2021. 09. 19., Vasárnap
Vilhelmina névnapja

Évtizede nem váltott jegyet ennyi bolygó, mint júliusban, sorskérdésekben utolsó pillanat - Krősz Zsusza, asztrológus

Évtizede nem váltott jegyet ennyi bolygó, mint júliusban,  sorskérdésekben utolsó pillanat - Krősz Zsusza, asztrológus
2014-07-06
Olvass el naponta néhány igaz szót, bölcs gondolatot, szép verset. Olyant, amit neked írtak. Hallgass zenét, melyet nem a káosz, hanem egy magasabb rend szült. Könnyű megkülönböztetni, mert az utóbbi szép. Hozd helyre magad naponta. A légkör, amelyben élsz, szennyes. Tele van negatív adással, fullasztó, boldogtalan, koszos gondolattal. De te nézz a magasba, s hangold magad a nap sugarára. és ne felejts el esténként felnézni az égre, hogy újra és újra eszedbe jusson: a végtelen gyermeke vagy. (Müller Pérter)

Krősz Zsuzsa, Budapest
 
 

Talán ez lehetne július legfontosabb üzenete, hiszen több bolygó jegyváltása és a karmikus nehéz fényszög hatások mindenki életében fontos változásokat jeleznek.
 
 
Fontos eseménnyel kezdődött július 1-én, a Merkúr végre abbahagyta hátráló mozgását és direktbe fordult. Ez azonban korántsem azt jelenti,hogy a kommunikációs ügyeink mozgásba lendültek. Ez a folyamat addig tart, amíg a Merkúr el nem ér arra a fokra, ahonnan retrográdba fordult (Rák 3 fok) július 16-án éri el ezt a pontot, ez a dátum még egy fontos jegyváltáshoz kapcsolódik a Jupiter átlép az Oroszlánba. A retrográd Merkúr időszaka azért okoz több frusztrációt a megszokottnál, mert az ebben az időszakban felmerülő akadályok, nehézségek vagy késleltetések kihozzák a mélyen elnyomott félelmeket, gondolatokat, kételyeket. Ilyenkor gyakran feltesszük magunknak a kérdést, hogyan tovább, elbizonytalanodunk a helyes iránnyal kapcsolatban.
 
Július 16-a után tisztázódhatnak a helyzetek, válaszokat kaphatunk, ha látjuk a különbséget azokban a visszatérő helyzetekben, amelyekben korábban voltunk és képesek vagyunk alkalmazni és a valóságba ültetni mindazt, amit a retrográd időszakban felismertünk. Ahogy a bolygó halad előre, úgy válunk egyre határozottabbá. Ismét kedvez az időszak az új projektek elindításához, tárgyalások és üzleti ügyek lebonyolításához, mindenfajta kommunikációs tevékenységhez.
 

Tudd, hogy ki vagy, tudd, hogy mit akarsz és megtalálod a helyes irányt!

Vár ránk még néhány erőpróba ebben a hónapban. A Rákban járó Nap farkasszemet néz a Plútóval, a Mérlegben haladó Mars pedig az Uránusszal, mely folyamatosan torpedózza a biztonságérzetünket. Egy rövid időre összeáll az áprilisi "nagy kereszt". Ez a robbanékony fényszögkapcsolat újra életre kelti a tavasz fájdalmas pillanatait. A megoldatlan párkapcsolati problémák újból fellángolnak, és kísértenek a múlt megoldatlan problémái. Az Ikrekben járó Merkúr és Vénusznak köszönhetően nem kell a vitáknak elmérgesedniük, diplomatikus megoldások születhetnek, az értelem és az érzelem összhangba hozható. Már csak azért is, mert "Isten ujja" most a Szaturnusz irányába mutat, kapcsolataink tudatosabb rendezésére szólít fel, elhamarkodott reakciók helyett.
 
Július 8-án és 9-én, a Nap Uránusz kvadrát fényszöge arra hajlamosít, hogy fejjel menjünk a falnak. Ötleteink akadályokba ütközhetnek, úgy érezzük irányítani akarnak minket. Most mindenki jobban jár, ha kerüli a konfliktust. Ha most higgadtan gondolkodunk az impulzív reakciók helyett, akkor a Nap Szaturnusz trigonja megmutatja nekünk az együttműködés útját, mellyel rendezhetjük régi, elakadt problémáinkat. A Skorpióban járó Hold együttállást képez a Szaturnusszal és trigonba kerül a Nappal, jó esélyünk van arra, hogy szabad akarattal döntsünk a sorsunk irányáról.
 
Július 10-11-én, a Nyilasban járó Hold sok örömöt, jókedvet hozhat az életünkbe. Aki teheti induljon útnak, menjen szabadságra. A váratlan társasági összejövetelek is sok örömet tartogathatnak. A Merkúrral szemben álló Hold hatására nem biztos, hogy mindenki józan döntéseket hoz. A Vénusz-Hold szembenállás hűtlenségre hajlamosít. A nyári kalandnak induló flörtök sok keserű csalódást okozhatnak.
 
12-én, a Bak telihold előhozza ismét a megoldatlan feladatokat, elhanyagolt kötelességeink miatt bűntudatot érezhetünk. A Hold-Plútó együttállás és az Uránusz kvadrát hatására sokan úgy érzik, hogy egyszer és mindenkorra megszabaduljon kapcsolattól, káros szokásoktól. A legjobb időpont, hogy káros szenvedélyeinktől megszabaduljunk, vagy fogyókúrába kezdjünk, mert a fogyó hold kedvez minden régi hátrahagyásának, másrészről a fegyelmezett Bak kitartóvá tesz. Sokan kerülnek "nagy érzelmi rendrakás" hangulatába, ami nagyon veszélyessé válhat, ha túlságosan a hangulataink hatása alá kerülünk, a Mars-Hold kvadrát érzelmi sérülésekre figyelmeztet, a Hold-Jupiter szembenállás pedig túlzásokból eredő veszteségekre figyelmeztet. Meg kell szabadulnunk attól, ami idejétmúlt, hogy felépíthessük helyére az újat. Mindig könnyebb, ha a döntést mi hozzuk meg, de semmiképpen ne hozzunk olyan döntéseket, amelyekre még nem állunk érzelmileg készen.
 
folytatása következik

Csillag Ösvény Jósda