2022. 10. 05., Szerda
Aurél névnapja

Illúzióvilágban élnek az emberek (Kovács Adrienn Nikoletta)

Illúzióvilágban élnek az emberek (Kovács Adrienn Nikoletta)
2014-04-08
Miért nem látják az emberek a világ valódi arcát?

Cikk: Kovács Adrienn Nikoletta
 
Azt hiszitek, szükségetek van egy csodaszép, gyors nyugati autóra. Aztán meghaltok egy autóbalesetben. Valóban kellett ez? Most nem arról beszélek, akinek például a munkájához szüksége van egy autóra vagy könnyebben akar eljutni egyik helyről a másikra. Arról van szó, aki imádja a luxust és a pénzt. Azt hiszi, ez kell, ez a fontos, de ő csak illúzióvilágban él. Mi az, ami valóban kell az életben? Szerintem az, ha azt látom mindenhol, mindenki örül és jól érzi magát a világban. Ha a természet, az állatok és az emberek boldogok. Sajnos, ez azonban nem így van. Attól, ha száguldozhatok egy gyönyörű autóval, vagy étteremben vacsorázhatok, vagy méregdrága ruhákat és ékszereket hordok, attól a világban még teljes káosz és borzalom uralkodik. Valóban boldog lehetek úgy a szép ruhámban, a kocsimmal, a házammal, ha mellettem éhen halnak az emberek vagy kivégzik a természetet? Nem lehetek és nem lehet senki boldog így. Ez egy illúzióvilág. A hamisság birodalma. Nem magamat nézem. A világot látom, amit teremtettünk. Elborzadok. Valóban nem látják ezt a többiek? És ha nem látják, akkor miért nem látják? Miért nem látják a világ valódi arcát? Mi takarja el az emberek szemét?

Megmondom, mi: a pénz takarja, mert csak ezt látjátok. Csak a fizikai anyagi világban éltek, olyannyira, hogy megölitek magatokat, ha elveszik tőletek. Harcoltok és öltök a pénzért. Hagyjátok elmenni és visszatér a pénz egy sokkal magasabb formája. A teremtő energia formájában, ami minden jót elhoz az embernek és nincs szüksége hozzá pénzre sem. Nem kell pénz a boldogsághoz. A pénz csak a hamisságban és illúzióban tud boldogságot okozni. Nézzük meg, mennyi gazdag ember iszik rendszeresen alkoholt vagy fogyaszt drogot, eszik mértéktelenül sokat. Sokan a szegények közül pedig azért isznak alkoholt, mert nincs pénzük. Azért fogyasztják ezeket a dolgokat, mert nem boldogok. Az egyikük birtokol egy csomó mindent, de nem boldog és ezért alkoholt iszik, a másikuk nem birtokol szinte semmit, ő ezért iszik. Egyikük sem boldog. Valójában senki sem boldog. Nem lehet az, mert nem a birtoklás ad boldogságot és mert olyan világban élünk, ahol azt rendelték el, hogy ne legyünk boldogok. Nem lehetünk mindaddig, amíg magunk vagyunk a borzalmak okozói és fenntartói, vagy mások szenvedése árán akarunk birtokolni és remélünk így örömet.

Nem kell harc. Nem kell háború. Minden rossz magától tűnik el és szűnik meg. Amint nem akartok birtokolni többé. Magától fog megszűnni minden rossz. Amíg a pénz az úr, az irányít titeket és vezet rossz irányba. Sosem lesz szép a világ, ha folytatjátok ezt az utat. Egyenes út vezet a pusztulásba. A ti pusztulásotokba, a gyerekeitek és az unokáitok pusztulásába, akinek már van. A Föld lakosai meg fogják semmisíteni saját magukat. Megváltoztathatjátok. Meggyógyíthatjátok magatokat és a vérző világot. Mert a világ vérzik attól a késtől, amit benne forgattok.

