2022. 12. 03., Szombat
Ferenc,Olívia névnapja

Garancsi István Orbán Viktor egyes aktatáskája! - Szanyi kissé kipakolt

Garancsi István Orbán Viktor egyes aktatáskája! - Szanyi kissé kipakolt
2014-07-13
Ezúttal az USÁ-ból visszatért tudósítónak, Bombera Krisztinának sikerült felbosszantania az MSZP-s Szanyi Tibort, aki emiatt rákapcsolt és hevesebb leleplezésekbe kezdett. Kedves Nézőink és Olvasóink is tanuljanak hát újabb és újabb orbáni oligarcha neveket...
 
Gyorscikk: Molnár F. Árpád

Bombera Krisztina tegnapelőtt, riporteri akadékoskodásaival hozta ki a sodrából Szanyi Tibort, akinek - és az országnak, valamint annak helyes nemzetközi besorolásához - hasznos volt a kellő hevület és az igazságérzet eme hevesebb feltüzelése.

- ... nem is tudják a nézők, ki az a Garancsi István! - mondta kezeit széttárva, most már hangosabban. - Hát Orbán Viktor egyes számú aktatáskája - folytatta. - Konkrétan évtizedek óta együtt fosztogatják a különböző állami zsákokat, és ma már kimondható, hogy évente körülbelül egy olyan 50 milliárd forintot vág zsebre ez a bizonyos Garancsi István, kizárólag az Orbán Viktor által speciálisan neki gurított labdákból.

Bombera Krisztina megkérdezte, milyen bizonyítékok vannak erre. Szanyi Tibor heves (majdnem heves megyeit írtam megint, de hát így terjednek el a czinegékről, juhászaikról és közpénzen fizetett bűnözőikről is a rossz hírek), tehát Szanyi Tibor is heves válaszba kezdett:

- ... ott vannak a különböző kivonatok, a különböző mérlegek, világosan lehet látni, hogy ez a ... Most akkor mondok önnek valamit, jó?! Mitől kapta meg jogszabály alapján Garancsi István az összes turistaházat?! - kiáltotta erélyesen Szanyi Tibor. - Amúgy volt előzménye; mitől kapta meg az összes nagykövetségi épületet?! - mondta ezt is jelentős nyomatékkal. - A Magyarországon székelő külföldi nagykövetségi épületeket korábban a DT Hungary diplomataellátó kezelte, ezt fillérért(!) odavágta Garancsi István tulajdonának...! - kiáltotta Szanyi.

Bombera Krisztina kérdésére Szanyi Tibor elmondta: persze, hogy történtek feljelentések, de a 20 évvel ezelőtti ügyekig bezárólag "mind el lett mismásolva".

- De akkor még mondanám azt - folytatta -, hogy ott van a MET Energiakereskedő! Világosan off shore hátterű történet! Jogszabály szerint az Európai Unióban állami cég nem is köthetne megállapodást! Erre nem megveszik a Dunai Erőművet?! - kiáltotta. - És ez mind ugyanaz az egy szem Garancsi István és ugyanez a MET Energiakereskedő, abszolút világosan kimutathatóan, újságok által is forgalmazott módon, a tavalyi esztendőben 55 milliárdot vágott zsebre mindennemű gazdasági tevékenység nélkül, pusztán a nyugatról szóló magyar gázimport megcsapolásával!

Garancsi István egyébként a Videoton tulajdonosa is, valamint a turizmusért felelős miniszterelnöki megbízott. A Szanyi Tibor által említett Déli Áramlattal kapcsolatos oligarchaügyletekben a szintén orbáni oligarcha Pap Géza üzlettársa volt. Garancsi István mellesleg a fehérvári futballstadion díszpáholyában Orbán Viktor mellett ül.

Csillag Ösvény Jósda