2022. 10. 03., Hétfő
Helga névnapja

Füge Chris: Szeretnék az elejében végezni

Füge Chris: Szeretnék az elejében végezni
2014-10-08
Füge Krisztián - Suzuki Swift - PROEX AC2000 Racing Team
Hungaroring - Autós Gyorsasági verseny. 2014.10.11-12.
 
Elérkezett 2014, utolsó Gyorsasági Bajnoki futama, melynek október 11-12-én, a Hungaroring ad otthont. A Swift Cup Europe XIII-XIV-XV. futamai lesznek.
 
- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu

Füge Krisztán gyorsasági autóversenyzőt kérdem, a nagy megmérettetés előtt. Kemény versenynek nézel elébe. Mesélnél mivel is töltötted az utolsó verseny óta az idődet?

- Az utolsó verseny kb. két hónappal ezelőtt volt, ami elég hosszú idő. Általában az évadzáró hétvégéig elég nagy szünet szokott lenni. Azt kell, hogy mondjam unalmas volt ez a szünet, nem volt esemény dús. Nemrég voltam tesztelni egy mostanában elkészült Renault-ot, amit a csapat már régóta építgetett. Ez egy élmény autóztatásra lett tervezve ugyanis négy üléses, nyitott és a két hátsó ülés hátrafele néz. Ezt nagyon jó volt kipróbálni a kormány mögött és a hátsó ülésen is.

 
Miként is gyúrsz erre a versenyre?

- Mivel a Hungaroringen erősen korlátozottak az edzés lehetőségek nem nagyon volt lehetőségünk csak egy alkalommal edzeni, ami elég jól ment.

Történtek-e változtatások a versenyautóddal?

- Az autón konkrét változások még nem történtek, de a felszerelésünket fejlesztgettük, igyekeztünk javítani a rádiós kommunikáción, az élő kép közvetítőn és még pár dolgon, de mivel azt az egy alkalmat kivéve nem volt lehetőségünk edzeni a ringen így tesztelni sem tudtuk azokat. Pénteken fog minden kiderülni.

Hol is szeretnél a hétvégén végezni?

- Minden képen szeretnék az elejében végezni, azonban ez alkalommal nem szeretnék semmi féle nagyobb hibát véteni, mivel többször is előfordult, hogy hátra estem, de végül feljöttem az elejére. Most csak az elejével szeretnék csatázni. Igyekszem, minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, hogy minél előrébb végezzek.
 
A japánban eltöltött hetek, milyen hatással vannak a versenyzésedre?

- A japánban eltöltött hetek már nincsenek hatással a versenyzésemre, bár az előző verseny előtti edzésekre hatással volt. Ugyanis furcsa volt hirtelen vissza ülni a volán mögé és nem tudtam úgy koncentrálni, ahogy kellett volna. Szeretném megköszönni a szponzoraim támogatását! Car Color, AC2000 Kft, Tokyo Restaurant, Autós Gyorsasági, PROEX Motorsport, Shinjuku nihongo gakko. Valspar Impa. Over Montereau.

 

Csillag Ösvény Jósda