Mit jelent a fizikai jólét? Talán egy bőrkanapén fekve a legmodernebb tv-t nézni és a finom étel illúziójában ringatva lakmározni? Vagy luxusházban élni, drága autóba ülni, drága ékszerekben díszelegni? Ugyan már! Ezek anyagi dolgok. Mindezt egy szempillantás alatt odadobnátok, ha halálos betegek lennétek. Akkor az egészség fontosabb, mint az anyagi gazdagság, nem igaz? Mégis megbetegítitek a testeteket mindenféle ételnek nevezett dologgal. Valójában ezek kémiai laborban kifejlesztett szintetikus maszlagok, amibe talán mesterségesen becsempésztek egy-két vitamint. Vajon mennyire egészséges ezeket enni? Vagy: megölt állatok testrészeit készíteni ennivalónak. Annak az állatnak a halott teste hullamérgeket, hormonokat, antibiotikumokat, ecolibaktériumot és sok egyéb dolgot tartalmazhat, de egy biztos, csak a károtokra válik. Az állatok megölése nem lehet boldogság sem nekik, sem nekünk. Akinek boldogság, az ébredjen fel, térjen magához ebből a gonosz kábulatból, addig, amíg nem késő, amíg tényleg nem késő! Akinek az a boldogsága, hogy megegyen egy nagy darab szalonnát, az nézze meg, mivel jár az, hogy a tányérjára kerüljön. Elejétől a végéig nézze végig, mit tesznek azzal az állattal a tartása során és a vágóhídon és ezek után legyen gyomra megenni. Az az ember, kinek ez a boldogsága adja az életét érte, mert megérdemli, hogy elpusztuljon itt és most ő is, pusztuljon el és ne hátráltassa a világ szebbé válását, ne éljen tovább. Éljen az tovább, aki tudja szebbé tenni, aki vagy akik megállíthatják ezt a folyamatot, ami a végső és elkerülhetetlen pusztulásba taszítja az egész világot. A világnak nem vegetáló zombikra van szüksége, akiknek csak az az öröme, hogy lemészárolt, fűszerezett halottakat lakmározzanak. Ez további pusztulásba teremti a világot és a többieket.

Amíg a halott testek és hullamérgek szennyezik a saját testetek, addig nem vagytok képesek igazán látni a világot. Addig szemellenzőt hordotok. Hagyjátok abba, mert mindannyian tehettek róla, hogy oda tart a világ, ahová tart. Hagyjátok abba, mert megölitek a világot. Nem könnyű, hiszen alaposan beletették mindenkibe ezt a programot. Ki kell lépni belőle! Nem holnap és nem a jövő héten, hanem azonnal. Olyan ez, mint egy járvány. Járvány esetén, ha például a sertéshúsban és az összes állat húsában olyan baktérium szaporodna el a haláluk után, amit nem tud az emberiség elpusztítani, és ez az emberek halálát okozná, akkor azonnal abbahagynák az emberek a fogyasztását. Hiszen nem akarnak meghalni. És mi történik? Esznek növényi termékeket, gyártanak növényi termékeket, és békén hagyják az állatokat, mert meghalnak, ha megeszik őket. Értitek? Nem kell a pusztítást fenntartani. Amíg fenntartjátok a világot, pusztítjátok. Amíg fenntartjátok, nem láthatjátok meg a világ valódi arcát. A tükör nem tiszta; nem látjátok magatokat sem igazán. Nem láthatjátok! Ezért nem segítetek egymásnak sem. Közöny van mindenhol. Félig halott emberek. Ellenszenv, irigység, utálat, erőszak, egoizmus, anyagiasság, kapzsiság, hataloméhség stb. Nem látjátok a pusztítást, mert illúzióvilágban éltek. Egy hamisságban, ahol az ego diktál. Amíg valakiben ellenszenvet ébreszt az vagy úgy érzi, hogy meg akarják őt fosztani attól, hogy húst egyen, hogy állati terméket egyen, addig az illúzióvilág foglya. Amint elkezd gondolkozni, ki akarja próbálni, amikor sikerül neki ebből a rendszerből kilépni és ezt fenntudja tartani akár egy évig is, meglátja, amit meg kell. Azt, hogy nem jót és nem jól cselekszünk. Amikor valaki elkezd rendkívül szerényen élni, kinyílnak előtte olyan ajtók, amik eddig zárva voltak. A világ elkezdi megmutatni magát. De mindezt nem láthatja, amíg részese egy olyan rendszernek, ahol a gyilkosság a mozgatórúgója az életnek. Minden rendszert az emberek hoznak létre és tartanak fenn. Nekik is kell megszüntetni.

Ezért kell a fejlődésnek azzal kezdődnie, hogy nem eszitek meg a halott állatokat, nem vesztek tovább részt a leölésükben és ezáltal a tisztult testben elkezdtek másképpen véleményt alkotni, elkezditek meglátni a valóban fontos dolgokat. Amikor valaminek hátat fordítunk, egyre kevésbé lesz hatalma felettünk. A "hasonló a hasonlót vonzza" - ugye, sokan ismeritek ezt a mondást? Hát itt is ez a helyzet. Az erőszak erőszakot teremt. Az állattartás az erőszakról szól, a vágóhíd a legborzalmasabb hely a világon. Nem az anyagi világ hoz boldogságot. Nem az, ha a hűtő tele van pakolva mindenféle olyan termékkel amit laborban állítottak elő, vagy megöltek érte egy olyan élőlényt, mint mi és ugyan jó az illata, szép a színe és finom is a sok aromától és szintetikus adalékanyagtól, de nem szolgálja a testet, nem segíti azt, hogy egészséges és tiszta maradjon.

Tiszta test eredményez tiszta elmét is. Így hát a megoldás kulcsa mindig a kezetekben van. Egy új rendszert kell létrehozni, amiből ki kell venni az erőszakot, az egoizmust, ahol az emberek nem az ölésből táplálkoznak, aminek eredményeként segítőkészebbek, kedvesebbek, szeretettelibbek lesznek egymáshoz. Nem akarnak ölni, nem akarnak háborúzni, felszámolják az olyan háttérhatalmi és politikai rendszereket, amik a pusztításra buzdítanak. Ahol megtapasztalhatják, milyen egy olyan világban élni, ahol mindenkire számíthatnak, mert egyek vagyunk és ugyanazért vagyunk itt mindannyian, megtanulni valamit, amiről azt mondják, ez a szeretet. Ha egy rendszert fel akarunk számolni, akkor nem tiltakozni kell ellene, hanem nem venni részt benne tovább. Ha valamiben együtt nem veszünk részt, akkor az megszűnik létezni. De ehhez mindenki kell, minden ember. Például ha senki sem vásárol húst többé, az erőszak felszámolódik magától azáltal, hogy nem tenyésztenek több állatot megölésre, a vágóhidak bezárnak. Nem teremtődik tovább az erőszak, a világ átalakul egy másfajta irányba és teljesen megváltozik. Minden rendszer így alakul át a világban. Mindegy, kit hová tesznek és választanak, valójában az emberek azok, akik mindig változtathatnak, bármilyen is legyen egy helyzet. Így van ez a politikai életben is. Meg kell találni a kaput, amin ha bemegyünk, úgy változtathatunk át helyzeteket, hogy szinte csak magunkat változtatjuk. Még ha nem is tűnik úgy, hogy ez bármin is változtatna, ha ebben társakat találunk, megváltozhat az is, amit valójában meg akartunk változtatni.

Kapcsolódó cikkek:
Agymosást végeznek Önökön! - mondta Gary Yourofsky
Gőzerővel folyik a természet, az állatok és az emberek pusztítása
A vegán és a predán étkezés orvosi szemmel

Csillag Ösvény Jósda