2020. 05. 28., Csütörtök
Emil,Csanád névnapja

Ex-titkosszolgálati vezető: állami visszaélésekért készül a totális megfigyelőrendszer

Ex-titkosszolgálati vezető: állami visszaélésekért készül a totális megfigyelőrendszer
2018-12-03

A célok között üzleti projektek és a találmányok ellopása, a hatalom megtartása és kiterjesztése, ártatlanok és nem fideszes bűnelkövetők törvénytelen bebörtönzése, bennfentes kereskedelem, a begyűjtött adatok és halmazok multiknak, magáncégeknek és más országok titkosszolgálatai számára való továbbítása, eladása és cserekereskedelme - többek között ezeket sorolta fel a Hírháttér Multimédia egy kapcsolattartójának az a korábban nemzetbiztonsági vezető személy, aki az Orbán-kormány most bevezetni tervezett totális országos megfigyelőrendszer hátteréről és okairól adott át nekünk bizalmas információkat.

Aki bárhol a világon bajba kerül, vagy bármilyen információval vagy más segítséggel stb. szolgálna, kereshet minket telefonon is: +36/30/919-6386.

 

A szivárogtató egykori tiszt arról is beszélt, hogy az egész országot és az összes bankot lefedő kamerarendszer, amik felvételeit a kormányzat a saját központjába gyűjti, és amely a hivatalos közlések szerint évente 50 vagy 80 milliárd forintba kerül az adófizetőknek, valójában legalább évi 350 milliárd forintba fog kerülni.

Ez azt jelenti, hogy minden magyar állampolgár - beleértve a csecsemőket és a legidősebbeket is - nem 5-8 ezer, hanem évente 35 ezer forintot fog kifizetni a Fidesz kasszájába a saját megfigyelésére.

A rendszer - sok-sok egyéb mellett - arcfelismerő funkciókkal lesz társítva, így pontosan nyomon követhető és tárolható minden egyes magyar lakos mozgása és tartózkodása az ország teljes területén.

A megfigyelési rendszer alapján a kormány körei a gazdaság és az élet minden területét saját hasznukra fogják manipulálni illetve irányítani - közölte kapcsolatunk. A felhasználási listából csak az egyik a zsarolás, amivel az Orbán-kormány eddig is rutinszerűen élt, ez a megfigyelő rendszer pedig tovább fokozza és kiterjeszti a zsarolási potenciálok spektrumát. A zsarolásokat elsősorban nem személyesen fogják elkövetni - eddig sem ez volt az elsőrendű gyakorlat -, hanem hatóságokon és hatósági személyeken keresztül, üzlettársaikon keresztül, nem üzleti alapú bűnözőkön és más civileken, időnként külföldi állampolgárságú személyeken keresztül. Ezek közül konkrétan beszélt az arabokról, továbbá zsidó, szerb, orosz és más állampolgárságú, titkosszolgálat-közeli üzletemberekről, a törvények értelmében bűnözőkről. Az Orbán-kormány számos izraeli és moszados zsidóval, ilyen pénzes vállalkozókkal, valamint a putyini titkosszolgálatok ügynökeivel és bűnözőivel dolgozik - mondta el -, akikkel a kormány és a védelmi körébe tartozó körei jórészt az izraeli és orosz titkosszolgálatok kizárásával működnek köztörvényes egységszándékban.

A kezdeti időszakban 35-40 ezer utcai, banki stb. kamera adatait fogják begyűjteni és egyetlen központba továbbítani, legalább 25 ezer terrabájtnyi lakossági mozgást és cselekvést tárolva. A kamerák és a rögzített adatok mennyiségét pedig folyamatosan  bővítik és gyarapítják. A törvény szerint az adatok összese egy központba kerül, ahonnan - amellett, hogy a törvény értelmében konkrét felelőse nem lesz az adatkezelésnek, a központból lehet azokat lekérni, valamint a teljes adatbázist folyamatosan klónozni és venni-eladni - különböző, Orbán Viktor és kormánya által létrehozott és már meglévő, a miniszterelnök és a kormányzat által irányított és felügyelt szervezeteknek kerül továbbításra, ahonnan szintén tovább lehet értékesíteni, valamint manipulálni a lakosságról lekért bizalmas és szenzitív információkat és bizonyítékokat.

Az informatikai rendszerek és eszközök által megszerzett adatok és filmek manipulálásának és mesterséges gyártásának mértéke is kiszélesítésre fog kerülni - ismertette a Hírháttérrel a volt nemzetbiztonsági tiszt. Eddig is gyakorlat volt a banki adatok, minősített dokumentumok, iratok és filmfelvételek manipulálása, cseréje és gyártása - amikhez könnyen hozzáférhető szoftvereket és más, részben idegen fejlesztésű szoftvereket használtak -, de a kormány tervei között szerepel, hogy a remélhető és tervezett politikai és társadalmi helyzetet kihasználva - e téren - a világ leginkább elnyomó rendszereit is felülmúlják - ismertette.

A hamis titkosszolgálati dokumentumok készítése és a filmfelvételek manipulálása eddig is hétköznapi gyakorlat volt a titkosszolgálatnál - mondta. Az előbbiekben nem várható számottevő újítás, hiszen eddig is ebben éltünk és dolgoztunk. Mi is rengeteg adatot és bizonyítékot gyártottunk felsőbb utasításra és a legfelsőbb kormányzati vezetők megrendelésére - mondta el a korábban nemzetbiztonsági vezető, aki azt is közölte: - számos ilyen és más megrendelést Orbán Viktor adott utasításba, és mindenki tudta, hogy tőle eredt. A hamisítások és a hamis dokumentumok gyártása eddig is a mindennapok részét képezték - mondta el. A filmfelvételek megváltoztatása, az azokon látható személyek, események kicserélésre, a filmfelvételek, mint bizonyítékok gyártása az, ami spektrális kiterjesztésre fog kerülni, minőségében és mennyiségében egyaránt.

Ez még közérthetőbbre lefordítva azt jelenti, hogy a pl. bíróságokon - de bárhol másutt is, így magánéleti beavatkozásokkor stb. is - bizonyítékként felhasznált filmfelvételeken nem az, nem úgy, vagy nem akkor stb. látható, akit éppen megvádolnak az adott cselekményekkel.

 

Aki bárhol a világon bajba kerül, vagy bármilyen információval vagy más segítséggel stb. szolgálna, kereshet minket telefonon is: +36/30/919-6386.

Csillag Ösvény Jósda