2019. 08. 21., Szerda
Hajna,Sámuel névnapja

Fél és... Csak mi mondjuk el, mit mond a Teréz körúti robbantás vádlottja a börtönben!

Fél és... Csak mi mondjuk el, mit mond a Teréz körúti robbantás vádlottja a börtönben!
2018-09-10

Cáfolhatatlan bizonyítékok kerültek a kezünkbe, miket mondogat a két rendőr felrobbantásával vádolt P. László a börtönben arról, ő volt-e a tettes és ha nem, miért nem vallja be.

Gyorscikk: Molnár F. Árpád (ÉLI)

A börtönből szereztük meg a bizonyítékokat P. László, a vádlott vonatkozásában.

P. László - a vád szerint - saját készítésű távirányítós bombát robbantott a budapesti Teréz körúton, aminek két rendőr volt a célpontja. A szándékos emberölési kísérlet nem bizonyítható - a rendőrök nem is haltak meg -, minthogy a robbantás szándékosan akkor történt, amikor a két rendőr már odébb sétált, és így csak periférikusan érhette őket a robbantás hatása.

P. László sokáig mindent tagadott, majd egyik napról a másikra, mint akibe állami tudatmódosító vegyszert juttattak, olyan lett, mint aki részeg illetve zavart. Személyisége hirtelen radikálisan megváltozott, és groteszk, bizarr gondolatokat ontott. Ekkor született vele részleges beismerő vallomás, gerincében a bomba elkészítésének módjáról. A részleges beismerő vallomás körülményeiről - hogy tényleg ő tette-e, felkészítették-e vagy csak aláíratták vele az elkészült iratokat - lényegében semmit sem tudni.

A tanúvallomást később visszavonta, de nem hajlandó olyan tanúvallomást tenni, hogy nem ő volt a tettes. Hanem csak visszavonta tanúvallomást.

Mi abszolút hiteles és megdönthetetlen bizonyítékokat szereztünk arról, miket mond P. László a legbizalmasabb körben arról, miért nem mondja, mondhatja azt, hogy nem ő volt a tettes.

Más média ezeket az információkat nem írta meg, és nem is fért ezekhez senki más, csak mi.

A Teréz körúti robbantás vádlottja azt ismételgeti, hogy fél és nem beszélhet. Fél és nem beszélhet. Hogy mitől vagy kitől fél, azt arról közvetlenül nem hajlandó beszélni.

Ellenben minden mélyebb és fokozottabb faggatózást követően közli, ha a Holdenergiáról nem beszélhet a bíróság előtt, akkor nem hajlandó elmondani, hogy nem ő volt az elkövető. Csak akkor hajlandó ezt tanúvallomásban rögzíteni, ha beszélhet a Holdenergiáról.

Ezt követően később azt is közli, hogy mivel nem lehet otthon, ezért nem hajlandó elmondani az igazságot, hogy nem ő az elkövető.

Ezután ismét arról beszél, hogy fél, nem mondhatja, hogy nem ő volt, és ismét visszatér a Holdenergiára, hogy amíg ő nem beszélhet erről a bíróságon, addig nem hajlandó önmagát ártatlannak vallani.

A Teréz körúti robbantás vádlottja, P. László már a bíróságon is közölte, hogy ő a Holdenergiáról akar beszélni. A bíró azonban ezt nem engedélyezte. P. László kérte, hogy a továbbiakban nem akar részt venni a tárgyalásokon. Erre a bírótól engedélyt kapott, így a tárgyalásokon a vádlott azóta nincs jelen.

A következő tárgyalási napon - a tervek szerint - az ítélethozatal következik.

Csillag Ösvény Jósda