2020. 07. 12., Vasárnap
Dalma,Izabella névnapja

Így nevettette meg a közönségét Polt Péter és Manfred Weber kapcsán Jávor Benedek, a PM európai parlamenti képviselője

Így nevettette meg a közönségét Polt Péter és Manfred Weber kapcsán Jávor Benedek, a PM európai parlamenti képviselője
2019-04-07

Tudósításunk. Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért nevű magyar párt európai parlamenti képviselője a budapesti Zöldike Klubban tartott összejövetelt tegnap este. A gyűlésen Molnár F. Árpád, a HírAréna Online főszerkesztője, a Hírháttér Multimédia alapító-főszerkesztője is megjelent.

Cikk és fotók: Molnár F. Árpád

Magyarország népe megrázóan közömbösen fogadta a demokratikus intézményrendszer leépítését - nyilatkozta Jávor Benedek (PM). Mint azt elmondta: A magyarországi intézményesített korrupció meghatározó Magyarország környező országokhoz képest is [a posztkommunista országokhoz képest is - a szerk.] leszakadásában. Az Európai Uniós pénzek terén 30 ezer milliárd forint került ellopásra és elherdálásra. Amit nem loptak el, az is értelmetlen dolgokra lett elpocsékolva.

Arra kérdésre, hogy az Európai Unió miért nem nyújt védelmet a magyar nép szociális jogainak biztosítására és miért hagyja cserben az EU a magyarokat a katasztrofális, tömeggyilkos hatású magyar egészségügy vonatkozásában, Jávor Benedek úgy nyilatkozott: nem azért, mert valamiféle sorosista összeesküvésről van szó, hanem mert a tagállamok nem járultak hozzá. Ezért a szociális biztonság stb. és az egészségügy nem európai uniós hatáskör, mert jól megvédtük a szuverenitásunkat. Ezért az Európai Unió nem tudja követelni ezen jogainkat.

Jávor Benedek elmondta: szükség van tehát megoldásként az európai szociális pillér megépítésére, a hatékony fellépésre és jogi szabályozásra a munkaerő kizsákmányolása ellen stb.

Az Európai Unió tagállamainak szintén egyéni döntési jogköre - mondta -, hogy legyen-e az országukban az állami korrupciós ügyeket vizsgáló európai uniós ügyészség vagy sem. Az, hogy az EU-s ügyészségnek a jelenléte az EU tagállamaiban egyéni döntés kérdése, ez súlyos hiba - mondta Jávor Benedek (PM). Szükség lenne bevezetni, hogy aki hajlandó beengedni az európai uniós ügyészséget, az kapjon kedvezményeket az európai uniós pénzek tekintetében stb. Aki pedig Polt Péterhez ragaszkodik [itt a közönség soraiban hangos nevetés volt - a szerk.], arra pedig háromszoros ellenőrzéseket kell róni. [A fideszes Polt Péter Orbán Viktor örök legfőbb ügyésze, aki extrém gátlástalansággal és leplezetlenséggel tussol el minden fideszes bűntettet és bűnszervezeti maffiaügyet - a szerk.]

Manfred Weber [most, hogy Orbán Viktor háborúba került a saját EU-s pártcsaládjával, az Európai Néppárttal - a szerk.] rájött - mondta Jávor Benedek -, rájött Manfred Weber, milyen jogállami szabályozásokra van szükség, és elmondta, amit a Tavares-jelentés már 2013-ban megfogalmazott [itt a közönség tagjai megint felnevettek - a szerk.].

Kérdésre a választásokról Jávor Benedek megfogalmazta: nem bízhatunk mindent a nemzetközi megfigyelő szervekre. Még egyszer nem követhetjük el azt a hibát, amit tavaly [a 2018-as parlamenti választásokkor - a szerk.], hogy ezernyi választókörzetben egyetlen ellenzéki sem volt, így mindezen választókörzetekben az történt, amit akartak.

E cikk szerkesztőjének közbevetése: Jávor Benedek volt a meghatározó abban, hogy a közérdekű bejelentő üldözése elleni jogszabályokba foglalt védelmet az Európai Unión keresztülvigye és elfogadtassa. Mint arra részben főleg az érintettek, így az áldozatok is emlékeznek (így e cikk írója is), a közérdekű bejelentő üldözése a magyar Büntető törvénykönyvnek is része volt, amíg Orbán Viktor és bűnöző bandája ki nem törölte a magyar törvényekből, mivel a rendőrei, ügyészei, a bíróságok bírái, az adóhatóság, a fideszes önkormányzatok stb. túl gyakran merítették ki ezt a szabadságvesztéssel is büntethető paragrafust. Azaz túlzottan sokszor követték el a közérdekű bejelentő üldözése törvénysértést. Nos, míg Orbán putrista maffiaállamának törvényeiből kikerült, addig Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért európai parlamenti képviselőjeként elérte, hogy az Európai Unió egységes és kötelező érvényű jogszabályba foglalja.

Jávor Benedek a tegnap esti találkozón ezt úgy fogalmazta meg, hogy az Európai Uniót, 500 millió embert jobban sikerült meggyőzni, mint egy magyar parlamenti bizottságot. Tudniillik ők, a Párbeszéd Magyarországért, ha jól emlékszik hatszor nyújtották be a magyar Parlament elé, de tárgyalni sem engedték. Az Európai Unión viszont átment.

Akik a közjót védik - összegezte Jávor Benedek -, azok számára olyan jogszabályokra van szükség, amik megvédik őket az állami üldözésektől, eljárásoktól, lejárató célú médiakampányoktól, bírósági ítéletektől. Jávor Benedek nevesített példát is mondott: Horváth András esetét, aki a magyar adóhatóság, a NAV bűntetteit leplezte le, ezért ellene indult eljárás és mindenféle állami üldözés.

A magyarországi diktatúra kiépülése vonatkozásában Jávor Benedek többször említette a szabad sajtó elleni megsemmisítő támadások ügyét. Sőt, azt mondta: a média szabadsága alapvetően fontos az Európai Unió fennmaradása szempontjából. Ezt többször is elismételte. A további céljai között szerepel, hogy ennek szabályozását is keresztülnyomja az Európai Unión. További tervei az OLAF lehetőségeinek a bővítése, az EU által a tagállami jogállamiság biztosítása, a tagállami korrupció kötelező leküzdése, a vízkeret irányelv stb.

Ugyancsak kérdésre Jávor Benedek kijelentette: az Európai Néppárt [amely pártcsaládnak tagja a Fidesz, és amely a magyar kvázi diktátor pártját felfüggesztette - a szerk.], 2010 óta semmiféle fékezőerőt nem jelentett Orbán Viktorra és a Fideszre, sem a demokratikus intézményrendszer leépítése lassítása terén, sem semmi másban. Az Európai Néppárt számára - mondta Jávor Benedek - a Fidesz a legpiszlicsárébb ügyben sem engedett semmit! De olyan dolgokban sem, amikben ha a Fidesz engedményt tesz, semmit nem jelent számára! Az Európai Néppárt - mondta Jávor - mindent benyelt Orbántól! Jávor Benedek szerint az Európai Néppárt nem vehető komolyan addig, amíg meg nem szabadul a Fidesztől. A Párbeszéd Magyarországért (PM) nevű párt európai parlamenti képviselője szerint a Fidesz néppártból való kirúgását már régen végre kellett volna hajtani.

Csillag Ösvény Jósda