2021. 10. 20., Szerda
Vendel névnapja

Erkölcstelen döntések - A Való Világ 6 szavazásaiból az RTL Klub kirekesztette a nép zömét

Erkölcstelen döntések - A Való Világ 6 szavazásaiból az RTL Klub kirekesztette a nép zömét
2014-04-28
A mélyerkölcstelen RTL Klub üzleti szerződése okozhatta, hogy a szavazásokon kizárólag 10-20 évesek voksolhatnak, akik viszont gyakran az erkölcs alapfogalmaival sincsenek tisztában. Ezért műsorszervezési minőségük gyakran ennek megfelelő, eltaszítva a társadalom összes többi korosztályából legalább tíz- vagy százezreket.
 
Cikk: Molnár F. Árpád

Hamarosan végéhez ér az RTL Klub Való Világ 6 szériája. A hozzánk beérkezett visszajelzések szerint sokkal több volt a felháborodás és a műsor elhagyása, mint a korábbi esetekben, de senki nem a szex nyilvánosságára, de még csak nem is a minden eddigi rekordot megdöntő trágárságra és dohányzási statisztikákra, hanem toronymagasan a kiszavazásokat eldöntő szavazóközönség mélységes mély erkölcstelenségére és elfogadhatatlan morális ítéleteire hivatkozott.

Az ügy érdekessége, hogy sokan nem is tudják, hogy akiknek az erkölcstelenségére, tudatlanságára és vakságára hivatkoznak, azok főleg Magyarország gyerekei. Vagyis az a korosztály, amely jelenleg rekordokat döntögetően alacsony színvonalú mind lexikális, mind történelmi, földrajzi és erkölcsi stb. kategóriákban. Továbbá nincs élettapasztalatuk, ami a VV6 szociális és szociológiai alapműveltséget, helyzetfelismerő képességet és erkölcsöt nélkülözhetetlen kiszavazásainál olyan feltétel lenne, amivel kizárólag a felnőtt lakosság rendelkezik. A médiazűrzavar és az egyre alacsonyabb színvonalú iskolai rendszer morális oktatást lényegében már egyáltalán nem végez, viszont meg is van az eredménye: legutóbb talán az ATV-ben közöltek egy siralmas statisztikát arról, hogy a legutóbbi nemzetközi felmérésben a magyar gyerekek problémamegoldó képessége nemzetközi szinten a legutolsó helyek közé került. Vagyis a magyar fiatalok, a magyar gyerekek egyre jobban butulnak. Ahol pedig ez az eredmény, ott egy piaci vagy intellektuális alapú közösség vagy társadalom nem csak az iskolai rendszert, de az ehhez szervesen tartozó RTL Klubot és tv2-t is kirúgná és lecserélné bármi másra, mert minden jobb lehet, mint az, ami feltétlen elbutulást, közönyt, szellemi leépülést és ostobák futószalagon gyártását szüli és termeli.

A Való Világ 6 feltűnően torz szavazási eredményeinek oka nagy pontossággal körvonalazható. Ugyanis az RTL kizárólag okostelefonokkal rendelkező olyan személyek számára tette lehetővé a szavazásokat, akik letöltötték a konkrét programot. Vagyis az iPhone és/vagy más mobilgyártó cégek az RTL-t feltehetően kifizették, hogy az iPhone és más okostelefonok kizárólagosításával ezeket a bóvli és futószalagon elavuló számítógépeket reklámozzák. Márpedig - megtévesztő a kifejezés, mert a telefon nem okos, ráadásul jelenleg Magyarországon pl. az iPhone-t gyakran a legbutábbak használják - okostelefonokat ilyen célokra a tizenévesek, nagyjából 10-11 éves kortól, és maximum 19-20 éves korig szoktak a legnagyobb arányban vásárolni, viszont lényegében senki, aki elmúlt 20 esztendős. Ők hiába nézik a Való Világ 6-ot, iPhone-juk nincs és sokuknak akkor sem kéne, ha utánuk dobálnák. Vannak még olyanok, akik a 20 éves korosztály fölött is iPhone-fogyasztók - mint pl. egyes bankárok, üzletemberek stb. -, viszont ők nagyon ritkán vagy éppen soha nem néznek Való Világot. A többi olyan mobil, amit még okostelefonnak neveznek, sokaknak van, viszont egészen biztos, hogy szinte senki nem használja olyan célokra, amilyenekre a Való Világ 6 applikációs szoftverezési mániája berendezkedett. A felnőtt lakosság telefonálni és sms-t küldeni tud és hajlandó - tehát ha változatlan maradt volna a VV6 kiszavazó show-ja, akkor a felnőtt lakosság is él vele -, de hogy különleges és egyedi, speciálisan, egy bizonyos műsorra vonatkozó applikációk internetes letöltésére vadásszon és ilyen hülyeségekkel kísérletezzen, hát azt már nem! Az már gyerekeknek való - jobbára az érdeklődési kör hiányából fakadó - játszadozás, de felnőtteknek feltétlenül csupán időrabló időpocsékolás!

Így az iPhone-mizéria és az RTL közös kapitalista vállalkozásában sikerült kirekeszteniük a célközönséget, vagyis az ország lakosságát, de abból is, hogy emiatt több tízezren vagy több százezren figyelemmel kövessék a műsort. Ahányszor ugyanis minket olyanok kerestek meg, akik egyébként nézték volna a sorozatot, szinte vagy mindannyian azzal magyarázták, hogy nem kíváncsiak többé rá, hogy a kiszavazási eredmények általában nagyon erkölcstelenek és a végletekig ostobák.

És valóban! Mintha egy 10-12 éves gyerek nyomkodná a gombokat és irkálna hülyeségeket a youtube-ra! De egy tizenévestől, aki iPhone-on és Való Világon él, nem is várható magasabb szellemi kultúra! Hiszen gyerek, aki mögött ráadásul ma már nincsen az a szellemi bázis - sem iskolai, sem kormány- és rendszerszinten -, ami a minimális erkölcsi és szocializációs, valamint szociológiai alapműveltséget és felismerő képességet biztosítaná! Az iPhone-os tizenévesek továbbá sem élettapasztalattal, sem értékelhető erkölcsi mércével, sem ilyen tanítási háttérrel nem rendelkeznek, ráadásul szellemi szintjük és minőségük valóban sokkalta, de sokkalta alacsonyabb, mint pl. a 20 évvel ezelőtti korosztályé. Rengeteg információ tódul az agyukba, miközben a legalapvetőbb ismereteket már képtelenek elsajátítani. Mind természettudományos stb. téren, mind pedig a problémamegoldás, az erkölcs, a morál stb. területeit illetően.

Ha pedig a vadkapitalista, a boldogság narancssárga madarával fekete és Júdás-történelmet írt, mélyen immorális RTL tulajdonosi köreit és módszereit nézzük, akkor azzal sem arattak elsöprő sikert, hogy szinte vagy kizárólag olyan személyeket válogattak be a Való Világba, akik erősen dohányoznak. A legfőbb célközönség tagjai - tehát a 10 és 20 év közötti korosztály (a gyerekek!) - megkapták imperialistáéktól a lehető legtorzabb tananyagot a dohányzás feltétlen népszerűsítése terén is, olyan rekordordenáré dohányzási statisztikát bizonyítva a Való Világ 6-ban, amilyen a kinti életben sehol a világon nem létezik! Ki látott már olyan társadalmat, ahol mindenki dohányzik? Az RTL-től a tizenévesek viszont ezt tanulják, hogy a menő az, aki erős dohányos és nem léteznek olyan fiatalok, akik nem dohányoznak! Amit pl. mi - Multimédia Hírháttér és HírAréna - kamera elé sem engedünk, tehát a dohányzó civil vagy dohányzó politikus - annyira megbotránkoztatónak tartjuk a nézők számára is -, az a vadkapitalista és mélyen immorális RTL Klub számára nemcsak természetes, hanem voltaképpen mintegy vagy egészen belépési feltétel! Ők azt terjesztik, ami nálunk bemutathatatlan szégyen! Az RTL Klubos dohányzás pedig állandó közbotrányokozás tárgya. Az RTL láthatóan nem akart olyanokat beválogatni a műsorba, akik nem kábítószerfüggők. Az RTL azt a látszatot keltette, mintha piacképes kizárólag az az ember lenne, aki káros szenvedélyektől terhes, 19 éves, trágár, obszcén és káromkodó, nem ért semmihez, lexikális tudása általában alacsonyabb, mint 20 évvel ezelőtt egy általános iskolás 3. vagy 4. osztályosé volt stb.

Emlékezetes, amikor a HVG-nek adott pénzt az iPhone, hogy új "okostelefonja" bemutatóján reklámozza a megtévesztő nevű terméket. A sokkal színvonalasabb tudósításokhoz szokott HVG láthatóan vért izzadva próbált valamit riportok útján kisajtolni azokból a szerencsétlen, nyomorult tizenévesekből és 18 év körüli személyekből, akik az iPhone-parádéra ellátogattak. Az eredmény azonban így is katasztrofális volt. Egyetlen épkézláb iPhone-érdeklődőre nem akadtak, aki értelmesen tudott volna megszólalni vagy legalább annyi kifejezőkészséggel rendelkezett volna, hogy meg tudja magyarázni, miért érdekli az új iPhone. Mintha a rátóti csikótojás iszonyatosan buta népének falusi csikótojást kergető ifjai jöttek volna össze, született meg minden magyar idők egyik legbénább interjúzása. Az elborzasztóan buta és beszédképtelen iPhone-érdeklődő fiatalok olyan katasztrofális szellemi tálentumokkal voltak összeverve, hogy a HVG képtelen volt belőlük egy legalább látszólag nem súlyosan szellemi fogyatékos nyilatkozatot összevágni. Komplett idiótákat ugyanis fel lehet turbózni megfelelő filmvágással - én is meg tudtam tenni mindig -, de lehetséges az a minőség, ami alatt ez már lehetetlen. Én ugyan nem találkoztam még olyannal, akit ne tudtam volna bármikor feljavítani, de lehet, hogy csak azért nem, mert iPhone-bemutatóra még sosem tettem a lábam. Ugyanakkor - habár iPhone-bemutatón még nem voltam, de - súlyosan szellemi fogyatékos felnőtteket gondozó intézményben már dolgoztam ápolóként, és ha gondolatkísérletet végzek, milyen eredménye lenne, ha a HVG ott próbálna meg ilyen interjúsorozatot végezni, hát - Biblikusan fogalmazva - bizony mondom nektek, valószínűleg sokkal jobb az intellektuális nyersanyag egy súlyosan szellemi fogyatékosokat gondozó intézményben vagy egy diliházban, mint azon az iPhone-bemutatón. Nem túlzok, hanem ténylegesen ez az összegzésem!

Általános botránkozást okoz továbbá, hogy az RTL Klub láthatóan semmiféle szinten nem követelte meg, hogy a villa lakói ne káromkodjanak, pedig ehhez abszolút minden lehetőségük adott volt. Sőt, nem csak minden eddiginél több, legalább a triplája vagy szó szerint a sokszorosa a káromkodás és az obszcén beszéd, mint a korábbi Való Világoknak, de a műsor jelentős része már nem a trágár szavak és kifejezések kisípolásával megy - mert akkor a nézők közül még többen fordulnának el a műsortól, az emberi agy ugyanis nem bírja a sokáig tartó és állandóan ismétlődő, metszően magas frekvenciákat -, hanem olyankor lekapcsolnak minden hangot. Ezért mintegy akadozó fuldoklás, mint egy haldokló rákos, olyan a Való Világ 6 egész sorozatának hangsávja. Döbbenetes, hogy miközben - én is Budapesten élek - rengeteg gyerek és tizenéves között járva valóban csak nyomokban hallani trágár beszédet, sőt, valójában trágár vagy obszcén kifejezést fel sem tudok idézni(!), ugyanakkor az RTL Klub műsorába szinte kizárólag olyanokat válogattak be, akikből aztán dőlt az obszcenitás. Érdekes lenne utánajárni, miféle emberek és miféle indokból döntöttek végig úgy, hogy az RTL Klub nyugati, imperialista, vadkapitalista és oktató, valamint minden egyéb szellemi és kulturális minőségének egyik legfontosabb fokmérője a rengeteg pluszmunkát okozó káromkodások lehető legszélesebb és legállandóbb biztosítása és folyósítása.

Noha ez utóbbiak - a dohányzás és a trágárság - aránylag kevés embert taszított annyira, hogy a műsort elhagyják, viszont az, hogy a kiszavazó show-kat tapasztalatlan és morálisan képzetlen, továbbá gyakran radikálisan analfabéta tizenéves gyerekek döntik el, akiknek fogalmuk sincs a világról, sem annak minimális morális és szociológiai normáiról, legalább tíz- vagy százezreknél végleg betette a kaput!

Azt is mondhatnánk, hogy az RTL-en is látható, ahogyan a tizenévesekkel együtt butul. Az biztos, hogy akik a fenti alapszabályokat is képtelenek voltak tekintetbe venni és úgy szervezték meg és építették fel az egész Való Világ 6-ot, alacsonyabb szinten vizsgáztak piacpolitikából és nézőpiaci stratégiából, mint amit bármely hétköznapi (nem tizenéves(!), hanem) felnőtt nyomatékosan tekintetbe vett volna, és amit egy átlagfelnőtt semmiképpen nem hibázott volna! Az biztos, hogy azok, akik az RTL-nél milliókat kerestek abból, hogy egy felépített rendszerben így rombolják és pusztítsák a nézőszámot és az RTL megítélését, tőlünk egy fideszes, a narancssárgától lett boldogság madara fideszes párttrafikban sem kaphatnának bolti eladói állást, nehogy ott rombolják tovább a látogatottsági statisztikákat.

Csillag Ösvény Jósda