2020. 05. 28., Csütörtök
Emil,Csanád névnapja

Gyurcsány nem akart korrupciót - Panaszolta Zuschlag egy lehallgatott telefonbeszélgetésben

Gyurcsány nem akart korrupciót - Panaszolta Zuschlag egy lehallgatott telefonbeszélgetésben
2014-03-09
A felvételen ezt mondja Zuschlag: Ezt nem érti a Feri, hogy ez egy pénzből és erőből működtetett rendszer. (...) Tényleg az a baj, úgy érzem, hogy Ferinek (...) küldetéstudata van. Tényleg azt hiszi, hogy mindenki más hülye, korrupt, disznó, állat rajta kívül.

Cikk: Molnár F. Árpád
 
 
Zuschlag János 6 évet ült börtönben korrupció miatt. Könyve hétfőn jelenik meg. A könyv kiadója a Napi Gazdaság Kiadó, amelynek tulajdonosa a fideszes Századvég Gazdaságkutató Zrt., amely az elmúlt években több milliárd Ft közpénzt nyert el Orbán Viktor és társai felől, állami megbízások formájában. Zuschlag - a Fidesz holdudvara által gondozott könyvben - többek között azt állítja, hogy 2006-ban 50 milliót kapott azért, hogy ne induljon a következő választáson. Zuschlag Jánost több média kereste, de eddig minden újságírót a Fidesz érdekköreihez tartozó laphoz irányított, a Napi Gazdasághoz, azzal, hogy ők adták ki a könyvét. A Fidesz hálózatába 2013-ban került a Napi Gazdaság, amelynek főszerkesztője ezért Barcza György lett, a fideszes megbízások közpénz-milliárdjaival kitömött Századvég gazdasági elemzője.

Tehát ha igaz lenne, hogy Zuschlagnak az MSZP - nem tudni, milyen pénzből - 50 milliót ajánlott azért, hogy távozzon, akkor a Századvég viszont milliárdokat kapott, mégpedig közpénzből, hogy szolgáljon. Mégpedig a Fidesznek. Igaz - védekezhetne Barcza György - mi ez a pár közpénz-milliárd ahhoz képest, amit a Fidesz Simicska Lajosnak adományozott, szintén megbízások címén, hiszen Simicska Lajos csak a tavalyi esztendőben 500 milliárd, azaz félbillió Ft közpénzt kapott, ami Zuschlag állítólagos díjazásának kereken a tízezerszerese! Sokan, akik olvassák ezt a cikket, egymillió Ft-os sem láttak egyben soha életükben, ahogyan én sem. Zuschlag azt állítja, hogy neki viszont 50 milliót ajánlottak! Na most ezt tessenek megszorozni 10 ezerrel! Így kapjuk meg Orbán Viktor egyetlen haverjának egy éves közpénz-díjazását! Ó! Ez már 10 ezer darab Zuschlag! Ráadásul a nép pénzén! És Simicska Lajos mégsem a kampány egyik vagy a legfőbb témája?!

Zuschlag János azt állítja a megjelent könyvében, hogy Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök is tudott számos korrupciós ügyről. Erre válaszul Gyurcsány Ferenc, egyik tegnapi Facebook-bejegyzéséhez mellékelt egy bírósági filmfelvételt is, amelyen a bíró lejátszik egy lehallgatott telefonbeszélgetést, amiben Zuschlag János panaszkodik Gyurcsány Ferencre, mondván:

- Ezt nem érti a Feri, hogy ez egy pénzből és erőből működtetett rendszer. Én elmondtam, hogy bele fog ebbe bukni, ha ebbe bele akar nyúlkálni. Azt mondta, hogy nem, én tévedek. Mondtam, jó, Feri, majd meglátjuk négy év múlva. (...) Tényleg az a baj, úgy érzem, hogy Ferinek üldözési... vagy küldetéstudata van. És ez betegség. Ezt nagyon súlyos betegségnek tekintem. Tényleg azt hiszi, hogy mindenki más hülye, korrupt, disznó, állat rajta kívül. (...)

Gyurcsány Ferenc tegnap többek között így kommentálta az ügyet és az általa bemutatott hangfelvételt:

"Zuschlag János bírósági tárgyalásán bemutattak egy lehallgatott telefonbeszélgetést, melyen a vádlott beszél valakivel. Zuschlag ebben arra panaszkodik, hogy Gyurcsány nem akarja elfogadni a korrupciót, mi több, szerinte küldetéstudattal küzd ellene, ahelyett, hogy tudomásul venné, hogy a rendszer pénzből és erőből működtethető. (...) És muszáj tennem az üggyel kapcsolatban még egy megjegyzést: Zuschlag ne vegye szájára Lendvai Ildikó nevét, mert nemcsak hogy egy napon, de egy könyvben sem említhetőek. Az előbbi egy bűnöző, az utóbbi pedig a magyar közélet egyik legtisztességesebb politikusa."

Gréczy Zsolt, a Gyurcsány Ferenc által vezetett Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője tegnap 50 milliós pert lebegtetett meg Zuschlag János ellen, az ATV "Egyenes beszéd" című műsorában, amelyet Simon András vezetett. Gréczy Zsolt a Fidesz által védelmezett elítélt bűnözőnek titulálta Zuschlag Jánost, akinek "évekkel ezelőtt ezer lehetősége lett volna, hogy elmondja a bíróságon, az ügyészségen, bárhol. A sajtónak, sose' tette. 30 nappal vagy 28 nappal a választás előtt a Fidesz ismét elővett egy ilyen mirelit-sztorit". Gréczy Zsolt figyelmeztetett a Fidesz által óriásira duzzasztott oligarchiájára is, akik csillagászati összegeket nyelnek be az adófizetők pénzéből.
 
Az MSZP és a DK politikusai úgyszintén átlátszó fideszes húzásnak minősítették a zuschlagozást, amellyel minden mostani gondról és katasztrófáról igyekeznek elterelni a figyelmet, hogy a lakosság elavult ügyekkel foglalkozzon.

- Komolytalan ez az ügy - mondta Bajnai Gordon, az Együtt-PM elnöke. - Kampány van - folytatta -, ha valaki 50 millióval vádolja saját magát, hogy annyiért hajlandó volt korrumpálódni, akkor most vajon mennyit kapott a Fidesztől?

Csillag Ösvény Jósda