2020. 11. 30., Hétfő
András,Andor névnapja

Fideszes ígért lakásokat azoknak, akik milliókat fizetnek neki (Vajda Attila jogvédő elnök a VII. kerület ügyeiről) (Filminterjúval!)

Fideszes ígért lakásokat azoknak, akik milliókat fizetnek neki (Vajda Attila jogvédő elnök a VII. kerület ügyeiről) (Filminterjúval!)
2014-03-19
Vajda Attila MPNJSZ-elnök jogvédő szervezetét két személy kereste meg, akik szerint a fideszes Berki Béla (aki korábban havi 400 ezerért adott tanácsokat Vattamány Zsolt fideszes polgármesternek) milliókat vett fel tőlük, mondván: elintézi, hogy cserébe a fideszes önkormányzat nekik ítéljen meg önkormányzati lakásokat. A tanúk szerint Berki Béla az ügyleteket kölcsönszerződések formájában intézte, fejenként 4,5 millió Ft-ot felvéve a sértettektől. Az ígéretét azonban nem teljesítette, a lakáskiutalások nem történtek meg, a pénzt pedig nem fizette vissza, viszont - nyilatkozta nekünk Vajda Attila jogvédő elnök - Berki Béla megpróbálta megvesztegetni Vajda Attilát, hogy a neves jogvédő ne forduljon a rendőrséghez. Azt is állította, hogy a lakáskiutalásokat már megszavazta az önkormányzat.

Berki Béla egyébként azonos azzal a Berki Bélával, akinek korábban már volt fideszes botránya, pl. akkor, amikor kiderült, hogy főnöke, a Budapest VII. kerület önkormányzatának vezetője, Vattamány Zsolt polgármester havonta 400 ezer Ft közpénzzel tömte, mégpedig az egyik vagy a legszokványosabb fedősztorival, azaz tanácsadás címén. Eközben Berki Béla annak a kisebbségi önkormányzatnak volt az elnökhelyettese, ami viszont nem kapott többet évente 500 ezer Ft-nál!

Nyilatkozik: Vajda Attila
Interjú: Molnár F. Árpád
Interjúoperatőr: Domján Tibor
Executive Producer: Emma Paradigma
Közreműködött: Kovács Adrienn Nikoletta
Zeneszerző: Sid Modwooder
 
 
Vajda Attilával, a Magyar Polgári és Nemzeti Jogvédő Szervezet országos elnökével tegnap, a Keleti Pályaudvar előtt találkoztunk, miután kiengedték a kórházból, ahová pedig azért szállították, mert aznap látványos közlekedési balesetet szenvedett, amikor motorja egy taxival ütközött, a jogvédő elnök pedig 6 métert repült. Vajda Attilát - mint arról tegnapi cikkünkben, a baleset napján beszámoltunk - a kórházba szállították, de a röntgen- és egyéb vizsgálatok alapján sem csonttörés, sem egyéb látható belső sérülés nem érte. Vajda Attila szerint a taxis elismerte a hibáját.

Eredetileg a fideszes korrupciós ügy miatt találkoztunk volna Vajda Attilával, de az irodájának otthont adó épületben a biztonsági ember közölte, hogy nincs bent. Utána telefonálva kiderült, hogy elgázolták és éppen kórházban fekszik. Miután Vajda Attilát kiengedték, vele a kórházhoz közel, a Keleti pályaudvar előtt találkoztunk, ahová sántikálva és a lábát fájlalva érkezett, de meglepetésre nem a balesetéről adott interjút, hanem - azon nyomban belevetve magát a munka folytatásába - a következő korrupciós üggyel, most éppen a következő fideszes mutyi leleplezésével folytatta.

A Vajda Attila jogvédő elnökkel tegnap készített filminterjút, 9 percben a következő videolejátszón is láthatják, hallhatják, olvashatják:
 
 
Filmfelvétel: 2014.03.18.; Keleti pályaudvar, Bp., Magyarország.
Készült: 2014.03.19.; Budapest, Hungary.
Premier: 2014.03.19.
 
Domján Tibor, Vajda Attila és Molnár F. Árpád.

Csillag Ösvény Jósda