2019. 09. 20., Péntek
Friderika névnapja

Észak-koreai kapta a legkiválóbb diplomatának járó oklevelet

Észak-koreai kapta a legkiválóbb diplomatának járó oklevelet
2018-09-23

Pak Yu Chol a békéért és a nemzetek közti barátságért végzett kiváló, valamint páratlan diplomáciai munkássága elismerésére kapta a több magyarországi független média és emberjogvédő csoportok által alapított elismerő oklevelet.

Az elismerő okiratot a politikai berkekben világszerte ismert és elismert, a médiában erőteljesen elhallgatott Hírháttér Multimédia, valamint a HírAréna Online, továbbá civil szervezeti vezetők és emberjogvédők alapították. Rendszertelen időközönként és politikai stb. identitástól függetlenül azoknak kerülne megítélésre, akik - pl. diplomatákként vagy civilekként - kimagaslót alkotnak a nemzetek közti barátság és a diplomácia stb. terén. A díjat elsőként Pak Yu Chol, Ausztria Észak-Koreai Nagykövetségének diplomatája kapta, aki levélben értesülhet erről.

Ám a mostanit - minden bizonnyal - nagyon sokáig nem fogja újabb díjazott követni, minthogy a többi ország diplomáciái a nyomába sem érhetnek az észak-koreai diplomácia kiválóságainak, másrészt Pak Yu Chollal alighanem kizárólag szintén észak-koreaiak szállhatnak versenybe. Azért, mert - és minden eddigi, sok esztendős tapasztalat ezt mutatja - az észak-koreai diplomaták a legszínvonalasabbak a világon.

A nyugati közvélekedésben legendás híre van az észak-koreaiak kiváló viselkedésének és makulátlanságra törekvésének. Pak Yu Chol ennek a kitűnőségnek a tipikus megtestesítője, de nem úgy, ahogyan a nyugati politika által vezérelt, irányított nyugati kapitalista média ezt a lakossággal elhitette. Az észak-koreaiak nem szögletesen járó, érzéketlenül menetelő, egymásnak kiabálva parancsokat osztogató droidok, hanem valódi emberek.

Pak Yu Chol példája is prezentálja, hogy a világ diplomáciái közül az észak-koreai a legjobb a világon, és sehol nem színvonalasabb a diplomáciára oktatás, mint a KNDK-ban. Az észak-koreai diplomata mindig a helyzetnek megfelelő, kifogástalan magatartást tanúsítja, és - mint Pak Yu Chol - nem hibázik. Kedves és igazi jó barát, miközben mindig nagy tekintélyű rang marad, aki tökéletesen jeleníti meg hazája nagyságát és egyedülálló voltát. Tökéletesen udvarias, mindenkire maradéktalanul figyelmes, és amikor nagyobb közösség vagy nyilvánosság előtt megjelenik, már megjelenése másodpercétől azonnal látható, hogy mint Észak-Korea képviselője, mindenkiben teljes tiszteletet aratott Észak-Korea iránt, ő maga pedig máris érinthetetlen.

Az észak-koreai diplomácia a legjobb a világon; nem valószínű, hogy a közeljövőben a bolygón bárki politikus, diplomata vagy civil megkaphatja a mostani elismerést, mivel Észak-Korea - a saját diplomatáival - olyan magasra helyezte a mércét, ami mások számára alighanem elérhetetlen marad.

Csillag Ösvény Jósda