2023. 11. 30., Csütörtök
András,Andor névnapja

Ezek miatt az 1 milliónál több devizahitel-szerződés semmis (Interjúnk Polgár Zoltán ügyvéddel)

Ezek miatt az 1 milliónál több devizahitel-szerződés semmis (Interjúnk Polgár Zoltán ügyvéddel)
2015-08-30
Dr. Polgár Zoltánt amiatt kérdeztem, hogy miközben egyre nagyobb gőzerővel folyik Magyarország és Európa iszlamizációja, aközben szeptembertől nagyüzemben indulnak meg a magyarok elleni tömeges kilakoltatások.
 
Lájkolhatja a Facebook-oldalunkat is:
https://www.facebook.com/hirarena

Interjú: Molnár F. Árpád
Executive producer: Domján Tibor
 
- A Magyarországon megkötött összes, 1 millió 300 ezer devizahiteles szerződés semmis. Több okból is. Ezt mindenki tudja - nyilatkozta kérdésünkre ma délután a HírArénának Dr. Polgár Zoltán ügyvéd. Mint azt Polgár Zoltán kifejtette: - Egyik szerződésen sem szerepel az árfolyamrés, mint költség. Tehát az árfolyamrés az eladási és vételi árfolyam közötti különbség. Ezt mint költséget, egyik devizahitel-szerződés sem tartalmazza, ezért ennek hiánya ütközik az akkor hatályos Hitelintézeti törvény 213. §-a c) pontjába, amely azt tartalmazza, hogy valamennyi költséget a fogyasztói kölcsönszerződésben fel kell tüntetni. Azaz azzal, hogy az árfolyamrés-költséget egyetlen egy Magyarországon kötött devizakölcsön-szerződés sem tartalmazza, ezért valamennyi kölcsönszerződés semmis. Teljes mértékben. Ezt tudja a hatalom, tudja mindenki, mégis mérhetetlenül hallgatnak róla, a Facebook-on minden másról van szó, csak erről nincsen szó. Tehát bárki, aki beadja a bíróságra érvénytelenség miatt a pert, nem Fővárosi Törvényszék, meg nem megyei, meg nem tisztességtelenségről kell beadni, hanem mert jogszabályba ütközés miatt semmis.

Dr. Polgár Zoltán így folytatta:

- Ez az egyik ok, plusz ez vonja maga után a következő semmisségi okot: a 213. § (1) bejkezdés d) pontjának semmisségét, amely azt mondja, hogy a szerződésben a teljes hiteldíj-mutatót fel kell tüntetni. A teljes hiteldíj-mutató azt takarja, hogy valamennyi költséget érvényesíteni kell a teljes hiteldíj-mutatóban, ugyanis ez a kölcsönnel kapcsolatos összes költséget tartalmazza. Miután - logikailag - az árfolyamrés, mint költség, nincs föltüntetve, ezért a teljes hiteldíj-mutató is hibás számításon alapul, tehát érvénytelen. Minden devizahiteles szerződés Magyarországon, amely fogyasztói szerződésnek minősül, teljes mértékben semmis. A semmisségnek pedig az a következménye, hogy semmilyen jogot későbbre nem lehet alakítani, és van még egy dolog, amit nagyon fontos tudni: ezen devizahitel-kölcsönszerződések mögött érvényes deviza meglétét eddig még egyetlenegy Magyarországon működő bank sem tudott bemutatni.

A jogász elmondta:

- Azaz minden egyes kifolyósított kölcsönszerződés banki aktájában kötelező módon meg kellene lennie annak az átváltási papírnak, amellyel a bank a kölcsönfelvevő részére átváltotta a svájci frankot vagy bármely más devizát forintra. Ilyet pedig jelenleg a bankok nem tudnak bemutatni; ebből kifolyólag semmifajta árfolyamrést, semmifajta kamatot, semmifajta árfolyam-különbözetet nem lehet felszámolni az adósnak, csakis kizárólag a forint felvett tőkeösszeggel kell a bank felé elszámolni. A forintot nem lehet forintosítani. Forintosítani csak akkor lehet, hogyha a bank bemutatta, hogy igen, kedves adós, adtam neked devizát. De ezt jelenleg nem tudják bemutatni a bankok.

Dr. Polgár Zoltán így zárta rögtönzött nyilatkozatát:

- De visszatérve az eredeti kérdésre: tehát minden egyes fogyasztónál, aki 2004 és 2010 között kötötte a szerződését, valamennyi szerződés teljes mértékben érvénytelen. Ez a tiszteletteljes válaszom.

 

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda