2021. 11. 30., Kedd
András,Andor névnapja

Igazságbeszéd - (David Norris, ír szenátor parlamenti felszólalása)

Igazságbeszéd - (David Norris, ír szenátor parlamenti felszólalása)
2014-08-22
A háborúskodás leállítása pedig nem annyira sűrgős, a rendfenntartók is kivárják, a kellő számú veszteség elszenvedését, aztán majd a győztessel vagy a erőssebbel megállapodnak. A lakosság meg hadd hulljon.

                                                                                                                 Cikk: Emma Paradigma


Gyújtó hangú igazságbeszéd borzolja az ismerősök kedélyét. Úgy tűnik ebben az ír szenátorban eldőlt a borjú. Lehet úgy gondolja, hogy a törvény mindenkire egyformán vonatkozik ?

Amíg a világ az ukrán konfliktusra figyel, addig mások szabadon garázdálkodhatnak. Így Izraelnek is szabad keze van a palesztinritkítási ütemtervéhez. Ukrajna ürügyén már sikerült egymásnak ugrasztani az oroszokat és az EU-t polgárháborús helyzetet generálva.
 
 
Ukrajna amúgy is túl nagy az ukránoknak, nem is nagyon megy neki az önrendelkezés, ráadásul az ország leginkább az ukrán kurvák és az ukrán maffia révén híresült el. Ezenkívül a csernobili típusú atemerőművéről, valamint az országon átvezető orosz gázvezetékekről, amit januárban szoktak elzárni az oroszok. No meg arról, hogy a részben orosz ajkú lakosság megelégelte a kilátástalan helyzetét és inkább az erős, sikeres orosz birodalomhoz kíván csatlakozni, mert nekik már nem jutott a karpátaljai nyugdíjasok részére olyan bőkezűen kifizetett nyugdíjakból - a magyar államkincstár terhére.

Természetesen ebben az esetben a hivatalos politika rögtön farkast kiáltott és inkább szétlövetik a saját polgáraikat - nemzetközi asszisztálással - minthogy egy fikarcnyi területről lemondanának. Az ukrán nemzeti öntudat legalább úgy burjánzik, mint a többi nemzeté, ezt néhány éve én is tapasztalhattam, amikor rendreutasított egy ukrán idegenvezető, hogy ne magyarul beszéljek, hanem oroszul. „Nye gavarít pa vengerszki - gavarít pa ruszki” A határon történő hosszas várakoztatás és a vízumkényszer pedig egyenesen a szovjet időket idézte.
Érdekes, a mindkét felet sújtó, szigorú gazdasági intézkedések bevezetéséről gyorsan megszületett a döntés a lakossági csetepaté folyományaként. A háborúskodás leállítása pedig nem annyira sürgős, a rendfenntartók is kivárják, a kellő számú veszteség elszenvedését, aztán majd a győztessel vagy a erősebbel megállapodnak. A lakosság meg hadd hulljon.
 
A lesipuskások provokációját és petárdabanditizmust még testvérek között sem lehet egy napon említeni a világ legerőssebb hadseregének hátszelével, a szisztematikus népírtást folytató államterrorizmussal.
 
 

Csillag Ösvény Jósda