2023. 11. 30., Csütörtök
András,Andor névnapja

Hatalmas csatában nyert az MKB Veszprém a Pick Szeged ellen

Hatalmas csatában nyert az MKB Veszprém a Pick Szeged ellen
2014-03-02
Az eddig százszázalékos teljesítményt nyújtó Pick Szegedet, 22-25-re győzte le a címvédő MKB-MVM Veszprém együttese, a férfi kézilabda NB I szombati rangadóján, melyet a veszprémi arénában, közel ötezer néző előtt játszották. A hazaiak,  ezzel a győzelmmel megint közelebb kerültek az alapszakasz megnyeréséhez.
 
Exlusive fotósorozattal jelentkezünk - Bajcsi Dávid közreműködésével. 
 

Domján Tibor, Budapest
 Forrás: MTI
 Fotók: Bajcsi Dávid
 
 

MKB-MVM Veszprém - Pick Szeged 25:22 (12:13)
 

MKB-MVM Veszprém: Alilovic, Fazekas - Gulyás 1, Iváncsik G. 1, Schuch, Ilic 4 (3), Mocsai, Nagy 6, Jamali 3, Ugalde 5, Chema 2, Terzic, Sulic 3.
 
Pick Szeged: Mikler, Tatai - Mindegia 3, Vadkerti 2, Kallman 4, Larholm 3 (2), Gidai, Prce 2, Zubai 2, Ilyés 3, Blazevic, Lasica, Ancsin 3.
 
 
Október 26-án a Tisza-partiak úgy nyertek 23-22-re, hogy a félidőben még 14-8-ra vezettek.

A mostani meccsen a hazaiak az első percekben vezettek, majd a nagy lelkesedéssel játszó, és remekül védekező szegediek fordítottak, és előnyüket egészen a második félidő elejéig megőrizték. Ekkor a Veszprém indításgólokkal visszavette a vezetést, majd meglépett. A rivális időkérés után rendezte sorait, és nagy csatára kényszerítette a címvédőt. A hajrát jobban bírta a Veszprém, és végül olyan különbséggel nyert, amellyel – ha már nem botlik – megnyeri az alapszakaszt.

A Szeged 22 mérkőzésből 42 pontot, a Veszprém 21 fellépésén 40 pontot gyűjtött. 
 

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda