2022. 10. 05., Szerda
Aurél névnapja

Havas Henrik: a szocialista hadurak gazdagodása semmi volt Orbánékhoz képest!

Havas Henrik: a szocialista hadurak gazdagodása semmi volt Orbánékhoz képest!
2014-01-27
Havas Henrik Orbán Viktor diktatúrájának földből burjánoztatott kapzsi és szélsőségesen telhetetlen oligarcháit és az orbáni rendszer ebbéli viselkedését vetette össze a szocialista Magyarország és a szocialista Lengyelország példájával.

Villámcikk: Molnár F. Árpád
 
 
Havas Henrik az ATV-ben, tegnap, a "Havas a pályán" című műsorban szólalt fel az Orbán-rendszer elképesztő rabló- és harácsoló földesúri politikája ellen.

Orbán Viktor diktatúráját a lengyel és a magyar szocialista rendszer vonatkozásában vetette össze. Lengyelország kapcsán Wojciech Jaruzelski hadseregtábornokot, a szocialista Lengyelország 1985-1990 közötti híres vezetőjét említette, a szocialista Magyarország kapcsán pedig Czinege Lajos hadseregtábornok példáját, aki csaknem negyed évszázadon keresztül volt honvédelmi miniszter, 1984-től 1987-ig pedig a Minisztertanács elnökhelyettese.

Mint azt Havas Henrik - a Kádár-rendszerrel kezdve - szenvedélyesen elmondta:

- ... egy ilyen felcsúti gáz- és vízvezeték szerelő [mint Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor barátja - a szerk.] nem építhetett volna több százmilliós villát! Hát az nem ment! Hát a Czinege, ugye, közismert, hogy a Czinege akkor veszített, amikor építette magának a villáját. (...) Sokan nem tudják - folytatta Havas Henrik -, hogy annak idején Jaruzelski tábornok, a katonai puccsa idején nem csak az aktivistákat zárták be, hanem a vajdasági párttitkárok kétharmadát is lecsukatta Jaruzelski! Mert gazdagodtak! Pofátlanul! Na most ezek a Mészáros Lőrincek, Tállai Andrások és ezek a figurák, ezek a Budai Gyulák, ezek eszméletlen, hihetetlen módon kaparnak! Ez a paraszti mentalitás! Még többet és még többet és még többet!

Csillag Ösvény Jósda