2024. 04. 23., Kedd
Béla névnapja

Egyedül Toroczkai és Ásotthalom nem kapott kitüntetést a határvédelemért

Egyedül Toroczkai és Ásotthalom nem kapott kitüntetést a határvédelemért
2015-10-24
Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere volt az első, aki megfelelő nyomatékkal jelezte, hogy az Európába tartó migránsáradat, az elviseletőbbnél jóval nagyobb terhet ró a határmenti falvakra, mint azt a hiradásokból gondolhatná a fotelban ülő nagyérdemű publikum. Azon túl, hogy megerősítette Ásotthalom védelmét, egy idő után nem győzte fogadni a hazai és küföldi média vegyes indíttatású érdeklődését, melyek hosszú hónapokon keresztül voltak jelen a térségben, de főleg Ásotthalom községben. 

Domján Tibor, Budapest
 
Időközben, még egy promó videót is készített, melyet lehet szeretni vagy nem szeretni, de közel másfél millióan tekintették meg a YouTube-on, tehát magyarországi viszonylatban nem lehet azt mondani, hogy észrevehetlen maradt volna. Pintér Sándor és belügyminisztériuma számára azonban láthatatlan maradt, mint a 90-es évek pártolajozásai és a bombarobbantások megrendelői illetve valós elkövetői.
 
 
 
Történt ugyanis, hogy október 23-án, Kontrát Károly miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár miniszteri elismeréseket adott át, valamint előléptetéseket jelentett be a Belügyminisztérium rendezett ünnepségén, ahol a migrációs helyzetben nyújtott kimagasló szakmai tevékenység elismeréséül a Köz Szolgálatáért Érdemjel arany fokozatát kapta meg Körmend, Röszke, Zákány, Kelebia, Mórahalom és Hegyeshalom polgármestere, továbbá vasutasok és rendőrök, kivéve Toroczkai László, aki a történteket a következőképpen kommentálta Facebook oldalán:
 
„Nekem küldött felháborodott üzenetekből értesültem arról, hogy Pintér Sándor belügyminiszter az október 23-i ünnep alkalmából "a migrációs helyzetben nyújtott kimagasló szakmai tevékenysége elismeréséül" a Köz Szolgálatáért Érdemjel arany fokozatával tüntette ki több határmenti település polgármesterét. A kitüntetést átvehette Körmend, Zákány, Hegyeshalom polgármestere, a mi vidékünkön pedig az összes Ásotthalommal szomszédos határmenti település (Kelebia, Mórahalom, Röszke) polgármestere. Egyetlen kivétel akadt: Ásotthalom polgármestere, vagyis én. Mellesleg még nagyon sokan megkapták ezt a kitüntetést, többek között a MÁV és a Volán vezérigazgatói. Mindenekelőtt gratulálok valamennyi kitüntetettnek, ha valaki, hát én tudom, hogy milyen nehéz volt polgármesterként irányítani és védeni egy települést, amely a migráció frontvonalába került. Senkitől sem sajnálom, senkitől sem irigylem a kitüntetést. Az jobban fájt, amikor a mezőőrségünknek kértem terepjárót a belügyminisztertől, és nem kaptam. De nem adtam fel, és Önökkel, Veletek összefogva adományokból megvásároltuk a Toyota terepjárót, amely a migráció elleni harc zászlóvivője lett. A Google, vagy itt a saját Facebook oldalam megmutatja, hogy én mennyit és mit tettem a migráció elleni küzdelem terén. Írjátok, hogy igazságtalan, hogy én nem kaptam kitüntetést. Igen, az. Főleg azért, mert amikor én már 2014 elején az illegális migráció elleni fellépést szorgalmaztam, majd elsőként felvetettem a kerítésépítés gondolatát, még nagyon egyedül éreztem magam. Az élet és főleg a politika azonban ilyen igazságtalan néha. Én már megszoktam, az egész eddigi életem erről szólt, kitüntetést se kaptam még soha. Őszintén mondom azonban, hogy nem érdekel. Számomra egyáltalán nem ez a fontos. Sokkal többet ér a honfitársaimtól kapott számtalan köszönet, a jó szó, és a saját nyugodt lelkiismeretem; bárhová sodort is a sorsom, mindig megcselekedtem azt, amit megkövetelt a haza."

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda