2020. 08. 14., Péntek
Marcell névnapja

Holokauszt? Nem mondok véleményt, mert nem akarok börtönbe kerülni, és ti se mondjatok

Holokauszt? Nem mondok véleményt, mert nem akarok börtönbe kerülni, és ti se mondjatok
2016-01-17
A mindig békés és közvetlen stílusú Fira Heffner nagyjából az egyetlen vlogger (videoblogger) lehet, akinek tartalomszolgáltatása nem merül ki a játékvideókban, a poénkodásban vagy az öltözködés-kozmetikai stb. beszámolókban, hanem rendre fontosabb, egy társadalom létét meghatározó területeket érint.

Cikk: Molnár F. Árpád
 
Fira Heffner életfilozófiája és személyisége miatt az átlagosnál béketűrőbb és demokratikusabb beállítottságú, és az átlaghoz viszonyítva lényegesen kevésbé konfrontatív. Ennek is köszönhető, hogy nézőinek és híveinek köre is kulturáltabb, mértéktartóbb, és ritkán fordulnak elő olyan őrjöngő pszichopaták, amilyenek a szélsőjobboldal és a nácik, valamint a pszichiátriai szempontból hasonlóan defektált balliberális és pártfanatikusok közül kerülnek ki.

Fira Heffner előadásmódjában az is a szép, hogy mindegy, hogy az ember hisz-e a Holokausztban vagy sem, ha egészséges gondolkodású, kiegyensúlyozott személyiség, akkor bármiben hisz, nem tudja elkapni az ideg.

Fira Heffner (Firaizmus) alábbi, 6 perces videójából azért nem idézünk, mert túl sok idézhető gondolat van benne. Kellemes kikapcsolódás lehet ebben az őrült, hiszteroid patológiás, agyonfrusztrált és paranoid világban, ahol mindenki mindenki farkasa, a lakosság fele pedig - elég rápillantani az Internet fórumaira - kategorikusan tajtahó kőbunkó.
 
 
A videó előzménye, hogy egy civil lakost, Juhos Norbertet a bíróság 800 ezer forint pénzbüntetésre vagy 1 év letöltendő szabadságvesztésre ítélt egy hétköznapi Facebook-os hozzászólásért, amelyben a szokásos lakossági nyegle módon kisebbíthette a Holokauszt súlyát, vagy lehet, hogy tagadta. Mindenesetre a sajtóban idézett hozzászólás - számunkra úgy tűnt - nem elegendő az elmarasztaló ítélethez. Nem azért, mert szokványos és semmiben sem feltűnő, hanem mert egyáltalán nem állapítható meg belőle az elmarasztaló ítélethez feltétlenül szükséges tétel, miszerint 'a bűnössége minden kétséget kizáróan bizonyított'. Viszont a Holokauszt politika, a feljelentést egy zsidó szervezet, a Tett és Védelem Alapítvány (TEV) tette, így nem lett volna túl egyszerű nem elítélni. A bíró is ember, azaz befolyásolható, nyomás alá helyezhető, megfélemlíthető, neki is vannak főnökei, és a bírók nem a halálra kész bátorságukról, hanem arról hírhedtek, hogy egy-egy fentről eléjük vetett morzsa lehetőségének halvány reményében a saját anyjukat is készek eladni. Ezért - szoktuk írni és mondani - egy bíró szinte mindig abba az irányba dönt, amerre a nagyobb befolyást és hatalmat sejti. Ezért buknak el a polgári lakosság és az ártatlanok szinte minden létező pert, amit bűnözők, politikusok, maffia, alvilág, korrupciós ügyek, bankok, devizahitel-bűnözés, stb. ellen folytatnak, bárki is volt a feljelentő.

A Holokauszt-ítélet ellen sok magyarországi zsidó is megszólalt, de még a Soros György által bevallottan 600 millió forinttal fizetett Uj Péter-vezette 444.hu véleménycikke is az ítélet ellen voksolt.


A kapcsolódó irodalomból:
 
 
 

Csillag Ösvény Jósda