2020. 07. 12., Vasárnap
Dalma,Izabella névnapja

Észak-Korea normalizálná kapcsolatait a vele barátságos országokkal

Észak-Korea normalizálná kapcsolatait a vele barátságos országokkal
2016-07-04
Az észak-koreai Mr. RI YONG PHIL munkája, aki az Amerikai Tanulmányok Intézetének igazgató-helyettese.

Cikk: Molnár F. Árpád
 
A nyugati propaganda soha nem tárja fel Észak-Korea álláspontját, hanem mindig úgy állítja be, és úgy hamisítja meg a híreket, mintha Észak-Korea szüntelen a háborúságot és a konfliktust keresné. Ezért a hitelesség érdekében a Tisztelt Olvasók elé tárjuk Észak-Korea (KNDK) álláspontját is.

Az (észak-koreai) Amerikai Tanulmányok Intézetének igazgatóhelyettese Ri Yong Phil, akinek egy friss tanulmányát teljes terjedelmében elolvashatják angolul.

A dokumentum megfogalmazza, hogy a legfelsőbb vezető, Kim Dzsong-un (KIM JONG UN) azt mondja, a KNDK (a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság, azaz Észak-Korea) javítaná és normalizálná a kapcsolatait azokkal az országokkal, amelyek tiszteletben tartják a KNDK szuverenitását és barátságosak a KNDK-val, még ha a múltban ellenségesek is voltak vele szemben.

A tanulmányban az is szerepel, hogy szükséges lenne a KNDK és az USA között jogi garanciával ellátott békeszerződés, és ugyanakkor a KNDK és Japán, valamint az Észak-Korea és Dél-Korea közötti kérdéseket is meg lehetne oldani. Ha az USA visszavonná az ellenséges politikáját, és belemenne egy béke-megállapodásba, akkor a KNDK és az USA közötti kapcsolatok drámai módon javulhatnának, és ez lendületet fog adni a NEA (Északkelet-Ázsiai Együttműködés Párbeszéd) bizalomépítő erőfeszítéseihez.

A teljes dokumentumot elolvashatják angol nyelven, ha erre a feliratra klikkelnek.
 
 
 

Csillag Ösvény Jósda