2023. 11. 30., Csütörtök
András,Andor névnapja

Egymillió négyzetméteren vetették volna a GMO kukoricát, melyet a NÉBIH foglalt le Kecskeméten

Egymillió négyzetméteren vetették volna a GMO kukoricát, melyet a NÉBIH foglalt le Kecskeméten
2015-05-01
Kecskeméten 8 millió tőre elegendő, 10 millió forint értékre becsült pattogatott kukoricának való szaporító anyagot(vesszőmagot) foglalt le a Nébih (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hatóság). A szállítmány az Egyesült Államokból érkezett, a csomagoláson GMO-mentes felirat volt (GMO = genetikailag módosított szervezetek), de a benne lévő szaporítóanyag viszont génmódosított volt. A Nébih elrendelte a megsemmisítését és elrendelte a teljes körű kukorica vetőmag átvizsgálást is az ország területén.

Domján Tibor, Budapest
 
 
 
 
A magyarföldre.hu munkatársai telefonon kérdezték meg Király Rolandot, a Magyar Családellátó Szolgálat alapítóját, aki szintén kecskeméti és vállalkozása a magyar termelők minőségi portékájának eljuttatását célozza, közvetlenül a magyar családok számára. Király Roland a következőképp nyilatkozott:
 
 
1 hektár 10 ezer négyzetméter. A lefoglalt vetőmag mennyisége 100 hektár vetésére elegendő lett volna a hírek szerint. Tehát 1.000.000 négyzetméteren olyan pattogatott kukoricának való génmanipulált kukoricát termesztettek volna, amit te fogsz megenni kedves olvasó, vagy a gyereked, vagy az anyukád, vagy az unokatesód, vagy a nagymamád..

Zavar ez valakit?! Szerintem ez egy rendkívül súlyos bűncselekmény, ami történt. Ez akkora mennyiség, amelynél felvetődik a kérdés, hogy tényleg minden hulladékot meg lehet velünk etetni?

Kérdezem én, hogy:
  • miért nem vizsgáljuk át az összes Egyesült Államokból érkező GMO mentesség állítást a termékekben?
  • miért nem hívatjuk be azonnal az Egyesül Államok nagykövetét?
  • hivatalos és nem hivatalos "nagymagyarkodásaink" közepette hol van a józan paraszti eszünk?
  • mi a jóisten kell még egy élelmiszer-forradalom kirobbantásához?
  • hol van az a bizonyos utolsó csepp a pohárból?
  • van itt bárki közülünk, aki elhiszi, hogy ez egy kivételes eset az Egyesült Államok részéről az mellett, hogy Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter azt találta mondani, hogy szerinte gondatlanság volt?
  • gondatlanság volt, ez most komoly??
  • egy ilyen fontos kérdésben, hogy GMO mentes-e, véletlenül GMO-s terméket találunk???
  • a Magyar Tudományos Akadémia(MTA) tudósai mikor fognak nyilatkozni az ügyben? Felelősség? "Where is the love?" - Hol van a szeretet? A hazaszeretet.

Csak megjegyezném, hogy egy csomagoló üzem vagy GMO-mentes, vagy nem. Kettő egy helyen sehol a világon nem lehet!

Tehát hamisított és szennyezett élelmiszert küld az Egyesült Államok vetőmag szinten, ami az egyik legsúlyosabb dolog, hiszen már nem módosított készételeket küldenek, hanem olyan vetőmagot, amivel az itteni kukoricák genetikáját támadják meg. Létünk alapjait! Ha a kukoricát nem is mi fogyasztanánk el, akkor az állataink fogják. És az állaton keresztül hatnak ránk, mert gondolhatjuk, hogy nem a zsiráfnak szánták a magokat..

Ha odamennek hozzád az utcán és jól képen törölnek kedves olvasó, akkor ideges lennél? És mi van akkor, ha a genetikádat piszkálják meg? A kettő között az a különbség, hogy a pofont fizikailag kihevered, lelkileg bajlódva ugyan, de végül feldolgozod. A genetikádba való belepiszkálást viszont sehogy nem védheted ki, és rendkívül súlyos következményei lesznek rád és utódaira nézve. 

Gondolkozz!
 

Csillag Ösvény Jósda