2020. 11. 27., Péntek
Virgil névnapja

Hatszor annyian szavaztak a Munkáspártra, mint 2010-ben! (Thürmer Gyula)

Hatszor annyian szavaztak a Munkáspártra, mint 2010-ben! (Thürmer Gyula)
2014-04-09
Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke - megköszönve a lakossági támogatást - sajtóközleményben fordult a lakossághoz.
 
Nyitókép: filmkocka a Honvédelmi Minisztérium épületénél, ahol a Munkáspárt tüntetett Magyarország afganisztáni katonai szerepvállalása ellen. (Filmfelvétel: Molnár F. Árpád)

"Köszönjük a mintegy 28 ezer listás szavazatot. Közel hatszor annyi szavazatot kaptunk, mint 2010-ben, és nagyjából annyit, mint a 2009-es EP-választáson." - írta Thrürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke. - "Ez is bizonyítja, hogy a Munkáspártnak van jövője."

Thürmer Gyula kiemelte: "A listás szavazatokat tekintve az ötödik legnagyobb párt vagyunk, a legnagyobb a parlamenten kívül. A választások is bizonyították, hogy a Munkáspárt a magyar politikai élet folyamatos és stabil szereplője."

A pártelnök ugyanakkor elmondta: "A munkanélküli, a közmunkás, a nagycsaládos szegény, akik bátorítottak bennünket a piacon, az utcán, végül nem mentek el szavazni. A választók 38-39 százaléka, több mint 3 millió ember!"

Thürmer Gyula a folytatásról így írt: "Folytatjuk harcunkat, mert hiszünk abban, hogy lehet olyan világot teremteni, ahol nem a pénz, nem a tőke uralkodik, hanem a dolgozó emberek. Hiszünk benne, mert tudjuk, hogy nekünk a mai világ nem jó. A munkanélküliség, a szegénység forrása maga a tőkés rendszer. Hiszünk benne azért is, mert elődeink egyszer már megcsinálták."

A Munkáspárt elnöke a következőképpen zárta sajtóközleményét:

"Köszönjük a média munkatársainak, hogy nyomon követték és bemutatták életünket. Tegyék ezt a jövőben is!

Kérjük Önöket, szeressék és támogassák a Munkáspártot!

Köszönettel és tisztelettel

Thürmer Gyula"
 
Gyorscikk: Molnár F. Árpád

Csillag Ösvény Jósda