2019. 08. 24., Szombat
Bertalan névnapja

Észak-Koreától kaptuk: A külkapcsolatok javításáról

Észak-Koreától kaptuk: A külkapcsolatok javításáról
2017-01-31
Az Észak-Koreai barátainktól kapott legfrissebb hírt olvashatják Tisztelt Olvasóink. Előtte érdemes világossá tenni: a magyar népből mindenki személyes érdeke, hogy barátságos legyen Észak-Koreával, hiszen ez nemzeti érdekünk, miközben a nyugati országok eddig is, és eztán is kifosztani és gyarmatosítani való hulladékként tekintenek minden egyes magyar állampolgárra.

Miután nagyjából pár hete a dél-koreaiak Magyarországra jöttek - nem titkoltan kifejezetten a kormánnyal való üzleti célból -, a magyarországi miniszterelnök, orbán viktor kormánya máris úgy próbált Dél-Koreának imponálni, hogy minősíthetetlen és diplomáciai idióta stílusban kezdte el mocskolni Észak-Korea Legfelsőbb Vezetőjét is. Az effajta, és orbán viktortól megszokott hibbant hozzáállás viszont arra mutatott rá, hogy ezért mindenki más, és minden állampolgár is tisztelje és szeresse azt az Észak-Koreát, aki nem azért járja a világot, hogy kizsákmányolja a világ népeit, hanem aki már korábban is kijelentette, hogy barátságos mindazokkal, akik tisztelik és barátságosak vele.

Dél-Korea azért jár ide, amiért az USA, hogy a magyar nép háta mögött és annak kárára korrupt és bűnöző maffiaalkukat kössön orbán viktorral, a magyar történelem legalább elmúlt 100 évének legkorruptabb és legimperialistább feudális kizsákmányoló burzsuj földesurával.

Miközben a világ számos országában járva és a világ számos diplomáciáját megismerve számunkra kitűnt, hogy a leginkább példaértékű és legtöbb jóindulatot felmutató diplomáciának Észak-Korea Legfelsőbb Vezetőjének diplomáciája bizonyult.
 
A bevezetőt írta:
Molnár F. Árpád

A KNDK-tól kapott következő hírt
Molnár F. Árpád megbízásából
angolból fordította: Emma Paradigma
 
 
A KNDK továbbra is elkötelezett marad a függetlenség mellett. A Külügyminisztérium álláspontja szerint a KNDK külpolitikai koncepciója a béke és a barátság.
 
 
Phenjan, 2017. január 26. (KCNA) -- A Tisztelt Legfelsőbb Vezetőnk, Kim Jong Un újévi beszédében büszkén tekintett a hadsereg és a Koreai NDK népének múlt évi eredményeire és világossá tette a KNDK [tehát Észak-Korea - a szerk.] kormányának külpolitikai álláspontját.

A KNDK Külügyminisztériumának szóvivője csütörtöki nyilatkozatában bejelentette, hogy a KNDK a külpolitikájában véghezviszi azokat a feladatokat, amelyeket az újévi előterjesztés meghatározott, és aktívan fejleszti a külső kapcsolatait, amelyek a függetlenség méltóságteljes erőpozíciójához és a nukleáris fegyverzetéhez illenek.

A nyilatkozat szerint:
Az ország békéjét és biztonságát saját erőnk révén biztosan megvédjük és aktívan hozzájárulunk a világ békéjének és stabilitásának megőrzéséhez.

A KNDK pártjának és kormányának következetes álláspontja a jószomszédi kapcsolatok, a barátság és az együttműködés kiterjesztése és fejlesztése a külpolitikájukban a függetlenséget, a béke és barátság eszméjét támogató országokkal.

Ebben az évben erőfeszítéseket fogunk tenni a kapcsolatok bővítése és megváltozása érdekében azokkal az országokkal, amelyeknek régóta fennálló hagyománya van a velünk való barátságban és együttműködésben, és megszilárdítjuk a baráti köteléket.

Javítani fogjuk a viszonyunkat mindazon országokkal, amelyek tiszteletben tartják a szuverenitásunkat, barátiak felénk és aktívak a sokrétű kapcsolatok folytatásának megváltoztatásában, és együttműködnek velünk politikai, gazdasági és kulturális téren.

Ebben az évben is szoros együttműködésre törekszünk a nemzetközi porondon számos országgal, beleértve azt is, hogy az ENSZ szemben áll és elutasít minden felülről jövő és önkényes gyakorlatot, a kettős mérce alkalmazását, szavatolja, hogy nem hoznak indokolatlan és jogellenes szankciókat és nyomásgyakorlást a KNDK-ra, független és igazságos új nemzetközi rendet épít fel és megvalósítja a valódi nemzetközi igazságszolgáltatást.

Közös erőfeszítéseket fogunk tenni olyan nemzetközi kérdések rendezésében, mint a terrorizmus elleni küzdelem, a vitatott helyzetek, a környezetvédelem, a fejlődés előmozdítása és az emberiség közös jóléte.

Elkötelezettek maradunk - ahogy mindig is tettük - a külpolitikai irányelveinkhez, a KNDK nemzetközi befolyásának növeléséhez, a külkapcsolatok saját kezdeményezésű, valamint multilaterális fejlesztéséhez.
 
 
 
A kapcsolódó, Észak-Koreai eredetű irodalomból:
 
 

Csillag Ösvény Jósda