2022. 10. 05., Szerda
Aurél névnapja

Így problémázik a tanárokról egy Orbán-imádó idióta az Echo tévében

Így problémázik a tanárokról egy Orbán-imádó idióta az Echo tévében
2016-04-16
Zsuzsa Komáromból telefonált és elmondta: az Echo tv a kedvenc csatornája, meg a magyar 1. Aztán hozzáfűzte: - Na, erről ennyit.

Cikk: Molnár F. Árpád
 
Értettük mi, miért nem engedett minket soha betelefonálós műsorba az akkor még elkötelezetten fideszes, orbánimádó Hír tv, de Zsuzsát hallgatva az is kiderül: a tudásnak is van egy szintje, ami fölött egyszerűen nem célszerű bárkit is fideszes média mikrofonja elé engedni. Hanem olyan üzeneteket kell megfogalmazni, amiket mindenki ért, akinek annyi az IQ-ja, amilyen egy ideális orbáni választónak.

Zsuzsa Komáromból telefonált be. A hangja alapján elmúlt 60 éves. Az Echo tv-t dicsérve kezdte:

- Nagyon sokszor nézem az adásukat, meg egyébként is, kedvenc csatornám, meg a magyar 1. Na, erről ennyit - jelentette ki céltudatos határozottsággal Zsuzsa.

Hát ehhez mi se fűzzünk bővebb kommentárt. Szóval erről ennyit.

Zsuzsa haragszik a tüntető pedagógusokra. Rögtön rá is tért a lényegre. A tanulók kapcsán feltette a kérdést:

- Mért nem akarnak iskolába menni? Mi a problémája a tanító nénivel?

Zsuzsa nem csak egy csodálatos kérdést tudott feltenni, de meg is válaszolta! Onnan, Komáromból! Szlovákia határából, az Internet adta észtől jó távol.

Zsuzsa - a kiválóan felépített gondolatmenetét összefűzve - közölte, hogy ő mindig azzal engedi el az unokáját, hogy köszönjön a tanító néninek.

Ebből megint kiderült, hogy Zsuzsa tehát egy okos fideszes, aki tévét néz. Tudja, hogy köszönni kell.

Ekkor azonban döbbenetes dologra hívta fel a figyelmet. Valami olyasmire, amit mi is rendszeresen tapasztaltunk, amikor a Kádár-rendszerben, az általános iskolában az ezer gyerek közül elmentünk a tanárok mellett, és rájuk köszöntünk, és ők bizony nem mindig mondták nekünk - mint abban a szünetben éppen a 200. gyereknek, kétszázadszorra -, hogy "szervusz". (És persze vannak nagyfejű tanárok is az Emberiség minden korában és összes országában, mert az emberi faj már csak ilyen.)

Zsuzsa elmondta, hogy az unokája azt felelte: nem köszönnek vissza.

Nahát, régi szép idők, mintha a saját gyerekkorom szavait hallanám vissza, amikor hülye kérdésekre csak hülye válaszokat tudtam adni. Bizony, nagy történetek ezek. Zsuzsa érzi is a kor nagy pedagógus tragédiáját, és fel van háborodva ott, az okos Komáromban, a szlovák határnál. Jó távol az Internettől. Le is vonta tévén edzett példás következtetését, amit ne becsüljünk le, hiszen egy életnyi tanulás és megszerzett tapasztalat, valamint ennek megfelelő szintű Orbán-imádat van mögötte:

- Hát én nevelem a gyerekemet, vagy az unokámat, ők meg ellene nevelik?

A műsorvezető nő rá is kérdezett, hogy egészen tiszta legyen a kor problémája, hogy tehát az a gondja, hogy a tanárok nem köszönnek vissza? Zsuzsa pedig buzgón helyeselt:

- Igen! Igen, igen, igen. Igen.

A műsorvezető szerint hát ez sajnálatos dolog.

Mi is annak tartjuk egyébként, csak nem a tanárok köszönési szokásait, hanem hogy létezik ott, a komáromi sivatagban olyan, hogy valaki ennyit lát csupán a világból. Nagyjából annyit, amennyit neki, mint fideszes Orbánimádónak a kedvenc csatornája, az Echo tv és a magyar 1 közvetíteni tud. Ennyi fér egy fideszes fejébe. Íme egy fideszes, aki tévét néz.

De azért ne hagyjuk itt abba, mert Zsuzsa tovább rágta még a dolgot, elmondva, hogy csodálkozott rajta, hogy a tanárok hogy-hogy nem köszönnek vissza? Majd életbölcsességénél fogva így sommázta Komáromból, a szlovák határról, jó távol az Internettől:

- Na mindegy. Erről ennyit, a műveltségről, meg a nevelésről, lehet valakinek sok diplomája, lehet, hogy mégsem olyan okos.
 
A kolbászos Besenyő Pista bácsi feleségének szavai jutnak erről eszembe, aki hasonló stílusban és bölcs méltatlankodással ezt mondta:
 
- Lehet, hogy buta vagyok, de okos nem!

Nos... - Hofi Gézát és a klasszikus parodistákat leszámítva - lássuk be tízmilliomodszor is: nincs butítóbb a televíziónál. Szegény Zsuzsának a magyar 1 és az Echo tv helyett inkább az Interneten kellett volna töltenie nyomorult napjait. Ahol azok, akik politikával foglalkoznak, tájékozottságuk folytán messze-messze-messze tömegében úgy taposnak Orbán Viktoron és a mi pénzünkből élősködő, parazitáskodó családján, mint fideszes műsorvezetők szoktak a tanárokon, az Echo tévében.

Az ész meg legyen a Zsuzsák helyett az utókor dolga, amikor az Internet már mindenki számára természetes és az elmaradhatatlan napi rutin leválaszthatatlan része lesz. Addig pedig a sivatagiaknak ott az Echo tv és a magyar 1, minden fideszesbe való életbölcsességgel.

És a kisunokás komáromi Zsuzsa esete csak egy betelefonáló idióta magvas pedagógiai okfejtése volt, de hogy a cikk terjedelme ne legyen megint egymásba ágyazott rétestészta hosszúságú, nem idézek többet.
 
 
 
A legfrissebb:
 
 

Csillag Ösvény Jósda