2020. 11. 27., Péntek
Virgil névnapja

Farkas Bertalan űrhajós is indul a választásokon (Plusz egy kis Super 8)

Farkas Bertalan űrhajós is indul a választásokon (Plusz egy kis Super 8)
2014-03-23
Farkas Bertalan az egyetlen magyar űrhajós. 1980-ban 144-szer repülte körbe a Földet, mégpedig a - még egy 8-as kultikus szám - Szojuz-36 űrhajóval. Ráadásul május 26-án, magyar idő szerint 20 óra 20 percre időzítették a kilövést.

Farkas Bertalan - űrhajós, vadászpilóta, űrkutató, valamint nyugalmazott dandártábornok - az ATV Kálmán Olga által vezetett műsorában, az "Egyenes beszéd"-ben nyilatkozott.
 
Villámcikk: Molnár F. Árpád

64 éves jelenleg Farkas Bertalan, aki - mindmáig az egyetlen magyar űrhajós, aki a világűrbe fel tudott jutni - most a Zöldek Pártja országgyűlési képviselőjelöltjeként indult, miután a Zöldek Pártja erre felkérte. Mint mondotta: a jelöltségért járó 1 millió Ft-ot a pártra bízta.

- Amikor megtörtént a rendszerváltás, abban a pillanatban megvonták tőlem a diplomata útlevelet, addig volt - nyilatkozta.
 
Ugyanakkor sok minden van, amit nem lehetett tőle elvenni.

Farkas Bertalan megemlítette, hogy fideszes és MSZP-s barátai egyaránt vannak, majd így folytatta:

- Én mindig azt mondtam: én párttag soha nem leszek; én egyetlen egyért, a jövőért, a szebb, a tisztább, átláthatóbb... magyar emberek sorsáról szeretnék a jövőben valahol a döntéshozók közelében lenni; hátha tudunk segíteni vagy hátha tudok segíteni. Nemzetközi kapcsolataim nem rosszak, mert teljesen mindegy, hova megyek: Amerika, Szaúd-Arábia, Kína, Oroszország, hát hadd ne soroljam. Azért az űrhajósokat mindenhol nagy tisztelettel fogadják, szeretik és elfogadják. És én ebbe a csoportba tartozom és számomra ez hihetetlen nagyszerű dolog.
 
 

Csillag Ösvény Jósda