2020. 04. 02., Csütörtök
Áron névnapja

Ezek ti vagytok, Charlie? Ez volna a szólásszabadság?

Ezek ti vagytok, Charlie? Ez volna a szólásszabadság?
2015-01-14
Miután egy hetente, átlagosan 10-20 ezer példányszámban megjelenő párizsi magazin szerkesztőségét, amely a szólásszabadság mindenek felettiségének gyakori hangoztatása mellett egyre elképesztőbb (lásd a képen) gusztustalanságokkal operált, állítólagos - azóta természetesen már halott - muszlim szélsőségesek javarészben kivégzik, akiknek másnap még egy kóser szupermarketben is sikerült terroristáskodni, Európa és a világ egy részének legfőbb vezetői azon nyomban karon fogták egymást és látványos vonulásba kezdtek a világmédia tülekedő kamerái előtt.
 
Mi is Charlie-k vagyunk - hirdették -, akik nem kérünk a terrorizmusból és amit, persze, azóta is mantráz a világ lakosságának soha nem gondolkodó, viszont igen jelentős hányada.

Domján Tibor, Budapest
 
 
A párizsi "lap", mely ugyan nem egy jelentős példányszámban, de tudatosan és tendenciózusan hergelte és gyalázta - többek között - a különböző vallásokat, az eset óta először 3 millióra, majd legutóbb 5 millióra emelte az aktuális példányszámát, de valójában nem ez a szenzáció, hanem inkább az, amikor a támadás után néhány nappal rendőrök vitték el otthonából Dieudonné M'bala M'bal francia humoristát, aki a Facebook-oldalára posztolta, hogy "Je me sens Charlie Coulibaly" (Charlie Coulibalynak érzem magam). A vád, természetesen, a terrorizmus dicsőítése!
 
Dieudonné M'bala M'bal - francia humorista
 
Ha valaki esetleg még nem tudná, a vérengzés egyik elkövetőjét Amédy Coulibaly-nak hívták, mindenki más pedig, aki nem érzi elégségesnek egy vérengzés csendes belső elítélését, ahogy azt Ukrajnától a közel-keleti vérengzésekig, netán mondjuk Afrikával kapcsolatban napi szinten teszik, az az utóbbi napokban jó hangosan Charlie-nak hívja magát. Mindezek összekeverése egy mondatban pedig a terrorizmus dicsőítése.
 
 
Ha tehát az uszító devianciát éri sérelem, ráadásul egy kóser szupermarkettel összefüggésben, akkor az úgy kicsapja a biztosítékot, hogy a legtöbb ország, egyébként minimum gazdasági és sok esetben köztörvényes bűnöző, néphülyítő és népnyúzó vezetői rögtön karonfogva emelik piedesztálra az ügyet, ami viszont éppen ettől kezd el hasonló módon bűzleni, mint az amerikai World Trade Center elleni támadás, aminek utóhatásait - függetlenül attól, hogy szinte senki sem hiszi el az ügy hivatos állásfoglalását - mindenki ismeri.
 
Illett volna Orbánt is az első sorba engedni...
 
A Charlie Hebdo ügy az említetteken kívül is nyilvánvalóan több sebből vérzik, kezdve az esettel foglalkozó magas rangú francia nyomozóval, a 45 éves Hedric Freodo-val, aki miután kihallgatta az elkövetők szüleit, fogta magát és szép csendesen véget vetett az életének, nem is beszélve a világot talán a leginkább felkavaró videó kikockázásáról, melyen a terroristák látszólag brutális kegyetlenséggel kivégzik az egyik sebesült rendőrt. Vagy mégsem?
 

Csillag Ösvény Jósda