2019. 01. 20., Vasárnap
Fábián,Sebestyén névnapja

Élve temetett el egy medve egy szibériai asszonyt (+18)

Élve temetett el egy medve egy szibériai asszonyt (+18)
2015-05-16
Egy barátja és a kutyája társaságában indult nyírfanedvet gyűjteni az 55 éves Natalya Pasternak Oroszország keleti, Amur régiójában, amikor hirtelen egy medve támadt rájuk - írja a Siberien Times.

Domján Tibor, Budapest
 
 
A kétgyermekes, postai alkalmazott kutyája hangos ugatással jelezte, hogy valami nincs rendben, de gazdája túl későn vette észre a medvét. A ragadozó azonnal a nőre és a kutyára vetette magát, így a meg nem nevezett barátnak sikerült elmenekülnie, hogy segítséget hívjon. A medve halottnak hitte az eszméletlen Natalya Pasternakot, ezért egy sekély gödörbe tette a testét, majd földdel és levelekkel takarta be, hogy később egye meg.
 

A helyszínre siető mentőcsapat, közöttük a vadvédelmi hatóság emberei agyonlőtték a négyéves nőstény állatot, mivel az rájuk támadt. A terület átfésülése közben látták meg a föld alól kilógó női kézfejet.

Natalya Pasternak életben volt, de súlyos sérüléseket szenvedett. Magához tért, és az egyenruhásoktól rögtön azt kérdezte sikerült-e megölniük a medvét. Azonnal kórházba szállították, ahol az orvosok stabilizálták az állapotát. 
 

Csillag Ösvény Jósda