2020. 06. 03., Szerda
Klotild névnapja

El a kezekkel az emberektől! - mondta Gyurcsány Ferenc

El a kezekkel az emberektől! - mondta Gyurcsány Ferenc
2014-03-06
A fideszes sajtómunkásoknak üzent Gyurcsány Ferenc a Facebook közösségi oldalon keresztül. (Cikk: Kovács Adrienn Nikoletta)

Cikk: Kovács Adrienn Nikoletta
 
 
Gyurcsány Ferenc ma délelőtt írta le hivatalos Facebook-oldalán a következő történetet, mely egy hölgyről szól, akinek a munkanélküli segélyért is harcolnia kellett. Mivel a hölgy kamerába mesélte történetét, így a Fideszt istápoló sajtósok elkezdték zaklatni.

Gyurcsány Ferenc így nyilatkozott a közösségi portálon:

"El a kezekkel az emberektől!

Új ismerőseink lakásán voltunk Berettyóújfalun. Készültünk az esti fórumra. A társaságban lévő egyik hölgy, akit korábban soha nem láttunk, egyszer csak mesélni kezdett. Története egyszerre volt megrázó és megalázó. Arról szólt, hogy miként packázik vele a munkaügyi hivatal, miként vonták meg tőle a munkanélküli segélyt és hogyan kötötték a további folyósítást egy írásbeli nyilatkozathoz, melyben ő elnézést kellett, hogy kérjen azért, mert részt vett egy gazdatüntetésen.

Valamennyiünket mélyen felháborított a történet. Megkérdeztük tőle, hogy elmondaná-e még egyszer ugyanezt kamerába is.
Történetünk főszereplője készségesen vállalkozott a feladatra. Elővettük mobiltelefonjainkat és a jelenlévők segítségével felvettük a megismételt beszélgetést. A hölgy szóról szóra ugyanazt mondta el, amit pár perccel korábban kamerán kívül. Az anyagot Pestre hoztuk, összeállítottuk, egyetlen szó vagy mondat kihagyása nélkül.

Ígéretünkhöz híven visszaküldtük a hölgynek az anyagot és kértük engedélyét a nyilvánosságra hozatalhoz, melyet ő némi hezitálás után megadott és hozzájárulását többször megismételte. Az anyag ilyen előzmények után került ki a közösségi oldalamra.


Ezek a tények. Mint ahogy az is tény, hogy a hölgy - a dehir.hu tudósítása szerint - ma is fenntartja minden állítását, amit a felvételen elmondott.

Ehhez képest a Fidesz házisajtója elkezdte félrevezetni a közvéleményt és zaklatni kezdte a hölgyet. Valóságos üldözés indult meg ellene. Én hozzá vagyok szokva a HírTv és társai nyomulásához, de hogy ártatlan, amúgy is meghurcolt hölgyet zaklassanak, aki emiatt újra féltheti a juttatásait, az túlmegy minden határon.

Azt üzenem a fideszes sajtómunkásoknak: el a kezekkel az emberektől. Épp eleget szenvednek főnökük kormányzása alatt. Az pedig, hogy részt vesznek az ország megfélemlítésében, egyszer úgy is örök szégyenük marad."A hölgy történetét itt nézhetik meg:
 

Csillag Ösvény Jósda