelentette, hogy nincs olyan, aki nem oltható, max. megfigyelés alatt kell tartani. A rendszer leszarja a tartós károsodást, illetve nem ismerik el, nem dokumentálják, és mivel nem dokumentálták, nincs is. 
Nem sok helyen megy ez így, de itt a Balkánon, ez a divat. ;)
Amúgy volt már világra szóló balhé hosszútávú/tartós mellékhatás miatt, az osztrákok annak a hatására lazítottak az oltásrenden és az állam gondozókat tart, minden rosszul járt családnál.

 

* Ausztriában nincs gyermekeknek kötelező védőoltás, legfeljebb kötelező ajánlani az oltásokat. A magyar szerző épp arról számol be, hogy (kereskedelmi és statisztikai) cél, hogy ott "egyre kevesebb szülő legyen, aki megtagadja gyermeke számára az oltás beadását".

 

visitor counter

 

Ajánlás:

ARCHIVUM SECRETUM

Csillag Ösvény Jósda