2023. 09. 25., Hétfő
Eufrozina,Kende névnapja

Ezüstöt érő Kassa Rally

Ezüstöt érő Kassa Rally
2014-09-10
Interjú Német Gábor rallyversenyzővel, a 40. Kassa Rally után!
- A 40. Kassa Rallyt Szabó István navigálása alatt teljesítetted. Ez volt az első nemzetközi versenyetek?
- Igen, ez volt az első, de összességében is csak a második versenyünk volt. Nagyon vártuk már a versenyt, hiszen az elmúlt években többször volt alkalmunk itt versenyt nézni, és már akkor is nagyon tetszettek a pályák.

- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu

Német Gábor - Szabó István
Honda Civic Type R
Crash-Men Team Kft
40. Kassa Rallye
2014.09-06-07

- Melyik és miért tetszett nektek?
- A városi gyorsot leszámítva mind a két pálya nagyon tetszett és úgy gondoljuk, hogy sikerült egy jó itinert is készítenünk ezekre a rendkívül változatos pályákra. Ha választanom kellene, akkor talán a hosszú körgyors egy picit jobban tetszett, mert a széles részen nagyon lendületesen lehetett volna autózni.

- Az Optima nevezetű városi szakasz mennyire jött be nektek?
- Talán nem is lett volna olyan rossz, azonban elkövettem egy buta hibát, ami rányomta a bélyeget az egész versenyünkre. A 2. körben, az Optima mögötti részen, egy balos kanyar előtt szerettem volna rövidebb féktávot venni, mint az 1. körben, azonban egy picit elmértem, így nem tudtunk befordulni és a padkára rácsúsztunk a jobb elejével. Szerencsére nem tört ki a kerék, így tovább tudtunk menni, de sajnos kifordult kerékkel már nem tudtuk felvenni a versenyt a többiekkel, így csak abban reménykedtünk, hogy célba tudjuk juttatni az autót.

- Miként sikerült a többi gyors, mennyire tudtátok kiautózni a Hondát?
- Az első gyorson elkövetett hiba miatt, sajnos nem sikerült megtudnunk, hogy mire is lettünk volna képesek az autóval, de reméljük, hogy lesz még lehetőségünk a bizonyításra.

- Hol végeztetek a kategóriátokban?
- Az N/3-as kategóriában a 2. helyen értünk célba, ezúton is gratulálunk a kategória győztes párosnak!  Továbbá szeretnénk megköszönni a szervizcsapatnak, hogy a sikerült az autót olyan állapotba hozni a szervizben, amivel beérhettünk a célba.

- Legközelebb hol indultok és milyen autóval?
- Remélem sikerül összeraknunk az anyagiakat a Budapest Rallyra és ott már picit több szerencsével tudunk egy jót versenyezni.

- Köszönjük a Támogatók segítségét: Kontroll 24 Kft., Szenzortechnika Kft., Polipack Kft., Kvartis Kft., Palviscsák Trans Kft., Midland Hungary Kft., KZ Invest Kft.

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda