2020. 08. 04., Kedd
Domonkos,Dominika névnapja

Get out of my face, please! - mondta az amerikai zsoldos Ukrajnában

Get out of my face, please! - mondta az amerikai zsoldos Ukrajnában
2015-01-27
Néhány napja körbejárt egy videó, amely azt célozta bemutatni, hogy a szakadárok népirtást végeznek (bejelentett offenzíva). Egyszer csak egy állig felfegyverzett katona elment a kamera előtt, aki angolul tiltakozott, hogy felveszik az arcát (“Get out of my face, please!”)
 
Vagyis az amerikaiak már ott vannak, de úgy tűnik hiába - írja blogjában Antallfy Tibor, az ország legidősebb bloggere, És akkor Ukrajna című bejegyzésében.

Domján Tibor, Budpaest
 
 
Dmitry Orlov (orosz származású amerikai mérnők, aki figyeli az ukrán eseményeket és folyamatosan kommentárja azokat) szerint egy ukrán hírportálon rövid ideig olvasható volt, de aztán nyomtalanul eltűnt a következő:
 
 
„Nemzetközi megfigyelők szerint Kijevben egyre nagyobb a pánik a szakadárok donbassi ellenoffenzívája miatt. Egy hetes támadásban hatalmas csapást mértek az ukránokra, akiknek jelentős vesztességeik voltak. Az ukrán katonák demoralizáltak, a tisztek össze vannak zavarva, és képtelenek a helyzeten uralkodni. A legfelső katonai vezetőség félnek a további bekerítésektől Debaltsevo, és más területek körül. Eközben a nemzeti gárda tartalékai kimerültek, a kisebb egységek pedig képtelenek stabilizálni a frontokat. Az ukrán hadseregnek alig van lőszere, élelmiszere és sebesült ellátási kapacitása. – A szakadárok szerint 752 ukrán katona az életét vesztette, 59 tankot megsemmisítettek, és jelentős létszámú foglyot ejtettek. Ezek után a szakadárok nem hajlandók a minszki tárgyalások folytatására, valamint bejelentették a támadások folytatását.

A frontvonal mögötti területek hatóságai jelentik, hogy az ukrán katonák tömegesen dezertálnak fegyvereikkel együtt és egyre nagyobb számban fosztogatják a vidéket.

A katonai vezetés nem meri jelenteni a valós helyzetet, így Poroshenkó meg van róla győződve, hogy minden rendben van, és ha szükség lenne rá, a Nyugat kellő segítséget fog nyújtani.”
 
Orlov ehhez még hozzáteszi, hogy szerinte a jelenlévő amerikai katonák nagyon el vannak foglalva azzal, hogy lövik a civil lakosságot, majd a másik oldalt hibáztatják vele, így nem tudnak arra figyelni, hogy feleslegesen ne nyissák ki a szájukat, utalva ezzel a fenti elszólásra.

Csillag Ösvény Jósda