2020. 08. 04., Kedd
Domonkos,Dominika névnapja

Ez a reklám nem kerülhetett a mozikba, mert nem szexről, drogról vagy erőszakról szól, hanem

Ez a reklám nem kerülhetett a mozikba, mert nem szexről, drogról vagy erőszakról szól, hanem
2015-12-31
45 másodperc, amelyben sokat el lehet mondani, akár szavak nélkül is, néhány egyszerű és közérthető jelenet felhasználásával.
 
Épp ilyen terjedelemben készítette el reklámfilmjét egy keresztény nonprofit szervezet, amelyhez műsoridőt szerettek volna vásárolni a brit mozikbanan játszott filmek elé, melyek felelős szervezete azonban - némi rágódás után - megtagadták ennek lehetőséget. Mindezt azzal az indokolták, hogy a képsorok sérthetik mások emberi jogait, ugyanis túlságosan vallásos. 

Domján Tibor, Budapest
 
 
 
A hirdetés eredeti célja az lett volna, hogy a karácsony eredeti üzenetére hívja fel a figyelmet, szöges ellentétben azzal, amiről napjainkban - és már jó ideje - szól. Persze, nem volt benne pornó, nem spriccelt a vér, nem volt benne erőszak, gonoszság, kábítószer, stb. mint azokban a filmekben, amelyek miatt egyáltalán betámolyog manapság a moziba a nagyérdemű publikum.
 
A reklám csupán bemutatta a valódi szentháromságot a jelenben és a múltban: apa, anya és a gyermek, ami pedig összeköti őket, az a szeretet. Ez viszont - tekintve a világ jelenlegi állapotát - valóban sértheti bizonyos körök érdekeit, mert azt minden erejükkel szétzúzni igyekeznek.
 
Francis Goodwin, a hirdetést rendelő szervezet elnöke nemes egyszerűséggel kommentálta a brit hivatal (és a mögöttük álló sérült lelkű érdekcsoportok) döntését:
 
Csalódottak vagyunk. Úgy véljük, liberális demokráciában élünk, ahol az emberek azt mondhatják, amit akarnak, majd azt tapasztaljuk, hogy ez nem igaz.
 

Csillag Ösvény Jósda