2020. 08. 11., Kedd
Tiborc,Zsuzsanna névnapja

Hoponopono: a titkos gyógyító módszer, amivel egészséget, békét és bőséget teremthetsz az életedben

Hoponopono: a titkos gyógyító módszer, amivel egészséget, békét és bőséget teremthetsz az életedben
2014-05-03
A hoponopono, a problémákat nem nyűgnek, hanem lehetőségnek tekinti. A problémák nem egyebek, mint visszajátszott múltbeli emlékek, amelyek azért jönnek elő, hogy lehetőséget kapjunk a SZERETET szemével való látásra és a belső sugallatból történő cselekvésre - írja Krősz Zsuzsa, asztrológus.

 
Krősz Zsuzsa, Budapest
 
 

A hawaii őslakosai szerint a hibák olyan gondolatok nyomán keletkeznek, amelyeket múltbeli fájdalmas emlékek piszkítottak be. A ho'oponopono hawaii nyelven azt jelenti: jobbá tenni valamit, tökéletesíteni, egy hibát kijavítani. Ez a spirituális technika abból a tapasztalatból indul ki, hogy a minket körülvevő világ minősége attól függ,hogyan viszonyulunk önmagunkhoz és a személyiségünkből eredően milyen elvárásaink vannak.
 
 
 
A külvilág nem más, mint az érzelmeink kivetítése. Ha az ember, önmagában megteremti a békét és a harmóniát, akkor a külvilág minősége is javul.  tette ismertté a ho'oponopono módszerét.
 
Egy hawaii kórház pszichiátriai részlegén dolgozott. Betegei úgy lettek egyre jobban, hogy közben nem is találkozott velük,helyette önmagát gyógyította, tisztította a hawaii lakosok által is használt szellemi módszerrel.
 
"Amikor elsősorban önmagad vagy, semmit sem tagadhatnak meg tőled, ami tökéletes, egész, teljes és a javadra válik. Ha elsősorban önmagad vagy, akkor automatikusan megtapasztalod a tökéletességet, isteni gondolatok, szavak és cselekedetek révén. Ha azonban mérgező gondolataidat engeded az első helyre, akkor automatikusan a tökéletlenséget fogod megtapasztalni: betegség, zűrzavar, neheztelés, depresszió, ítélkezés vagy szegénység formájában."
 
                                                                    Dr. Ihaleakala Hew Len
 
 
Ez a módszer azáltal teremt harmóniát, hogy a gyakorlójában megszünteti a jó befogadását megnehezítő gátakat és beidegződéseket, felülírja a rossz programokat és megtisztitja az előítéletektől. A ho'oponopono önmagunk feltétlen szeretetére és elfogadására tanít. Ez a boldogságnak ajtót nyitó technika életkortól függetlenül művelhető. Nem szükséges semmiféle előképzettség, lelkigyakorlatban szerzett tapasztalat. Mindössze egy mantrasort kell ismételgetni, mint egy imát: Sajnálom. Kérlek bocsáss meg. köszönöm. Szeretlek.
 

Mit jelentenek ezek a szavak és hogyan működnek?

A "Sajnálom" nem egy elkövetett bűnről, vagy hibáról szól, hanem egy felelősségvállalásról a negatív gondolatok kivetítése miatt. A "Kérlek bocsáss meg" mondat megtisztítja a negatív programoktól, előítéletektől és segít tisztán látni.
 
Végül a hálát kifejező "Köszönöm" megerősít a hitedben. A "Szeretlek" a feltétlen elfogadásban segít, hogy az energiák szabadon áramoljanak. A ho'oponopono valójában arról szól, hogy vállaljunk felelősséget az életünkért.
 
Ezt úgy érhetjük el, hogy folyamatosan tisztítunk (mantrázunk) emlékeket, programokat, ítéleteket és véleményeket törlünk, amelyek családunktól, őseinktől, előző életeinkből rakódtak ránk.
 
Sokan elfelejtették, hgy kik is ők valójában, nem tudják mi a küldetésük ebben az életben, ezért nem is tudják teljesíteni. Az a cél, hogy megtaláljuk önmagunkat, élet feladatunkkat, így megteremthetjük boldogságunkat. Ha szeretjük és elfogadjuk saját magunkat, az maga a boldogság.

Csillag Ösvény Jósda