2021. 01. 23., Szombat
Rajmund,Zelma névnapja

Gőzerővel folyik a természet, az állatok és az emberek pusztítása

Gőzerővel folyik a természet, az állatok és az emberek pusztítása
2014-03-26
Az asztalunkra kerülő ételnek ára van, akár felismerjük ezt, akár nem. Hogy mekkora ez az ár, azt mi határozzuk meg azáltal, hogy mit veszünk meg a boltban és mit teszünk a tányérunkra - olvasható a magyar Vegán Társaság honlapján.
 
Cikk: Kovács Adrienn Nikoletta

Az oldalon (www.vegantarsasag.com) találhatjuk az "A hús ára" című összefoglalót is, ami nagyszerűen mutatja, milyen ok-okozati összefüggések vezetnek tőlünk, például az esőerdők kiirtásához vagy a globális felmelegedéshez. Azt már szinte minden ember nap, mint nap hallja, hogy a hús és az állati eredetű ételek fogyasztása nem egészséges. Van, aki mindezt szkeptikusan fogadja és teljes mértékben elutasítja, míg vannak, akik komolyan veszik; mások az állatokat sajnálják vagy van, aki mindent egybevetve, azonnal felhagy a fogyasztásukkal. Az ember már borzasztó régóta fogyasztja a tejet, tojást és a húst. Sokan talán nem is gondolnak bele, hogy mit kell ezért az állatvilágnak kiállnia és elszenvednie.

Amikor valaki elkezd ezekről a dolgokról beszélni, szinte azonnali, hatalmas mértékű ellenállást tapasztal. Az emberek, bizony, nem akarnak változtatni, olyannyira, hogy teljesen homokba dugják a fejüket és nem is húzzák elő többet. Inkább nem akarnak tudni semmiről, mert úgy nem fáj és mert tudják legbelül, hogy amit az ember tesz az állatokkal és a természettel, az nem helyes. Azt gondolják, ha nem tudnak róla, valamiféle mentségük van, hogy miért járulnak ők is hozzá a borzasztó mértékű pusztításhoz, ami állatokat és egyaránt embereket, kisgyermekeket is öl. Szinte belegondolni sem lehet, mekkora és milyen mértékű pusztítást végez az ember.

Jelenleg is gőzerővel folyik a természet, az állatok és az emberek pusztítása. Sajnos, mivel a hatalom irányítóinak - mint tudjuk - a pénz a legfontosabb, így nem igazán jutnak el ezek az információk az emberekhez, mert elhallgatják vagy visszatartják, esetleg megmásítják azokat. A húsiparban és a tejiparban rengeteg a pénz. Az emberek nem tudják, hogy a hús nem egy gyártott termék. Nem tudják, mert nem mondták el nekik és nem gondolnak bele, hogy egy olyan élőlény testrésze, aki nem azért született erre a bolygóra, hogy az ember a legkegyetlenebb módon kivégezze és megegye teste darabjait. Azért született meg, hogy boldogan éljen, mint ahogy az ember és mindenki ezen a Földön. Viszont a valóságban az állatok már a születésük pillanatában áldozatok. Az ember áldozatai. Természetellenes körülmények között tartják őket, megcsonkítva, összezsúfolva, bezárva, genetikai módosításon átesve, amíg ki nem végzik őket.

"Fogyasztói társadalmunk soha fel nem szabadított rabszolgáinak több mint 80%-a rövid és szenvedéssel teli életük során, nem tudják kitárni a szárnyukat, felegyenesedni, rágni, felfedezni, megfordulni(!), mozogni, levegőzni, felnevelni a kicsinyeit..." - olvasható még az összefoglalóban. Borzasztó mindebbe belegondolni. Érthetetlen, hogyan fordulhatnak el szinte teljes közönnyel ettől az emberek. Közben szép világról álmodoznak, de amit tesznek és amihez hozzájárulnak, mind a pusztításról szólnak. Bizony, sajnos, mindenki, aki csak húst vagy tejet vásárol, hozzájárul ehhez, ezért fontos, mit veszünk, mert mi tartjuk fent egy borzalmas horror valódi történetét, amibe lehet, hogy belehal a végére az egész világ. Közben pedig mit sem tudnak sokan arról, hogy az elfogyasztott állati termékek milyen pusztítást végeznek a saját testükben is. A pusztítás folyamata csak elkezdődik azzal, hogy megölik az állatokat. Folytatódik a testünkben, mert bár elhallgatott tények ezek is, már orvosok és kutatóorvosok bebizonyították ezt régen.

Dr. Tamási József belgyógyász szakorvos, a természetes gyógymódok szakértője szerint is a mai ember inkább szenved fehérjemérgezésben a rengeteg állati fehérjebevitel miatt és több krónikus betegségből hamar felgyógyulhatnának, pusztán a táplálkozás megváltoztatásával. Dr. Tamási József nemcsak Budapesten és Kecskeméten, de Olaszországban is rendel. A rendkívül képzett belgyógyász szakorvos jártas és tapasztalt többek között az ájurvédikus orvoslás, a bioenergetika, a homeopátia, a diatetika, a fitoterápia, a reflexológia, a hagyományos kínai orvoslás és sok más orvoslás és gyógymód tudományában. Dr. Tamási József saját honlapján leírja (www.tamasidr.hu), hogy a rengeteg állati fehérje fogyasztása megváltoztatja a baktériumflórát - a rothasztó baktériumok irányába. Szinte mindenki, egész nap csak állati fehérjét eszik. Tejet, tojást, húst. Tamási doktor rengeteg, nagyon hasznos információval szolgál a honlapján, így mindenki, aki csak akar tenni önmagáért és másokért, tanulmányozza át alaposan. Az orvos szerint a változatos vegán étrend bőven ellátja az emberi szervezetet megfelelő minőségű és mennyiségű aminosavakkal és a felnőtt ember életében az állati fehérjék inkább ártanak, mint használnak az embernek.

Visszatérve az állatok megöléséhez: nemcsak ők élik a szörnyű horrort, hanem az emberek és a természet is. Világszerte rengeteg ember éhezik és ha nem az állatok ennék meg a megtermelt növény- és gabonatermékeket, akiket utána az ember eszik meg, felszámolhatóvá válna, hogy éhezés miatt kelljen rengeteg embernek meghalnia például a szegényebb országokban. A hús megbetegít, mára már talán sikerült erre jó néhány embernek rájönnie a saját és mások kárán is. Arra is rájöhettek, hogy nem az a legmegfelelőbb gyógymód, ha elkezdenek a problémára egy vagy több szintetikus tablettát szedni, hanem ha változtatnak azon, ami beteggé tette őket: a táplálkozáson. A hús és a többi állati termék fogyasztása is nagyban felelős rákos betegségekért, érrendszeri problémákért, cukorbetegségért, szívbetegségekért, emésztési problémákért stb. Mivel rengeteg ember fogyasztja a szerencsétlen állatkákat, így őket is tovább mészárolják, addig, amíg van, aki enni szeretné őket. Ez mellett az állattartás a legszennyezőbb a környezetre nézve; a hátramaradt erjedő állati trágya, élővizeink szennyezése, az állati takarmánynövények ültetése végett az esőerdők kiirtása, hogy csak néhányat említsek.

Minden étel elkészíthető növényi alapanyagokból, ami így nem terheli meg az emberi szervezetet, de sokan nagyon egészségesnek tartják a pusztán nyers vegán étrendet, amit több sportoló és testépítő is követ. Ha az emberek változtatni akarnának, tele lehetnének az üzletek növényi tejekkel, joghurtokkal, sajtokkal, akár felvágottakkal, szalámikkal, de még olyan növényi termék is létezik, ami szakasztott mása egy hússzeletnek, szóval nincs szükség valójában az állatok kizsákmányolására, megölésére, a természet tönkretételére és a saját testünk tönkretételére sem, csak a szokásaink megváltoztatására. Nem kellene mindent és mindenkit elpusztítanunk magunk körül. A növényekből pedig bőven jutna mindenkinek, embernek és állatnak egyaránt.

Csillag Ösvény Jósda