2018. 06. 22., Péntek
Paulina névnapja

Gyerekes, gyerek nélküli modern társadalom

Gyerekes, gyerek nélküli modern társadalom
2017-08-18

... az élet legnagyobb alkotása a lélekkel rendelkező teremtés, amely többet mond rólunk, mint egy festmény vagy bármi más, alkotás szóval jellemezhető műtermék, ez pedig a gyermek volna.

Cikk: Fodor Brigitta
(19:18.18 óra)
 

A gyermekvállalási szokások nagyon megváltoztak az elmúlt években. Az általános tudatból és szójárásból kiestek azok a kifejezések, hogy a gyermekvállalás egyenlő azzal, hogy "áldott állapotban lenni" vagy "boldog állapotban lenni". A legelterjedtebb a "terhesség" szó használata, amely egyáltalán nem a gyermek által adott ajándékokra fókuszál, hanem a vele járó terhekre. Ezek a terhek többnyire anyagiak és időrablóak az általános felfogás szerint. Egyre elterjedtebb a fogamzásgátlók különböző fajtáinak használata, az abortusz szolgáltatások igénybevétele és a gyermek nélküli házasságok vagy élettársi viszonyok száma, a fiatal anyukáké pedig egyre kevesebb. A világ annyira elanyagiasodott, hogy akár azt is mondhatnám, hogy "gyerekellenes" lett. Tehát a modern társadalom egyrészt gyerekes, amely felelőtlen, másrészt nagyon is felelősségtudatos, mert előreszámol a gyermekvállalás igényeivel és kellően felkészíti rá a pénztárcáját.

Véleményem szerint, az embernek lételeme az alkotási vágy és az élet legnagyobb alkotása a lélekkel rendelkező teremtés, amely többet mond rólunk, mint egy festmény vagy bármi más, "alkotás" szóval jellemezhető műtermék, ez pedig a gyermek volna. Ez az, amivel az ember igazán hagy maga után valamit és függetlenül a körülményektől, nem szabad félni tőle. Amint mindennek megvan az ideje és rendszere a természetben, úgy a megtermékenyült magzat sem véletlen és eltekintve az anyagi körülményektől vagy az időáldozattól, ha megtörtént, annak a világban a helye.

A gyermekvállalást nem szabad asszociálni a vásárlással, ugyanis nem lesz boldogabb gyermekkora a leendő gyerekünknek, ha minden földi jóval és technológiailag a legmodernebb tárgyakkal látjuk el őket, a társadalom valamiért mégis ebben látja a biztonságot és mindig a legkönnyebb és legkényelmesebb megoldásokra utazik. A statisztikák szerint a társadalom igyekszik egyeztetni a jövedelmet a gyermekszámmal, a jövedelem megszerzése pedig a munka segítségével lehetséges. Sajnos egyre több a nem családbarát munka és ezért az emberek kénytelenek választani a jólét és a család között. Az egyensúlyt nehezen találják meg a kettő között és folyamatosan azzal a kérdéssel küszködnek, hogy "család vagy munka?".

Vannak országok, ahol a családmodellek megmaradtak a réginek, viszont ott a baj a nők aluloktatásával van és a nők többsége nem tud sem írni, sem olvasni. Ezekben az országokban a népesség nagyon nagy és arra sincs esélyük a pároknak, hogy védekezzenek vagy a férfiak nem engedik meg, mert sok gyereket akarnak, akik nem tudnak sem oktatást, sem jobb jövőt biztosítani. Ezek az országok segítségre szorulnak.

Egyes elméletek szerint az új családmodelleknek köszönhetően a népesség növekedni fog 10 milliárdig, majd folyamatosan csökkeni kezd. Más elméletek szerint a népesség csökkeni fog a fejlett országokban, a többiben viszont stagnálni vagy növekedni fog, ami valójában további népességnövekedést jelent, ugyanis a Föld lakosságának nagy részét ezek az országok lakosai teszik ki.

 

A legújabb filmjeinket ajánljuk:
Öten az asztalnál a zenész bokszoló Branyóval (Zenés filmünk)
Nem vagyunk a kormány alárendeltjei! (Kilakoltatási dokumentumfilmünk)
Hihetetlen! Arab parancsolta a rendőrkapitány családja kilakoltatását! (Dokumentumfilmünk)
 

Csillag Ösvény Jósda