2024. 03. 01., Péntek
Albin névnapja

Fekete lyukak (A Kozmosz szörnyei) (Fizikusok videoklipben!)

Fekete lyukak (A Kozmosz szörnyei) (Fizikusok videoklipben!)
2015-12-03
Az időt is megállító, a teret is elnyelő fekete lyukakról, általunk magyarra fordítva láthatják azt a világsikert, amiben világhírű fizikusokat computer programmal énekeltettek meg.

A videoklip elején egy régi nagy klasszikus, a "Fekete lyuk" című filmből láthatnak és hallhatnak pár másodpercet. Ezt követően pedig tudományos dokumentumfilmekből kivágott részletek - videoklipbe rendezve - következnek, ahol a világ legnevesebb fizikusai ezúttal nem beszélnek, hanem énekelnek. Köztük Michio Kaku professzor, vagy pl. az asztrofizikus Neil deGrasse Tyson. De láthatják a természettudományos dokumentumfilmekből is olyan jól ismert Morgan Freeman-t is.

Az alkotás a Symphony of Science (A tudomány szimfóniája) gondozásában jelent meg. Eredeti címe: "MONSTERS OF THE COSMOS", tehát "A KOZMOSZ SZÖRNYEI". A videoklipet magyarra fordították Molnár F. Árpád és Emma Paradigma.
 
 
 
Tekintsék meg az általunk ezt megelőzően magyarra fordított videoklipet is, amelyben többen a világ legnagyobb fizikusai közül a fénysebességről és Einstein híres egyenletéről, az E=mc²-ről énekelnek. (Klikkeljen a kliphez!)

 

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda