2022. 10. 05., Szerda
Aurél névnapja

HBO sorozat lesz Asimov Alapítvány ciklusából

HBO sorozat lesz Asimov Alapítvány ciklusából
2014-11-11
A The Wrap információi szerint az HBO és a Warner Bros. TV közös produkciójában készülhet el Isaac Asimov máig meghatározó Alapítvány ciklusa. A forgatókönyvíró és producer pedig nem más lesz, mint Jonathan Nolan, az Interstellar írója, aki jelenlegi is dolgozik az HBO-val a Westworld című, szintén SF sorozaton.

Domján Tibor, Budapest
Forrás: SFportal.hu 
 

Néhány hete az Indiewire-nek adott interjújában már megpendítette a dolgot, amikor megkérdezték tőle, hogy milyen sci-fit szeret, amit nem ismernek eléggé emberek, erre ő azt válaszolta: “Hát, kibaszottul szeretem az Alapítvány regényeket Isaac Asimovtól – ezek nem annyira ismertek, pedig egy olyan könyv sorozat, ami mindenkinek használna, ha elolvasnák.”
 

Pár évvel ezelőtt még úgy tűnt, hogy Roland Emmerich készíthet az Alapítványból egész estés mozifilmet, a Sony egy kisebb vagyont költött a jogokra. Két évvel később Dante Harpert, az Akira íróját kérték fel a forgatókönyv elkészítésére, de aztán az egész projectből nem lett semmi. Idén nyáron az HBO szerezte meg a jogokat – az Alapítvány és Asimov munkásságának rajongói pedig valószínűleg megkönnyebbülten olvassák ezt a hírt.
 

Csillag Ösvény Jósda