2020. 05. 31., Vasárnap
Angéla,Petronella névnapja

Észak-Koreától kaptuk a Kim Jong Nam-botrányról: USA és Dél-Korea a KNDK ellen

Észak-Koreától kaptuk a Kim Jong Nam-botrányról: USA és Dél-Korea a KNDK ellen
2017-03-06
A VX méreg tulajdonságairól is olvashatnak abban a híranyagban, amit a baráti Észak-Koreától kaptunk, és amit Tisztelt Olvasóink számára fordítottunk le.

Észak-Korea - szemben az USÁ-val és szövetségeseivel - nem gyarmatosította Magyarországot, nem folytatja annak politikai és gazdasági kizsákmányolását, és nem dobálja utcákra tömegével a magyar állampolgárokat, hanem barátságos minden olyan állammal is, amely őt tiszteli.

A következő cikket 1-én kaptuk; a Tisztelt Olvasók olyan híreket és érdekességeket olvashatnak, amiket másutt úgy sem, soha.

Az észak-koreai híranyagot
- Molnár F. Árpád megbízásából -
fordította: Emma Paradigma
 
Az Egyesült Államok és Dél-Korea abszurd, elátkozott ál-érvelése a Koreai NDK ellen az észak-koreai állampolgár külföldi halálát illetően
 
Phenjan, márc. 1. Fél hónap telt el a február 13-án Malajziában elhunyt diplomata útlevéllel rendelkező Kim Chol (Kim Jong Nam) észak-koreai állampolgár halála óta. A halál oka még nem teljesen egyértelműen tisztázott, de az USA és a dél-koreai hatóságok alaptalanul azzal vádolják a Koreai NDK-t, hogy a rendkívül mérgező VX idegméreggel mérgezték meg.

Az Egyesült Államok és a dél-koreai hatóságok állítása abszurd és nélkülözi a tudományos pontosságot és a logikai összefüggéseket, amelyeket más országok médiái és szakértők észrevételei igazoltak.

Számos ország vegyészének nézete szerint akár egy csepp VX több tíz vagy száz ember halálát okozhatja, olyan erős permeabilitással (áteresztőképességgel) és stabilitási tulajdonsággal bír az anyag. Állításuk szerint a gyanúsított nő biztonságban volt, mert kezet mosott egy mosdóban, ami nem felel meg a VX kémiai tulajdonságának. Hozzátették, hogy ha a gyilkossággal gyanúsított személybe atropint fecskendeztek volna, amely a VX alapvető ellenszere, akkor is sokkos állapotba került volna, még ha kesztyűt visel, akkor is, annyira veszélyes és végzetes ez a vegyület. Ezért annyira abszurd az az állítás, miszerint az a személy, aki a VX-et alkalmazta, sértetlen maradt, míg az a személy, akin alkalmazták, az pedig meghalt - amikor a VX egy parányi mennyiség belélegzésekor vagy a bőrrel érintkezés esetén is az életre végzetes hatású anyag.

A világ médiái megkérdőjelezték, hogy ha a VX összetevője állítólag kimutatható Kim Jong szemén és száján, akkor a mentőszolgálat, amely szállította és a rendőrség, amely őrizte őt, annak is meg kellett volna mérgeződnie és így a repülőteret is le kellett volna zárni, de még mindig zavartalanul működik.

A nemzetközi jogi szakértők és elemzők elmondták, hogy ha ilyen vegyi fegyverek a nemzetközi szervezet tiltólistás szabályozása alá tartoznak és végső következtetést a vegyi fegyverek elemzésének eredményeiről csak akkor lehet levonni, ha legalább két erre szakosodott laboratórium által készített elemzés azonos eredményeket mutat. Hangsúlyozták, hogy az utóbbi esetet jelenteni kellett volna a szervezetnek, és a szóban forgó mintát a szervezet által kijelölt laboratóriumban kellett volna kielemezni. Továbbá azt is állították, hogy ha igaz lenne, hogy VX-t használtak, akkor szükség lenne megszondázni, hogy honnan származik a vegyület, ki gyártotta és ki adta át. Bármilyen következtetést levonni a VX felől, bármiféle konkrét tanulmány nélkül, tudománytalan lenne, és ha egyes országok megpróbálják más politikai célokra felhasználni, akkor a következmények minden képzeletet felülmúlnának - figyelmeztettek.

Néhány média nem véletlenül gyanítja, mivel a gyilkosság vádjával letartóztatott nők több alkalommal jártak korábban Dél-Koreában, ezért erre a tényre való tekintettel nagyon valószínű, hogy a dél-koreai hatóságok látták el őket el a szóban forgó anyaggal.

Szinte minden országban leselejtezték a vegyi fegyvereket a vegyi fegyvereket betiltó egyezmény alapján, de az Egyesült Államoknak és néhány másik államnak birtokában van még a kérdéses elegy. A legnagyobb probléma, hogy az Egyesült Államok mindenfajta vegyi fegyvert juttat be Dél-Koreába.

A kőkemény tény az, hogy az Egyesült Államok és a dél-koreai hatóságok minden alapot nélkülöző mocskos kampányt folytatnak a Koreai NDK ellen.

A dél-koreai hatóságok kezdettől terjesztették azt a pletykát, hogy az észak-koreai titkosszolgálat küldte azt a két nőt, akik megmérgezték Kim Cholt (Kim Jong Nam), és a "holttestüket megtalálták" - ami zavart okoz és éket ver a Koreai NDK és Malajzia közé.

Az utóbbi időben valakik megpróbálták Kim Jong Nam halálát Észak-Korea ellen felhasználni és az emberi jogokra mért csapásként beállítani. Azontúl feldobni egy sztorit a vegyi fegyverek vagy tömegpusztító fegyverek használatáról, valamint Észak-Korea elleni hangulatkeltésre és bírálatra hangolni a nemzetközi közvéleményt.

Az Egyesült Államok és Dél-Korea vakmerő megmozdulása megfelel annak a veszélyes politikai célnak, hogy Észak-Korea tekintélyes képét elhomályosítsák és lerombolják a szocializmusát. Ez mindenki számára világos.

Hazugság a probléma súlyosságát és veszélyét állítani, és van abban valami közös, ahogy az Egyesült Államok és Dél-Korea a vegyi fegyverek használata körüli történetet számon tartja éppen úgy, ahogy az Egyesült Államok elterjesztette a 1990-es években, hogy Iraknak tömegpusztító fegyverei vannak.

Az Egyesült Államok indítékot keresett, hogy Észak-Korea nemzetközi hírnevét lerombolja, nemzetközi viszályt szítson, nyomásgyakorlást és bármi áron nukleáris támadást indítson Észak-Korea ellen.

Az Egyesült Államok azonban téved.

Ha az Egyesült Államok és a dél-koreai hatóságok politikai trükközéshez folyamodnának, hogy a Koreai NDK szocializmusát megdöntsék, akkor Észak-Korea kénytelen lenne az önvédelme érdekében szigorúbb intézkedéseket hozni, hogy megvédje az ország szuverenitását és tekintélyét.

Az Egyesült Államok és szövetségesei nem csinálnák ezt az ámokfutást, ha világosan értenék Észak-Korea atomhatalmi stratégiai helyzetét.
 
 
A kapcsolódó irodalomból:
 
 
 

Csillag Ösvény Jósda