2024. 03. 01., Péntek
Albin névnapja

Feltétel nélküli alapjövedelmet! Szociális Európát! (Dr. Erőss Gábor, Együtt-PM interjúfilmünkben is!)

Feltétel nélküli alapjövedelmet! Szociális Európát! (Dr. Erőss Gábor, Együtt-PM interjúfilmünkben is!)
2014-05-23
Dr. Erőss Gábor szociológus (Együtt PM) és Csiba Katalin (LMP) európai parlamenti képviselőjelöltek álltak leginkább a nép oldalán azon a találkozón, amelyre meghívták az összes EP-képviselői posztért induló pártot. Dr. Erőss Gábor - aki Bajnai Gordon pártját erősíti - olyan kiváló és világos gondolatokat fogalmazott meg, amik alapján azonnal alkalmas lenne Magyarország miniszterelnöki pozíciójára. Ezért - hátha el tudja ismételni gondolatait - a kerekasztal-beszélgetést követően interjút készítettünk vele, amelyet az alábbiakban hallhatnak és megtekinthetnek.
 
A találkozó helyszíne egyébként a Blaha Lujza térnél található MÜSZI (Művelődési Szint) nevű komplex kulturális és civil közösségi épület 3. emelete volt. A rendezvényt emberjogi és szegénységellenes civil szervezetek szervezték a következő címmel: "VÁLASSZA A SZOCIÁLIS EURÓPA TÁMOGATÓIT!" A meghívók között volt a Magyar Szegénységellenes Hálózat és a Civil Kollégium Alapítvány.
 
Voltak pártok, akiknek nem volt elég fontos a polgári lakosság és 4 millió szegénységbe döntött állampolgár sorsa és túlélése. Ők - bár személyi apparátusuk horrorisztikusan nagy - nem küldtek az eseményre senkit. Egyáltalán senkit sem. Így az MSZP hűlt helyét is egy nyomtatott cédula jelezte.

Nyilatkozik: dr. Erőss Gábor
Riporter: Molnár F. Árpád (ÉLI)
Interjúoperatőr: Domján Tibor
Executive Producer: Emma Paradigma
Zeneszerző: Sid Modwooder
 
Dr. Erőss Gábor szociológus a kerekasztal-beszélgetésen - Csiba Katalin (LMP) rendkívül haladó és racionális, ma már csodaszámba menően népbarát fejtegetéseihez hasonlóan - azt a kapitalista rendszert idézte vissza, amikor a közpénzen dúsgazdag politikusok még nem váltak a népet megbélyegző kérkedő oligarchákká és nem nevezték legfőbb ellenségüknek úton-útfélen a népet, a demokráciát, a nép szabadságjogaira figyelmeztető belföldi és külföldi gondolkodókat, emberjogi és politikai szervezeteket és rendszereket, nem nevezték ellenségüknek a szabadságjogokat és a magyarországi ellenzéket. Ellenben  tulajdonképpen minden munkanélküli számára állandó jelleggel biztosították a megélhetéshez szükséges jövedelmet, ami stabil, ma már elképzelhetetlenül biztonságos, boldog és élhető, gazdaságilag élet- és fejlődőképes, vásárlóerejét tekintve töretlen és megbízható, kvázi minden egyes lakos számára megbízható Magyarországot eredményezett, ahol a politikusok tartottak a néptől, a nép pedig tisztelte, megbecsülte és felnézett a politikusaira.

Mint azt az egyik tegnapelőtti cikkünkben vastag betűkkel és pirossal szedve olvashatták: "Milyen feledhetetlen történelmi szavai a megvetett, ma már végtelenül visszasírható Horn Gyulának, Magyarország kétharmados miniszterelnökének, amikor annyit mondott a megszakíthatatlan munkanélküli támogatásokról, hogy ne adjunk annyira magas járadékot a munkanélkülieknek, amennyi az aktív dolgozók béréhez túl közel áll, mert akkor lebeszéljük őket arról, hogy dolgozni akarjanak."

De Horn Gyula miniszterelnök többet is tett: szó szerint elutasította a pártok népnevelő akcióit, amikkel a lakosság életébe avatkoznak bele, és nem akadt olyan futóbolond parlamenti politikus, aki a magyar népnek a szemére merte volna vetni, hogy egy kapitalista rendszerben, ahol nem létezik teljes foglalkoztatás - hacsak nem a jobbikos és orbáni fölösleges, haszontalan és az embert állattá aljasító fasiszta és sztálinista közmunkapogromokat nem nevezzük annak -, ott a bűnöző és terrorista, közpénzen dúsgazdag és milliárdos földesurak népgyűlölete, barbár rosszindulata és sátáni lélekből felöklendezett önkénytébolya a népet üldözné, miközben az élősködő Vona Gáborok és Orbán Viktorok degeszre keresik magukat. S miközben áldozataik milliói végleg eladósodnak, utcára kerülnek és sok ezren öngyilkosok lesznek.

A tegnapelőtt rögzített, ma készített és publikált 13 perces interjúfilmet a következő lejátszón is megtekinthetik:
 
 
 

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda