2024. 03. 01., Péntek
Albin névnapja

Gyorshír: Elengedték Molnár F. Árpádot a Békéscsabai Járásbíróságról

Gyorshír: Elengedték Molnár F. Árpádot a Békéscsabai Járásbíróságról
2014-02-24
Ahogy korábban hírt adtunk róla, múlt héten pénteken, nagyjából 10 óra magasságban, a nyolcadik kerületi rendőrség járőrei őrizetbe vették Molnár F. Árpádot, majd pedig a Gyorskocsi utcai gyűjtőfogházba szállították.
 
Azóta kiderült, hogy december óta országos elfogatóparancs alapján köröztette a Békéscsabai Járásbíróság bírája, Tóthné Dr. Hámori Katalin, egy lakásmaffiózók által indított rágalmazási per miatt, ám a tavaly kiadott országos körözés, egy idén februárban hatályba lépő elkülönítési határozatnak köszönhetően valójában azóta indifferenssé is vált.
 

Domján Tibor és Kovács Adrienn Nikoletta, Budapest
 
 
Éppen dél előtt egy perccel érkezett a hívás egy békéscsabai utcai telefonfülkéből, melyben Molnár F. Árpád közölte, hogy elengedték a Békéscsabai Járásbíróság épületéből, ahol reggel nyolc óta égtek a vonalak az ügyében és persze nem csak a békéscsabai, hanem a megyei bíróságok, sőt, ügyészségek telefonközpontjaiban is mindenhol őt keresték, munkatársak, jogvédők, szimpatizánsok, de természetesen semmilyen információt nem szolgáltattak számukra; hozzáteszem sajtósként sem sikerült voltaképpen semmi konkrétat megtudnunk, a sajtófelelősök és a szóvivő ugyanis - a bíróságok közlése szerint - éppen továbbképzésen voltak.
 
 
Molnár F. Árpád a telefonban elmondta azt is, hogy ugyan megkapta a csomagot, melyet Kovács Adrienn Nikolettával, a HírAréna újságírójával és egy másik munkatársunkkal egyetemben vittünk be vasárnap reggel a Gyorskocsi utcai fogházba, de a feljelentésbeli ígéretéhez híven már letartóztatásakor közölte az őrizetbe vevőivel, hogy teljeskörű éhségsztrájkba kezd, ezért a bejuttatott vízre és a kevés gyümölcsre sem tartott igényt.
 
Az őrizetbe vételtől számítottan eltelt 72 óra, nagyjából ma délelőtt 10 órakor telt le, az előzetes letartóztatásra pedig semmilyen indok nem volt, ezért röviddel utána elengedték, természetesen Békéscsabán, ahonnan saját költségén - miután egész hétvégén raboskodott - utazhat hazafelé. A jogszabály értelmében ilyenkor a rendőri díszkíséretet, természetesen kiszámlázzák az előállítottnak, ami a Budapest-Békéscsaba vonalon akár százezer forintra is rúghat, nem fizetés esetén pedig - nem lévén miből - ismét kergethető a delikvens. Pintér szerint ez tehát a rend.
 
 
Az ügyintézésben rendkívül határozottan közreműködött Vajda Attila, a Magyar Polgári és Nemzeti Jogvédő Szervezet vezetője is, melyet ezúton is köszönünk; a Békéscsabai Járásbíróságnak küldött szabadító levelét hamarosan egy külön cikkben közöljük.
 
Mindazoknak tehát, akik lájkolták, kommentelték és megosztották az üggyel kapcsolatos cikkeinket és aggódásukat fejezték ki  Molnár F. Árpád, lapunk és az Alsóörsi Hírhatár főszerkesztőjének, a Hírháttér Multimédia alapító-főszerkesztőjének illetve emberjogvédőjének épsége miatt, üzenjük, hogy jól van és továbbra is maximálisan igyekszik ellátni kiemelt fontosságú feladatát a még mindig kábulatban botorkáló magyar lakosság, az emberiség és az emberi jogok védelmében. Az állami és egyéb maffiáknak pedig üzenjük, hogy továbbra sem szállunk le róluk, bármilyen akadályt is gördítenek utunkba!
 
 
Kapcsolódó irodalom:
 

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda