2022. 12. 06., Kedd
Miklós névnapja

Hangmúzeum Budapest a Teslában (2015.04.24)

Hangmúzeum Budapest a Teslában (2015.04.24)
2015-04-21
A Hangmúzeum Budapest kezdeményezés egy egészen egyedülálló célt tűzött zászlajára, melynek a Kazinczy utcai Tesla Budapest, hipermodern zenei és kultúr klub ad otthont: összehozni egy színpadon a magyar elektronikus zene két ikonikus alkotóját, akiknek a munkásságát majd' harminc év választja el egymástól. A szervezők egyedülálló estet ígérnek, érdemes ellátogatni.

Domján Tibor, Budapest
 
 
 
Időpont: 2015.04.24. 20.00 - 23.00
További információk a rendezvény FB eseményoldalán
 
Az egyik oldalon Benkő László, az Omega zenekar billentyűse, akiről kevesen tudják, hogy pionír szerepet töltött be a hazai szintetizátorzenék, a space-hangzás, valamint a kísérleti elektronika kibontásában, szólólemezei a mai napig a műfaj itthoni klasszikusai.
 


A másik oldalon egy fiatal, de a hazai - sőt, a nemzetközi - színtéren évek óta elismert zeneszerző, zongoraművész és DJ, Andras Toth. Andris az amerikai Alphahouse kiadónál jelentet meg anyagokat, a hihetetlenül sikeres magyar underground kezdeményezés, a Contra Mundum égisze alatt szervez és DJ-zik, olykor pedig szólóesteket tart zongorán, Erik Satie műveiből.

A koncert alatt kiderül, hogy vajon távol esik-e egymástól két generáció zenében, elektronikában, gondolkodásmódban, miközben a háttérben, a vetítőfalon a magyar animáció fénykorának (1960-1980) mesterművei pörögnek majd. 
 
Egyedülálló este lesz, gyertek el! 
 

Csillag Ösvény Jósda