2023. 06. 06., Kedd
Cintia,Norbert névnapja

Eljárás alatt a rettegett sárgapólósok

Eljárás alatt a rettegett sárgapólósok
2015-10-30
Baradlai, aki szemlélője a Nem adom a házamat mozgalom tevékenységének, felelevenítette a mozgalom emlékezetes eseményét saját szemszögéből. Ajánlott olvasmány minden kezdő és gyakorlott ellenálló számára.
 
Cikk és fotók: Baradlai
Szerk.: Vincze Krisztián

A „Nem adom a házamat” mozgalom tagjai meghívást kaptak az Országgyűlési Képviselők házába egy kerekasztal megbeszélésre Z. Kárpát Dániel Jobbikos képviselőtől 2014. november 14-re.
A képviselőházba bejutásuk előtt a „sárgapólósoknak” regisztrálniuk kellett a belépésre, amit nagy számban meg is tettek. Az aulában várakozva (ahol nagy volt a hangzavar, akusztikai problémákból kifolyólag) megrökönyödve tapasztalták, hogy az épületen belül fotósok, hírszerkesztők hada sorakozott fel. Valamire vártak, mint az éhes keselyűk.
A maroknyi elszánt „sárgapólós” csapat türelmesen várakozott, hogy a kerekasztali megbeszélésre a regisztráció után bebocsájtást kapjanak.
 
Várakozásuk során látták, hogy az utcán elrettentően sok rendőr sorakozott fel.
Mi készülődik? Töprengtek.
Csapdát állítottak valakiknek? Kiknek?
Talán a hírszerkesztők, fotósok tudomást szereztek valakiktől s azért sorakoztak fel ezek a szenzációhajhászó, csaholó hiénák, lesipuskások. Várták - nyáluk csorgatása közepette - mikor csattan a bilincs a „sárgapólósokon”.
Nem csattant!
 
Rövid várakozás után kiderült, hogy a rettegett „sárgapólós” csapat tagjai Persona non graták.
De miért tekintik őket nem kívánatos személyeknek? Kinek és kiknek azok?
Kérdéseket intéztek az ügyintézőkhöz, de kérdésükre határozott választ senki nem adott a mai napig sem. Pedig választ kértek többször is. Elhatározták, addig nem vonulnak ki a Képviselők házából, amíg választ nem kapnak kitiltásukra.
Valakitől elhangzott (melyet a forgatagban, nyüzsgésben, hangzavarban nem igazán értettek), hogy a ház elnöke a „Bajusz Király” rendelte el, nemkívánatos személyeknek nyilvánította a békés szándékkal, kerekasztal megbeszélésre érkező csapatot.
A „Bajusz Király” a véleménynyilvánítás szabadságát földbe tiporva egy házszabályra hivatkozva felülírta az ALAP törvényt is. Ezt is megteheti?
 

Achilles sarka:
Kinek, Kiknek az Achilles fájó sarka a „Nem adom a házamat” mozgalom?
Talán Bucsek főkapitányé? A bankár bérencé? Miért rendelte oda az állig harci díszbe beöltözött nagyszámú rendőr sereget? Így akarta megfélemlíteni a szinte elgyámoltalanodott Nagymamákat, Nagypapákat?
A megfélemlítés sikerült?
A megrettent Nagymamák, Nagypapák lábai szinte a betonba gyökereztek. Félelmükben összekapaszkodtak, pánikba estek. Nem tudták eldönteni, meneküljenek, vagy maradjanak. Ha menekülnek talán lőni is fognak (mint anno Toroczkayra) rájuk?  Lőnek amint azt korábbi években tették a TV székház ostroma alkalmával?
 
A szolidan, kulturáltan viselkedő „SÁRGAPÓLÓS” csapat veszélyt jelentett, valakinek, valakiknek?
Ezért zaklatták Őket?  Eljárás alá vontak munkanélkülieket, nyugdíjas korúakat.
A romantikus álmodozók ideje lejárt Bucsek úr!  Nem lehet a göröngyös utat bejárt „sárgapólós” csapatot eljárás alá vonással megfélemlíteni, útjuktól eltéríteni.
Az eljárás alá vont személyeket vegzálták, majd becitálták 2015. 09. 15-én és 17-én a Pesti Központi Kerületi Bírósághoz. Olyanokat, akik egész életükben sem kerültek (talán) a törvénnyel összeütközésbe.  Jogkövető állampolgárokat vegzálnak. Nagymamákat, Nagypapákat, akik idejüket legszívesebben unokáik, családjuk körében töltenék el.
Igen! Szívesen töltenék, de a kapzsi bankárok és  uzsorásaik  tisztességtelen eljárásukkal ezen nemes cselekedeteiktől megfosztották őket, álmatlan éjszakákat okoztak, a család szentségét lábbal tiporták.
Az eljárás alá vont „sárgapólósok” bátran, kitartóan, felemelt fejjel, őszintén, vallomást tettek a rideg bírósági tárgyaló teremben, ahová civil szervezetek, hallgatóságként kísérték el őket, akik kitartóak, nem rettennek meg a hatalomtól.
 

A „sárga pólósok” Ők azok, akik megedződtek, (fagyban, szélben, kánikulában) bátran kiállnak igazukért, a társadalom nyugalmáért, akár a börtöncella bűzét is felvállalva a köztörvényes bűnözők, gyilkosok között. Vállalják sorsukat abban a reményben, akik ma őket vádolják, hamarosan ők lesznek vádlottak. A társadalom haragja elsöpri az uzsorásokat és azok cinkosait is. 
 

Feltámadott a tenger
A népek tengere
...
Jegyezd vele az égre
Örök tanúságúl,
Habár felűl a gálya,
S alúl a víznek árja,
Azért a víz az úr
 
Petőfi Sándor: Föltámadott a tenger (részlet)
 

Csillag Ösvény Jósda